«Πολλά τα προβλήματα του κλάδου, αγωνιζόμαστε συνεχώς» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης.

«Το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας όπου εξετάσθηκαν όλα τα τοπικά προβλήματα του κλάδου. Το πλέον επείγον ζήτημα τόσο για τους νοσοκομειακούς αλλά κυρίως για τους ιδιώτες γιατρούς είναι το νέο φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μιας και ήδη τα σημειώματα για την καταβολή των εισφορών έχουν φτάσει. Πρώτη ενημέρωση έλαβαν τα μέλη από τη φοροτεχνικό του συλλόγου Μαρία Δαλκίτση, έτσι αντιλήφθηκαν τα δυσάρεστα δεδομένα.

Προ μηνός, όταν πραγματοποιήθηκε η τακτική συνέλευση του πανελληνίου συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών, ο καβαλιώτικος σύλλογος είχε καταθέσει πρόταση προκειμένου τα μέλη να μην καταβάλουν τις εισφορές τους κι έγινε αποδεκτή. Ζητήθηκε επίσης η νομική και κινηματική στήριξη του οργάνου. Ο κλάδος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οφείλει να εναρμονισθεί με τις υπόλοιπες εργασιακές ομάδες προς την κατεύθυνση κλιμάκωσης των αντιδράσεων» σημείωσε αρχικά ο κ. Κροκίδης.

ΦΡΟΝΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ένα θέμα που επίσης θίχτηκε ήταν η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.  Ο κ. Κροκίδης ανέφερε ότι  «Αχτίδα φωτός αποτελεί το γεγονός ότι έπειτα από πολλούς αγώνες η Καβάλα συμπεριλήφθηκε στο νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας, αναφορικά με το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος και οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν τη δημιουργία ενός κέντρου υγείας αστικού τύπου, άριστα οργανωμένο και στελεχωμένο, ένα αίτημα αδιαπραγμάτευτο.

Στο επίκεντρο βρίσκονται βεβαίως και τα νοσοκομειακά θέματα, με κυρίαρχα τη λίστα χειρουργείου που αναμένεται να ισχύσει από την 1η Μαΐου, καθώς και ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου Καβάλας όπου θα πρέπει μεν να αποτυπώνεται η υφιστάμενη πραγματικότητα αλλά και να προσανατολίζεται στο μέλλον. Οι οποιεσδήποτε προτάσεις δηλαδή θα πρέπει να αφορούν για παράδειγμα στις κλινικές και στο προσωπικό, αποδεικνύοντας τη σημασία του γενικού νοσοκομείου Καβάλας».

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Άκρως σημαντική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης την άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Νοσοκομείο, σημειώνοντας την τεράστια σημασία παρόμοιων ασκήσεων. Μάλιστα ο κ. Κροκίδης θα καταθέσει πρόταση προκειμένου ανάλογη άσκηση να πραγματοποιηθεί και απροειδοποίητα, με σκοπό να χρονομετρηθεί η προσέλευση και να αξιολογηθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος για παράδειγμα.

«Γιατροί και νοσηλευτές διαθέτουν μια σχετική εμπειρία σε περιπτώσεις τροχαίων με θύματα περισσότερα από ένα άτομα. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όσοι οργάνωσαν την επιτυχημένη άσκηση όπου μετείχε όλο το διοικητικό – ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό», παρατήρησε  ο κ. Κροκίδης.

Μάλιστα ανέφερε ότι στα δημοτικά ιατρεία θα μπει και ένας ακόμη γιατρός, κάνοντας τους γιατρούς εκεί 10 και αυτό δείχνει όπως ο ίδιος υποστήριξε την σημασία του κλάδου σε θέματα σημαντικά όπως και αυτό της λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων. Τόνισε τέλος ότι υπάρχουν μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν άμεσα και έμμεσα στην Καβάλα.

Καταληκτικά ο ίδιος αναφέρθηκε και στην συμμετοχή του στα αθλητικά δρώμενα ζητώντας να κατέβουν οι τόνοι και να δοθεί βάρος στις προπονήσεις των αθλητών. “Να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι και να τα βρουν και γιατί γίνεται καλή δουλειά και γιατί είναι κρίμα να χάνονται ευκαιρίες και ταλέντα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση