Ποσό 73.000 ευρώ εκταμίευσε ο Δήμος Καβάλας από το υπουργείο Εσωτερικών για τη φιλοξενία των προσφύγων και υπολείπονται 17.000 ευρώ

Ποσό 73.000 ευρώ εκταμίευσε από το υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Καβάλας για τη φιλοξενία των προσφύγων και υπολείπονται 17.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Καλανταρίδη έχουν στείλει στο υπουργείο τα εντάλματα και τα τιμολόγια και αναμένεται να εκταμιευθούν και τα υπόλοιπα χρήματα ύψους 17.000 ευρώ.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «είχαμε στείλει στο τέλος του 2016 τα τιμολόγια και τα εντάλματα τα οποία μας είχαν ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Εδώ να θυμίσω ότι ουσιαστικά ο κωδικός του υπουργείου από τον οποίο είχαν εγκριθεί να δοθούν οι 90 χιλιάδες ευρώ προς το Δήμο Καβάλας για το θέμα το προσφυγικό δεν αφορούσαν τιμολόγια που είχαν να κάνουν με τους πρόσφυγες, αλλά αφορούσαν ουσιαστικά κονδύλια που έχουν να κάνουν με δαπάνες για θεομηνίες, για καταστροφές κλπ, γιατί από κει είχε καταφέρει προφανώς το υπουργείο να βρει κάποια κονδύλια και να τα διαθέσει για να καλύψει τα έξοδα του Δήμου Καβάλας. Άρα τα τιμολόγια τα οποία στείλαμε στο τέλος του 2016 απολογιστικά όπως είχαν ζητηθεί από το υπουργείο, αφορούσαν τιμολόγια που είχαν να κάνουν με κάποιες εργασίες που είχε κάνει ο δήμος πχ για αποκατάσταση χώρων από πυρκαγιές, για ρέματα κλπ. Συνολικά είχαμε αποστείλει τιμολόγια της τάξεως των 102 χιλιάδων ευρώ, τελικά το υπουργείο μετά από κάποιες διευκρινίσεις τις οποίες ζήτησε θεώρησε ότι τρία από τα τιμολόγια που στάλθηκαν δεν αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες, δεν τα δέχθηκε και τελικά το κονδύλι το οποίο έχει μπει ήδη στο ταμείο του δήμου είναι στο ύψος των 73 χιλιάδων ευρώ. Άρα υπολείπονται 17 χιλιάδες ευρώ μέχρι τις 90 που είχε πει ότι θα διαθέσει στο Δήμο Καβάλας. Αυτό το οποίο γίνεται τώρα είναι ότι η Τεχνική Υπηρεσία θα κοιτάξει να βρει κάποια άλλα τιμολόγια τα οποία έχουν εξοφληθεί από το Δήμο Καβάλας και αφορούν δαπάνες τέτοιου είδους, έτσι ώστε να σταλούν συμπληρωματικά στο υπουργείο και να μας διατεθούν και τα υπόλοιπα χρήματα, οι 17 χιλιάδες ευρώ».

ΘΕΟΜΗΝΙΑ

Όσον αφορά την αποζημίωση που έχει να κάνει με τη θεομηνία που έπληξε και την Καβάλα τον περασμένο Γενάρη, ο κ. Καλανταρίδης ξεκαθάρισε πως «είναι ακόμα νωρίς, ουσιαστικά τώρα ολοκληρώνονται οι τιμολογήσεις. Εν συνεχεία θα πρέπει να γίνουν οι ενταλματοποιήσεις, να πληρωθούν οι προμηθευτές του δήμου και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τότε να σταλούν τα τιμολόγια στο υπουργείο Εσωτερικών αντίστοιχα με την ίδια διαδικασία, έτσι ώστε να μας έρθουν οι 90 χιλιάδες που έχουν διατεθεί για τις καταστροφές που είχαμε στις αρχές του έτους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση