Πολλές οι παραγγελίες αλλά πολύ μικρές οι ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πρατηριούχων Φώτη Πούλο

Αυτές τις ημέρες άρχισαν οι καταναλωτές να παραγγέλνουν πετρέλαιο θέρμανσης λόγω και των εορτών των Χριστουγέννων.  Ο πρόεδρος του Σωματείου των βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το όλο γεγονός, ενώ αναφορικά με τους συνταξιούχους τόνισε πως δυσκολεύονται σημαντικά καθώς έχουν να αγοράσουν τα φάρμακα τους όταν τους έχουν περικόψει τις συντάξεις και δυσκολεύονται πολύ να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πούλος ανέφερε πως «θεωρώ ότι θα υπάρξουν κάποιες πωλήσεις, σίγουρα έχουν γίνει πολλές περικοπές στις συντάξεις των  συνταξιούχων  και τα βλέπουμε καθημερινά, είναι πολύ μετρημένες οι παραγγελίες. Πηγαίνουμε μεν πολλές παραγγελίες αλλά πολύ μικρές ποσότητες, ίσα ίσα για να μπορέσουν να βγάλουν λίγες μέρες. Το πιθανότερο είναι κάποιες μέρες να μην έχουν καθόλου θέρμανση. Οι παραγγελίες πέφτουν τις ημέρες που πέφτουν οι συντάξεις, από τις 20 – 25 του μηνός μέχρι τέλος του μήνα και μετά γίνεται μια κοιλιά από αυτές τις κατηγορίες των ανθρώπων».

ΕΠΙΔΟΜΑ

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες το πρωί τουλάχιστον δεν είχε ανοίξει η φόρμα στο υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης, όπως τόνισε ο κ. Πούλος «ήδη έχουμε φτάσει δυο μήνες από την έναρξη του πετρελαίου θέρμανσης, το θεωρώ απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει να μην έχει ανοίξει η εφαρμογή ώστε να ξέρουν πόσο θα επιδοτηθούν οι καταναλωτές γιατί το υπουργείο Οικονομικών σχεδίαζε και κάποιες αλλαγές. Είναι και πολύ κακό αυτό που συμβαίνει ότι θα αργήσει να δώσει την επιδότηση, ενώ είναι ένας φόρος που τον εισπράττει άμεσα. Από τα διυλιστήρια πριν ακόμα πουληθεί στον καταναλωτή το πετρέλαιο, παρόλα αυτά η επιστροφή γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Θεωρώ ότι είναι ένα δάνειο εσωτερικό από την κοινωνία ώστε να έχουν χρήματα στα ταμεία τους. Στην Καβάλα πέρσι ήταν 25 λεπτά η επιστροφή του λίτρου και ήταν για 1.500 λίτρα για μια τετραμελή οικογένεια μέχρι 120 τετραγωνικά σπίτι. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο βάσανο και για μας που καταχωρούμε στοιχεία προς το σύστημα, είναι πολύ άσχημο και για τους καταναλωτές να περιμένουν πώς θα γίνει η διαδικασία της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Δεν βλέπω κάτι να αλλάζει. Αν δεν υπάρχει κάποια εφάπαξ επιδότηση στους καταναλωτές νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε με αυτό το ρυθμό. Αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές που καίνε πετρέλαιο θέρμανσης τιμωρούνται έναντι των άλλων μορφών θέρμανσης. Δεν πληρώνει κανένας Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης όταν ζεσταίνει το σπίτι του με ηλεκτρικό ρεύμα ή με φυσικό αέριο ή ξύλα. Είναι απαράδεκτο για το πετρέλαιο να υπάρχει αυξημένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, θέλοντας να αποτρέψουν το λαθρεμπόριο, γιατί αυτή ήταν η αφορμή που εξισώθηκε με το πετρέλαιο κίνησης. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχουμε δει, το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι να παγιωθεί αυτός ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και φέτος ιδιαίτερα είναι πάρα πολύ ψηλός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *