Πολύ καλά πήγε το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου «Στέλλα Μανώλλα Κούρτη»

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλλα Κούρτη» διοργάνωσε διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς συγκεντρώθηκαν 145 φιάλες αίματος με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Δημήτρη Χίζαρη να χαρακτηρίζει ήρωες όσους αιμοδότησαν.

Συγκεκριμένα είπαν ότι «πέρασε και το στόχο τον οποίο είχαμε βάλει. Ήταν ένας στόχος που βάλαμε με δεδομένη την παράδοξη εποχή που ζούμε. Πριν 1-2 χρόνια το νούμερο που μαζεύαμε σε μία αιμοδοσία, το κατώτερο ήταν 145-150 μονάδες αίματος. Αλλά τώρα, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το νούμερο αυτό όχι απλώς το θεωρώ ευλογημένη αιμοδοσία αλλά ήταν ο Θεός μαζί μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα αιμοδότη και την κάθε αιμοδότρια. Ο κάθε ένας από αυτούς είναι ένας ήρωας και μία ηρωίδα που κατέθεσε και χρόνο και κάτι από τον εαυτό το για να σώσει κάποιον συνάνθρωπό του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κάθε έναν και την κάθε μία από αυτούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη για την παραχώρηση της αίθουσας, στο τμήμα Διασωστών- Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και τις δύο μέρες ήταν παρών κι έκανε θερμομέτρηση τους υποψήφιους αιμοδότες. Ευχαριστώ το Νοσοκομείο Καβάλας και το τμήμα αιμοδοσίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε και την επαγγελματική και ασφαλή αιμοδοσία που τηρήθηκε για ακόμη μία φορά και σε όλους τους Καβαλιώτες μέλη και μη του συλλόγου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, διότι αυτήν την εποχή είναι λίγο δύσκολο να έχουμε αίμα στο νοσοκομείο».

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Στη συνέχεια είπε ότι «επειδή οι σύλλογοι πρέπει να είναι ενωμένοι μεταξύ τους με κοινό καλό να προσφέρουμε αίμα στο κοινωνικό σύνολο, τέλος Ιουλίου με πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου –θα ανακοινωθεί σύντομα αυτό- θα γίνει μία αιμοδοσία από κοινού με το Επιμελητήριο, το δεύτερο μεγάλο σύλλογο αιμοδοτών στην Καβάλα, διότι εκείνο το χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο λόγω καλοκαιριού δεν έχει αίμα. Οπότε από κοινού θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε κάποιους νέους αιμοδότες για την εξυπηρέτηση του κόσμου που χρειάζεται αίμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *