«Πράξαμε με γνώμονα το κοινό καλό», είπε για την καταγγελία ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Καβάλας, Μάκης Μαλαμίδης

Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Καβάλας κατήγγειλε με ανακοίνωση του την είσοδο μη Θασίων στο νησί για διάφορες εργασίες. Ο πρόεδρος του  Συνδικάτου κ. Μάκης Μαλαμίδης σημείωσε πως παρατηρήθηκε αυξημένη είσοδο στο νησί εργατών για διάφορες εργασίες κυρίως σε ξενοδοχεία, παρά την καραντίνα. Μάλιστα παρατηρήθηκε να κινούνται στην Θάσο ακόμη και πλανόδιοι πωλητές. Στην καταγγελία ανταποκρίθηκε άμεσα ο δήμαρχος κ. Κυριακίδης και παρενέβη η Αστυνομία.

Ο κ. Μαλαμίδης δήλωσε ότι «εμείς από τη στιγμή που είμαστε οι πρώτοι που δεχόμαστε τους κατοίκους μέσα στο νησί, είχαμε παρατηρήσει ενώ το Σαββατοκύριακο είχαμε μια ολική απαγόρευση εισόδου, με εξαίρεση τους μόνιμους κατοίκους, μετά τις εξαγγελίες της Κυριακής παρατηρήσαμε ότι τη Δευτέρα είχαμε μια αύξηση της κίνησης σαν να μην υπάρχει καραντίνα. Περνούσαν στο νησί εργάτες όλων των ειδών για να αποπερατώσουν δουλειές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε ξενοδοχεία, τζαμάδες, αλουμινάδες κλπ. Μέσα σε όλα αυτά περνούσαν και οι εργάτες που δουλεύουν στα λατομεία από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη. Παρατηρήθηκε μια αύξηση χώρια τα στάνταρντ που πηγαινο-ερχόταν και αυτά που έπρεπε να έρθουν στο νησί, δηλαδή τρόφιμα, φάρμακα κλπ.

Εμείς θορυβηθήκαμε. Ξέροντας ότι όλη η χώρα είναι σε καραντίνα δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο γινόταν αυτό το πράγμα. Κάναμε μια καταγγελία με γνώμονα την υγεία των κατοίκων της Θάσου αλλά κι αυτών που έρχονται. Δεν είναι μόνο αυτοί που έρχονται να δουλέψουν, αλλά κι αυτοί που φεύγουν. Τον ιό μπορεί να τον έχουμε όλοι μας, απλά δεν πρέπει να γίνει διασπορά. Βγάλαμε αυτήν την ανακοίνωση και αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο συνεχίζεται κανονικά όλο αυτό, αφού υπάρχει απαγόρευση. Μας είπαν ότι έτσι είναι από τη στιγμή που με αυτό το χαρτί μπορεί να περάσει κανείς, με αποτέλεσμα να περνούν ακόμη μέσα και οι πλανόδιοι πωλητές. Κι ενώ είμαστε σε καραντίνα, από το λιμάνι μπαίνει πολύς κόσμος με κίνδυνο να διασπείρουν τον ιό στο νησί».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Κάναμε την καταγγελία, επισημάναμε το πρόβλημα για να λάβουν οι φορείς περαιτέρω μέτρα και να σταματήσει αυτό το πράγμα και να είμαστε όσο το δυνατόν ασφαλείς. Δεν ήταν μόνο η δική μας παρέμβαση, ίσως η δική μας να έπαιξε πιο καταλυτικό ρόλο. Και στην αστυνομία και στο λιμεναρχείο υπήρχαν τηλέφωνα και απλών πολιτών που έβλεπαν την κίνηση και ρωτούσαν με ανησυχία. Θεωρώ ότι πράξαμε με γνώμονα το κοινό καλό. Κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι τις 6 Απριλίου και μετά βλέπουμε. Πρέπει να μένουμε σπίτια μας όσο το δυνατόν πιο πολύ. Από ‘κει και μετά, επειδή πολλά μπορεί να παρερμηνευτούν, δεν έχουμε κάτι με τους ανθρώπους που έρχονται να δουλέψουν. Απλά είναι το θέμα των απαγορεύσεων. Για να περάσει κάποιος στο νησί χρειάζεται τρία χαρτιά. Πρέπει να γίνεται ένας έλεγχος τουλάχιστον μέχρι τότε που έχει πει η κυβέρνηση, στις 6 Απριλίου, να δούμε τι θα γίνει, να μειώσουμε όσο το δυνατόν απώλειες και κρούσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *