Πολυπληθής  η  εκδήλωση του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης  για το Μακεδονικό

Όπως ήταν αναμενόμενο, κατάμεστη ήταν το απόγευμα της Δευτέρας 9 Ιουλίου η αίθουσα «Φίλιππος» του Airotel Galaxy Hotel στην Καβάλα. Οι καρέκλες όλες κατελήφθησαν  και αρκετοί παρέμειναν όρθιοι για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών «Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης» με θέμα «Εξωτερική Πολιτική και Δημόσια Ασφάλεια: Πυλώνες Δημοκρατίας και Ανάπτυξης» και βασικούς ομιλητές -σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα- τρεις Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας και τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή κράτησαν τον βουλευτή Καβάλας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο στην Αθήνα. Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο συντονιστής της βραδιάς δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ ανέγνωσε χαιρετιστήρια επιστολή του κ. Παναγιωτόπουλου ο οποίος εκπροσωπήθηκε από συνεργάτες του.

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε αρχικά ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΑΣΜ ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στην «εφιαλτική» διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις αλλαγές -προς το χειρότερο- που επέφερε στον τόπο τα τελευταία χρόνια, συγκρίνοντάς τα με τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, εστιάζοντας σε θέματα οικονομικά, κοινωνικά αλλά και εθνικά με «αιχμή» τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονοματοδοσία της πΓΔΜ.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου τοποθέτησε τον ρόλο του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης ως think tank που στόχο έχει την ενεργοποίηση των «υγιών» δυνάμεων της Ελλάδας για ένα καλύτερο αύριο για όλους και κάλεσε τους πολίτες να διαμορφώσουν οι ίδιοι το μέλλον τους συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτική.

ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «οδηγό» την εμπειρία του επί χρόνια πολλά σε καίριες θέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο βουλευτής Α’ Αθηνών μίλησε για το πώς οι διεθνείς εξελίξεις μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά τις εξελίξεις μέσα στη χώρα μας. Ξεκινώντας από τον πόλεμο στη Συρία, την πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και την Τουρκία και καταλήγοντας στο «Μακεδονικό», ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για μια «ανεύθυνη» εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την οποία καλούνται να «πληρώσουν» οι πολίτες της Ελλάδας.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας «στάθηκε» ιδιαίτερα στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονοματοδοσία της πΓΔΜ χαρακτηρίζοντάς την εθνικά επιζήμια και καταστροφική για τη χώρα, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν φρόντισε ούτε καν να «χρησιμοποιήσει» περασμένες διπλωματικές επιτυχίες της χώρας ως «όπλο» για να πετύχει κάτι καλύτερο για τη χώρα μας.

ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιχείρησε μια «σύνδεση» του αισθήματος ασφάλειας μέσα σε μια χώρα με την Ανάπτυξη αλλά και τη Δημοκρατία. «Πώς μπορεί να επενδύσει κάποιος σε μια χώρα στην οποία δεν αισθάνεται ασφαλής;», αναρωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγιναν βήματα προς τα… πίσω και στον τομέα της Ασφάλειας.

 

 

 

Ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης και στις δύο βιομηχανίες που λειτουργούν στην Καβάλα, τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα, φέρνοντάς τις ως παράδειγμα μιας «εύθραυστης» ισορροπίας που σχετίζεται με την ασφάλειά τους, αφού σε περίπτωση μιας ενδεχόμενης δολιοφθοράς ή τρομοκρατικής ενέργειας, ο τόπος θα μπορούσε να «γυρίσει σε έναν οικονομικό μεσαίωνα».

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Στις μεγάλες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα αναφέρθηκε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα εθνικά θέματα.

Όπως  τόνισε  χαρακτηριστικά «Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση εγκαινίασε μια πολιτική υποχωρήσεων και παραχωρήσεων, προφασιζόμενη την ανάγκη συνεργασίας με τους γείτονές μας. Δεν διαφωνούμε με το πρόσχημα που επικαλείται. Αντιθέτως μάλιστα. Δεν μπορούμε όμως να δεχόμαστε λύσεις που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρούν να λύσουν. Ούτε να εκχωρούμε την ιστορία αιώνων για τα συμφέροντα άλλων. Ούτε να καταστήσουμε κληρονόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκείνους που οι ίδιοι δηλώνουν Σλάβοι. Η συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμένος είναι εθνικά απαράδεκτη.

Ανησυχία εκφράζουμε και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά τα ζητήματα που αφορούν στη γειτονική Αλβανία. Διότι εξακολουθεί να αποφεύγει κάθε ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων. Και διότι αρνείται να διευκρινίσει τη θέση της σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών που πέτυχε ο Κώστας Καραμανλής με υπουργό Εξωτερικών τη Ντόρα Μπακογιάννη».

ΓΟΝΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Με το πέρας των εισηγήσεων, οι δύο Τομεάρχες και ο Σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μνημόνευσαν τη γόνιμη συνεργασία που είχαν στο Γραφείο Τύπου του κόμματος, αφού τόσο ο Γιώργος Κουμουτσάκος όσο και ο Βασίλης Κικίλιας έχουν διατελέσει Εκπρόσωποι Τύπου της ΝΔ ενώ ο Μακάριος Λαζαρίδης ήταν μέχρι πρόσφατα Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Το «παρών» στην εκδήλωση του ΚΕΑΣΜ στην Καβάλα, μεταξύ άλλων, έδωσαν εκπρόσωποι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ΑΜ-Θ κ.κ.  Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Κώστας Αντωνιάδης, η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Καβάλας κ.κ. Γιώργος Φιλόσογλου και Δημοσθένης Τουλκίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κ. Κώστας Γάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Γάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας,  ο πολιτευτής του Ποταμιού κ. Γιάννης Εριφυλλίδης κ.ά.

Με το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε διάλογος, με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους να απευθύνουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *