Πολιτικό απατεώνα χαρακτήρισε τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος

Πολιτικό απατεώνα χαρακτήρισε τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος. Σε δηλώσεις του χθες ξεκαθάρισε τι εννοούσε.

Συγκεκριμένα είπε ότι «καταλαβαίνω τη σύγχυση, την πικρία και τη στεναχώρια του τεραστίου αυτού πολιτικού ανδρός ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί και έχασε από μία συνάδελφο τη βουλευτική του έδρα. Από αυτά που εξακολουθεί να λέει δεν κατάλαβε γιατί έχασε. Η πικρία δεν μπορεί να μεταφράζεται σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Έχασε από έναν δικηγόρο, τι να κάνουμε. Δεν θα την πληρώσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου επειδή έχασε από κάποιον δικηγόρο.

Αλλά για την ουσία του θέματος –για τους χαρακτηρισμούς δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω, το μέγεθος του πολιτικού ανδρός είναι δυσθεώρητο, δεν μπορούμε να συγκριθούμε μ’ αυτόν, είτε σε επίπεδο γνώσεων, είτε σε επίπεδο εκφοράς λόγου. Απλοί δικηγόροι είμαστε, ο κ. Εμμανουηλίδης φιλόλογος. Αναγνωρίζω ότι έχει την ευχέρεια του λόγου πολύ καλύτερα από κάποιον δικηγόρο ο οποίος υπηρετεί 35 χρόνια αυτό το επάγγελμα. Για την ουσία του θέματος όμως, επειδή ο χαρακτηρισμός πολιτικός απατεών ενδεχομένως να ακούγεται και ως βαρύς, αναφέρομαι σε συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο έχω προσωπική άποψη. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο μεταναστευτικό- προσφυγικό θέμα. Εκεί συζητώντας με όποιον έχω συζητήσει, καταφέρθηκα κατά του κ. Εμμανουηλίδη με αυτόν τον χαρακτηρισμό, για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Εμμανουηλίδης μπροστά μου επανειλημμένα διαβεβαίωνε την κα δήμαρχο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το Ασημακοπούλου, ότι μπορεί να μεταφερθούν εκεί από το Εσκί Καπού που ήταν η τελευταία εγκατάσταση των προσφύγων να πάνε στο Ασημακοπούλου και αυτό θα είχε έναν τελείως προσωρινό χαρακτήρα σε ένα μικρό τμήμα του στρατοπέδου το οποίο είχαν χαράξει και ότι επρόκειτο για 300-350 άτομα και ότι αυτή η εγκατάσταση δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από 6 μήνες. Αυτός ο ψεύτης έρχεται σήμερα να μας κουνήσει το δάχτυλο».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ

Και πρόσθεσε πως  «Τον χαρακτήρισα πολιτικό απατεώνα και επιμένω ότι σ’ αυτό το ζήτημα, το προσφυγικό υπήρχε μέγας πολιτικός απατεώνας. Διότι ξεγέλασε μία ολόκληρη πόλη και τον καταγγέλλω ευθέως στην κοινή γνώμη της Καβάλας, στους πολίτες της Καβάλας, ότι αυτός βασικά και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του, ο κ. Παπαφιλίππου βασικά –για τον κ. Μορφίδη δεν μπορώ να πω πολλά, είναι αξιοπρεπέστατος. Τον καταγγέλλω στην κοινή γνώμη της Καβάλας ότι ήταν ο κύριος υπαίτιος για την εγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Αυτός που ξεγέλασε την κα δήμαρχο, την παρέσυρε στις συνεχείς του επισκέψεις. Ο κύριος Τάκης διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται οι πρόσφυγες να εγκατασταθούν μόνιμα στην Καβάλα και βλέπουμε σε ποιο σημείο έχει φτάσει σήμερα το θέμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *