Ποσότητα με καπάκια παρέδωσε χθες στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ ο Σύλλογος Ποταμουδίων

Ο Σύλλογος Ποταμουδίων παρέδωσε χθες στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ μία ποσότητα με καπάκια στην προσπάθεια που γίνεται για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μάκης Κρεμμύδας σχολίασε πως είναι μία πολύ θετική εξέλιξη καθώς βοηθάει έτσι το έργο τους.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «ήταν μια προγραμματισμένη επίσκεψη από τον Σύλλογο Ποταμουδίων. Οι κοπέλες του Συλλόγου κάνουν εδώ και καιρό τη διαδικασία της συλλογής των πλαστικών καπακιών. Είναι η τρίτη φορά που τα συλλέγουν και ήρθε σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί μία ομάδα κοριτσιών οι οποίες μας τα παρέδωσαν και με μεγάλη χαρά τις ευχαριστήσαμε γιατί είναι σημαντικό κάποιοι να μπαίνουν σ’ αυτήν τη διαδικασία και να μαζεύουν αυτές τις ποσότητες που δεν είναι ευκαταφρόνητες και εύκολο να μαζευτούν. Κι όλο αυτό είναι προς ικανοποίηση και δική μας καθώς αποδίδει η διαδικασία ανακύκλωσης των πλαστικών και καθώς μπορούμε να προμηθευόμαστε βοηθήματα όπως αναπηρικά αμαξίδια κλπ. Είναι θετικό κι έχει αρχίσει και λειτουργεί πλέον. Ενημερώνεται περισσότερος κόσμος και μπαίνει σ’ αυτήν τη διαδικασία ολοένα και περισσότερο».

ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Για τη δράση που είχε ο Σύλλογος τη Δευτέρα, είπε ότι «ως Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, λόγω ότι έχει γίνει πλέον ΦΕΚ ο Νόμος και η υπουργική απόφαση η οποία μιλάει για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα ηχητικά συστήματα για τα άτομα με προβλήματα όρασης στους φωτεινούς σηματοδότες, και εφόσον το έχουμε πλέον στα χέρια μας αυτό το ΦΕΚ, βγήκαμε για να δούμε κατά πόσο αυτά τα συστήματα που υπάρχουν στην πόλη μας, πληρούν τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές των συστημάτων που ορίζει πλέον το υπουργείο. Κατευθυνθήκαμε σε κόμβους όπου υπάρχουν ηχητικά συστήματα και διαπιστώσαμε ότι αυτά που μπήκαν περίπου πριν 2 χρόνια στη διασταύρωση Ερυθρού Σταυρού και Δαγκλή είναι αυτά που πληρούν όλες τις υποχρεωτικές και προαιρετικές προϋποθέσεις. Επίσης διαπιστώσαμε ότι τα προηγούμενα μηχανήματα που υπάρχουν μέσα στην πόλη και είχαν τοποθετηθεί το 2008-2009, πλέον θεωρούνται πεπαλαιωμένα. Δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ούτε κατά το ελάχιστο των υποχρεωτικών. Άρα εκείνοι οι μηχανισμοί πρέπει σιγά- σιγά να αντικατασταθούν. Και το σιγά- σιγά είναι σχετικό πλέον γιατί το 2020 είναι η καταλυτική ημερομηνία των προϋποθέσεων και προδιαγραφών προσβασιμότητας οι οποίες θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη και στα δημόσια κτήρια. Κι όποια δεν θεωρούνται προσβάσιμα, θα θεωρούνται αυθαίρετα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται περί αυθαιρέτων και της κείμενης νομοθεσίας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε και τη δημοτική Αρχή, ούτως ώστε να είναι ενήμεροι γι’ αυτά που πρέπει να σπεύσουν να κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να το πράξουμε, να ενημερώσουμε, να προειδοποιήσουμε ούτως ώστε όλα αυτά να έρθουν και να κυλήσουν ομαλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *