Πολύ καλό το κλίμα φέτος για τον τουρισμό σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνη Μιτζάλη

Πολύ καλό χαρακτήρισε το κλίμα για τα τουριστικά πράγματα της Καβάλας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης. Τα μηνύματα είναι θετικά, ενώ υπάρχουν και νέες τουριστικές αγορές όπως η Ρωσία με απευθείας πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μιτζάλης σημείωσε πως «το κλίμα είναι πολύ καλό φέτος και το καλό είναι πως είναι και από όλες τις αγορές. Δηλαδή δεν βλέπουμε μια αγορά να υστερεί, όλες οι αγορές κινούνται θετικά. Αυτό είναι βέβαια πολύ καλό μήνυμα, οι φορείς και οι επιχειρηματίες έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση του αυξημένου τουριστικού ρεύματος για φέτος. Κάνουν τις ετοιμασίες τους για τη σεζόν, έχουν αρχίσει ήδη τον προγραμματισμό τους. Θα έχουμε καινούρια αγορά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία με αεροπλάνα που θα κατεβαίνουν κατευθείαν στο αεροδρόμιο της Καβάλας, αλλά έχουμε αύξηση και από τη γερμανική αγορά, έχουμε θετικά μηνύματα και από την αγγλική και από τις σκανδιναβικές χώρες και από την κεντρική Ευρώπη, δηλαδή όλες οι αγορές κινούνται με θετικό πρόσημο. Αυτό τώρα που ζητάει η Ελλάδα και η περιοχή μας είναι ηρεμία, η γειτονιά μας εδώ, γιατί το προϊόν μας είναι πολύ ευπαθές και όπως και φάνηκε και πέρσι το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ενώ όλοι οι οιωνοί ήταν θετικοί δεν κινήθηκε λόγω του μεταναστευτικού. Ελπίζουμε φέτος τέτοια πράγματα να μην είναι στον ορίζοντα και να πετύχουμε το στόχο μας που είναι να ξεπεράσουμε τα περσινά».

Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Κληθείς να εκτιμήσει ο κ. Μιτζάλης ποια θα είναι η έκπληξη, αναφορικά με χώρα προέλευσης τουριστών, σημείωσε πως «για μένα θετική έκπληξη θα είναι η Ελλάδα. όχι ότι το βλέπω τώρα, αλλά πιστεύω ότι αν τελειώσουμε με όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις κι αυτά που γίνονται και αρχίσει πλέον να αλλάζει λίγο το κλίμα ψυχολογικά στην Ελλάδα, θα έχουμε μια θετική έκπληξη και από την ελληνική αγορά, που δεν κρύβω ότι η Καβάλα παραμένει από τις σημαντικότερες  παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια κρίσης. Οπότε ειδικά για το κομμάτι της ηπειρωτικής Καβάλας θα χαιρόμουν πολύ αν έβλεπα να ανεβαίνει και θα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αν ανέβαινε η ζήτηση από την ελληνική αγορά» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση