Πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στον αγώνα Καβάλα Night City  Run

Ο αγώνας Καβάλα Night City  Run θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Καβάλα στις 7 το απόγευμα από την Πλατεία Ελευθερίας και θα συνεχιστεί μέχρι την Καλαμίτσα όπου θα γίνει αναστροφή με κατεύθυνση την Παναγία και επιστροφή στην εκκίνηση. Το Kavala Night City Run αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και την συνεργασία συλλόγων της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό χθες  δόθηκε συνέντευξη τύπου  από τον  Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Φιλόσογλου, την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου, τον Διοικητή της Τροχαίας και τον  πρόεδρο της Λέσχης Φιλάθλων Γιάννη Προμούσα, για τον νυχτερινό αγώνα δρόμου Kavala Night City Run 2016  που διοργανώνεται στην Καβάλα, για τρίτη χρονιά.

Αρχικά ο κ. Φιλόσογλου ανέφερε πως το 2014 που έγινε για 1η φορά είχαν το προνόμιο να κάνουν μόνον τις απονομές για τους νικητές. Τώρα αποφάσισαν να στηρίξουν την διοργάνωση γιατί εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Ο πρώτος είναι ότι στέλνει ένα κοινωνικό μήνυμα φυσικής αγωγής όπως είναι το τρέξιμο άρα την εκγύμναση ώστε να πάρουν μέρος και όσοι δεν γυμνάζονται τακτικά. «Είναι πολύ σημαντικό να σηκωνόμαστε από τον καναπέ» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πλέον πανελλαδικά έγινε της μόδας το γρήγορο περπάτημα.

Όπως ανέφερε υπάρχουν 3 παράμετροι αυτής της  εκδήλωσης, πρώτον ότι την πρώτη φορά είχαν 220 συμμετοχές, την 2η είχαν 560 και τώρα αναμένου περισσότερους από 1000, ενώ είναι μία δράση που αφορά τους ίδιους τους; Καβαλιώτες και όσοι δεν συμμετάσχουν μπορούν να δούν τους αθλητές και διάφορα άλλα δρώμενα.

Η 2η παράμετρος είναι ότι θα έρθουν πολλοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα μαζί με συνοδά μέλη τους οπόταν αυτό είναι ένα τουριστικό στοιχείο. Και η 3η παράμετρος είναι ότι όλοι όσοι έρθουν θα διαφημίσουν τουριστικά την καβάλα για τις ομορφιές της, όταν μάλιστα η διοργάνωση αυτή συγκαταλέγεται μέσα στις 5 καλύτερες της Ελλάδος!

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

Η κ. Ιωσηφίδου με την σειρά της τόνισε ότι όλες οι δράσεις του δήμου καβάλας έχουν επίκεντρο τους συνδημότες για να ψυχαγωγηθούν όλοι και να προβληθεί η περιοχή. Η Δημωφέλεια όπως είπε ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό ενώ σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί ένα αναμνηστικό μπλουζάκι και έντυπο τουριστικό υλικό της Καβάλας. «Θέλουμε να γίνει θεσμός», ανέφερε καταληκτικά.

Ο Διοικητής της Τροχαίας τόνισε πως θα φροντίσουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα με 30 – 40 άτομα από την Αστυνομική διεύθυνση.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Γιάννης Προμούσας αρχικά ευχαρίστησε τον Δήμο Καβάλας και κυρίως τον κ. Φιλόσογλου όπως και την Δημωφέλεια που στηρίζουν αυτή την διοργάνωση. Σχετικά με την όλη διοργάνωση δήλωσε ότι

«Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται λοιπόν στην  Καβάλα ο νυχτερινός  αγώνας δρόμου με την ονομασία Kavala Night City Run. Πρόκειται για έναν αγώνα που διεξάγεται εξολοκλήρου μέσα σε αστικό τοπίο, σε κεντρικούς δρόμους , σε πλατείες, στο λιμάνι και στη παραλιακή ζώνη, ενώ διαπερνά και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης. Ένας νυχτερινός αγώνας δρόμου, 5 και 10 χλμ

Το Kavala Night City Run αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και την συνεργασία συλλόγων της πόλης.

Πρόκειται εξάλλου για έναν ξεχωριστό αγώνα που έχει ξεκινήσει και κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των πολιτών όχι μόνο από την Καβάλα αλλά και εκτός. Μιλάμε για νυχτερινή δράση που αφορά και στο όμορφο ανάγλυφο της πόλης μας και γίνεται και σε μια ιδιαίτερη διαδρομή» σημείωσε αρχικά ο κ. Προμούσας..

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι « Συμμετοχές υπάρχουν από την Βουλγαρία, την Ρουμανία και από Κρήτη, Πελοπόννησο, Θράκη, Βόρεια Ελλάδα γενικά φυσικά από όλη την Ελλάδα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ήδη φθάσαμε τους 400 προγεγραμμένους οπότε ήδη φθάνουμε στα περσυνά νούμερα. Με δεδομένο ότι πάμε για νέες συμμετοχές μέχρι τέλους ακόμη και ηλεκτρονικά, ακόμη και μέχρι τέλους της εβδομάδας οπότε το νούμερο θα ανέβει. Ο κόσμος μπορεί να δηλώνει ηλεκτρονικά στην σελίδα της Λέσχης μας, μπορεί να έρχεται στα γραφεία μας που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Αντιγόνη Βαλάκου, 7-9.30 απόγευμα και φυσικά την ημέρα του αγώνα από τις 9έως τις 7 η γραμματεία θα δέχεται συμμετοχές. Επίσης να πω ότι θα υπάρχουν πολλά εβεντ από γυμναστήρια, όπως φιγούρες και επιδείξεις μοναδικές και αντισφαίριση ακόμη θα δούμε, Και όσοι θέλουν μπορούν να έρθουν σε μια γιορτή της πόλης, με τον αγώνα να ξεκινά στις επτά ενώ έξι με οκτώ θα έχουμε διάφορες εκδηλώσεις».

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

«Ο αγώνας ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας (Πλατεία Ελευθερίας), ακριβώς στο υψόμετρο της θάλασσας. Αρχικά οι αθλητές διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης την οδό Ομονοίας , στη συνέχεια περνούν  μπροστά από το Δημαρχείο όπου μέσα από τον Δημοτικό κήπο φτάνουν στην οδό Βενιζέλου με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου. Ακολουθούν τον παραλιακό δρόμο κινούμενοι παράλληλα με την ακτή Ραψάνη, όπου εκεί θα κάνουν αναστροφή αυτοί που θα συμμετέχουν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν κατά μήκος της ακτής Καλαμίτσα, για να κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πλέον το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζουν όλη την παραλιακή ζώνη και το πάρκο Φαλήρου, περνούν μέσα από το  λιμάνι της Καβάλας για να καταλήξουν στο χώρο του Τελωνείου. Ακολούθως ανηφορίζουν προς το Φάρο της Παναγίας , συνεχίζουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και κάτω από το ιστορικό κάστρο της Καβάλας. Στη συνέχεια  ακολουθεί κατηφορική πορεία προς τo παλιό υδραγωγείο της πόλης  (Καμάρες), όπου εκεί διανύουν τα τελευταία μέτρα επί της οδού Ομονοίας,  πριν τον τερματισμό στη πλατεία Ελευθερίας. Μια καλή ευκαιρία που όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει μια και δεν χρειάζεται κάποιος να έχει αθληθεί για να συμμετάσχει» δήλωσε καταληκτικά

Kavala Night City Run 2016 – 5 χλμ & 10 χλμ

Ημερομηνία: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρα: 8.00μ.μ.

Αφετηρία :Κεντρική Πλατεία Καβάλας

Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Καβάλας

Απόσταση: 10 χλμ & 5 χλμ

Χρονικό Όριο: 2,5 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 10€

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.