Ποιο είναι το ποσό υπεξαίρεσης του Χρήστου Γλάνου, αναρωτιέται ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής

Σε 7 χρόνια καταδικάστηκε ο Χρήστος Γλάνος για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής έκανε γνωστό ότι η ποινή ήταν αναμενόμενη.

Όπως ανέφερε «Πράγματι είχαμε μια απόφαση και ο ίδιος φυλακίσθηκε. Η ποινή των 7 ετών είναι χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα αν κάνει έφεση. Έκανε έφεση βέβαια αλλά είναι κανονικά στην φυλακή. Στις 6 Απριλίου πρόκειται να εκδικασθούν αιτήσεις αναστολής, οπότε αυτή η αίτηση που κατατέθηκε από τον συνήγορο του θα εκδικασθεί και βλέπουμε.

 Το δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο που είχε βασισθεί σε μια έκθεση πραγματογνωμοσύνης που είχε γίνει από μια εταιρεία της Κομοτηνής κατόπιν εισαγγελικής εντολής και έκρινε ότι το ποσό της υπεξαίρεσης έφτασε τις 250 χιλιάδες ευρώ.

 Βέβαια στο Δικαστήριο ο λογιστής του Δήμου Καβάλας κ. Τσαμπάζης ανέφερε ότι ύστερα από δική του έρευνα που του ανέθεσε η πρώην δήμαρχος κ. Τσανάκα το έλλειμμα είναι 70 χιλιάδες ευρώ. Αλλά και η απόφαση της   Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας αναφέρει ότι το έλλειμμα είναι 78 χιλιάδες ευρώ».

 ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Και πρόσθεσε ότι «Υπάρχει ένα μπέρδεμα και αναρωτιέμαι γιατί τόσο καιρό δεν μπορεί να βγει ένα σταθερό ποσό για να ξέρουμε όλοι τι έγινε.

Και το λέω αυτό γιατί προφανώς ο ίδιος ο κ. Γλάνος έχει ομολογήσει ότι καταχράστηκε χρήματα, κάποιες χιλιάδες ευρώ. Άρα η τιμωρία του πρέπει να είναι ανάλογη με το ποσό της υπεξαίρεσης. Εφόσον όμως του αναγνωρίσθηκαν και ελαφρυντικά η ποινή των 7 ετών είναι λίγο πολύ αναμενόμενη. Βέβαια εγώ δεν μπορώ να κρίνω αυτή τη δικαστική απόφαση ενώ εγώ ήμουν μάρτυρας στο Δικαστήριο και θα είμαι και στο Εφετείο οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Αλλά κρίνω ότι εδώ και 5 χρόνια κανείς δεν έχει κατασταλάξει επίσημα ποιο είναι το ποσό της υπεξαίρεσης.  Αυτό είναι άδικο για τον ίδιο που δέχεται ότι πρέπει να τιμωρηθεί αλλά όλο αυτό είναι άδικο και για τις υπηρεσίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *