Πολύ μεγάλο το οικονομικό πλήγμα λόγω της χρεοκοπίας της εταιρείας Thomas Cook για την Θάσο

Πολύ μεγάλο είναι το οικονομικό πλήγμα για την Θάσο λόγω της χρεοκοπίας της εταιρείας Thomas Cook, καθώς δεν πρόκειται να γίνουν πληρωμές για τις κρατήσεις σε ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό και τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Παρασχούδης είπε ότι «το πλήγμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πληρωθούν για δεδουλευμένα. Είναι ένα σημαντικό άνοιγμα σε πολλά ξενοδοχεία αλλά και στα τουριστικά γραφεία. Δεύτερον είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν συμβόλαια για την επόμενη χρονιά. Τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί το 2020 με την εταιρεία αυτή και με τις θυγατρικές της είναι στον αέρα, δεν ισχύουν. Οπότε πρέπει να ψάξουν για καινούργιους συνεργάτες. Είναι αρκετοί αυτοί που συνεργαζόντουσαν με την εταιρεία. Η Thomas Cook δεν είναι μόνο το αγγλικό κομμάτι, είναι και το γερμανικό που δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει. Ευτυχώς, απ’ ό,τι γνωρίζουμε το σκανδιναβικό κομμάτι έχει γλιτώσει τη χρεοκοπία. Υπάρχει τρόπος να συνεχίσει να λειτουργεί κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στη Θάσο. Επομένως, δεν ξέρουμε την έκταση της χρεοκοπίας και γι’ αυτό δεν μπορούμε ακόμη να ξέρουμε και το κόστος της.

Αυτό θα έχει επιπτώσεις για πολλά χρόνια. Απλώς σιγά- σιγά αυτές οι επιπτώσεις θα αμβλύνονται. Το σημαντικότερο είναι να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να ορθοποδήσουν κυρίως σε άλλα μέρη της Ελλάδας γιατί στη Θάσο δεν είναι τόσο πολύ εκτεθειμένοι ώστε να έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Να ορθοποδήσουν από τη φετινή σεζόν γιατί έχουμε όλοι μας υποχρεώσεις και φορολογικές και μισθολογικές κ.α. Οπότε περιμένουμε χρήματα από πληρωμές για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτές τις υποχρεώσεις. Αν δεν έχουμε αυτά τα χρήματα, τότε βρισκόμαστε αμέσως σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση. Για τους επιχειρηματίες αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή. Να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις τους και μετά να δουν πώς μπορούν να συνεργαστούν με άλλα γραφεία για το επόμενο καλοκαίρι

Το αρνητικό αποτύπωμα αυτής της χρεοκοπίας δεν θα φανεί μόνο στον τουρισμό αλλά και στην υπόλοιπη οικονομία, δυστυχώς».

ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ

Για το αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η χρεοκοπία, είπε ότι «η εταιρία αυτή δεν πάει καλά εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπήρχαν νέοι επενδυτές από την Κίνα που είχαν σκοπό να βοηθήσουν. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν περίμενε να έπεφτε η εταιρεία με τόσο άσχημο τρόπο. Θα μπορούσε να πέσει σταδιακά και να μην αφήσει τόσο μεγάλο αρνητικό αποτύπωμα. Αυτοί που την έσπρωξαν και την έριξαν κάποιον στόχο και κάποιο λόγο θα είχαν. Γιατί έπεσε πολύ άγαρμπα και κανένας δεν το περίμενε. Σίγουρα είχε προβλήματα και όλοι περιμέναμε κάποια στιγμή ή να τα λύσει ή να σταματήσει να λειτουργεί τουλάχιστον με τη μορφή που ήταν, αλλά τα πράγματα ήρθαν πολύ άτσαλα και πολύ απότομα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *