«Πρέπει με κάθε τρόπο να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες» δηλώνει  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας    Γιάννης Παναγιωτίδης

Σύντομα θα λειτουργήσουν γραφεία που θα ενημερώνουν τους πολίτες για τα «κόκκινα» δάνεια. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας  κ. Γιάννης Παναγιωτίδης.

Όπως τόνισε  αρχικά «Καταρχάς θα πρέπει να θεωρήσω λιγάκι άτοπο το όλο σκεπτικό περί προσλήψεων δικηγόρων μέσω του δημοσίου…έναν ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν τα Επιμελητήρια. Αλλά δεν θα σταθώ εδώ. Θα μιλήσω για την ουσία του πράγματος.

Μιλάμε για μια σοβαρή προσπάθεια μια και έχει ήδη έρθει προς διαβούλευση το Νομοσχέδιο για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό που προβλέπει όλα όσα λέμε. Βέβαια χρειάζονται βελτιώσεις, μας δόθηκε στη διαβούλευση αλλά είναι προς την σωστή κατεύθυνση το όλο σκεπτικό.

Μάλιστα εμείς ξέρουμε ότι το νομοσχέδιο είναι στην λίστα των προαπαιτούμενων και το ζητούσαν οι δανειστές. Οι δανειστές δηλαδή ήθελαν να έχουμε διαγραφή και σε οφειλές τύπου ΦΠΑ προς τη Δ.Ο.Υ. κάτι που δεν δέχεται αυτή την στιγμή η κυβέρνηση.

 

Γενικά όμως γίνεται λόγος για συνολικές οφειλές προς τις τράπεζες, προς το ΙΚΑ επίσης, προς την Εφορία  με προαπαιτούμενο όμως να συμφωνούν τα 3/5 των πιστωτών. Από αυτό καταλαβαίνουμε προφανώς ότι θα υπάρχει κίνηση και εδώ σημαντικό ρόλο μπορούν να παίξουν τα Γραφεία Διαμεσολάβησης που έχουν γίνει σε πολλά μέρη στην Ελλάδα. Μάλιστα και εδώ στην Καβάλα έχουμε τέτοιο γραφείο».

 

Μάλιστα ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για μια Αστική εταιρεία – σύμπραξη μεταξύ του Επιμελητηρίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας που έγινε πριν 2-3 χρόνια.

 

«Αυτή η εταιρεία θα μπορούσε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που είναι  βιώσιμες γιατί αυτή είναι και η ουσία  μιας τέτοιας προσπάθειας. Οι επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες να αντέξουν με κούρεμα, διαγραφή ή και διακανονισμό οφειλών. Γιατί και εδώ θα έχουμε διακανονισμό δόσεων, 100 δόσεων είχαμε στις παρόμοιες περιπτώσεις. Διακανονισμός οφειλών δηλαδή παντού ώστε να μπορούν αυτές οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν».

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Αναφορικά με την κοπή πίτας της Ομοσπονδίας ο συνομιλητής μας τόνισε ότι αυτός έγινε σε συνδυασμό με τη Γενική Συνέλευση «Είχαμε τον οικονομικό και τον διοικητικό απολογισμό και ήταν 35 άτομα στη Γ.Σ. αντιπρόσωποι των Σωματείων από τα 49 Σωματεία που έχει η Ομοσπονδία.

 

Όπως ανέφερε «Γενικά έγινε μια πολύ καλή συζήτηση αφού πέρα από τα θέματα του απολογισμού συζητήθηκαν και τρέχοντα θέματα όπως το φορολογικό. Ακούσθηκαν απόψεις, προτάσεις για δράσεις το 2017 και νομίζω ότι ήταν μια καλή συνέλευση. Γενικά αναμένουμε την άνοιξη, φαινόταν ότι ο χειμώνας θα ήταν δύσκολος. Το Φεβρουάριο οι εκπτώσεις δεν βοήθησαν και ήταν ο χειρότερος Φεβρουάριος. Αναμένουμε το καλοκαίρι που θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση.

 

Αναμένουμε την αναβάθμιση του αεροδρομίου. Αυτό το ελπίζουμε και περιμένουμε να το δούμε γιατί έτσι θα αυξηθεί κι ο τουρισμός. Η έλευση της Φράπορτ αναμένεται να μας φέρει και νέες πτήσεις, οπότε αναμένουμε αύξηση των τουριστών που θα φέρου με την σειρά τους αύξηση στην οικονομική μας πορεία. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη αλλά αναμένουμε με πράξεις να δούμε την προστιθέμενη αξία που περιμένουμε με εργασίες στο αεροδρόμιο και με τις αυξήσεις στην κίνηση. Θα έχουμε και πέντε δρομολόγια από Ρωσία, και η επιχείρηση λεφτά θέλει να βγάλει αλλά όλο αυτό θα βοηθήσει το νομό και την τοπική οικονομία. Ελπίζω σε μια καλή χρονιά με αύξηση τουριστών αλλά και αύξηση του εισοδήματος που θα αφήσουν εδώ.

Γιατί πέρσυ είχαμε αύξηση του αριθμού τουριστών αλλά είχαμε μικρή αύξηση σε ό,τι αφορά την κατανάλωση. Ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο φέτος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση