ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Πλούσιο το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας

Το πλούσιο πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, παρουσιάστηκε χθες  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. Πρόκειται για τα «Χρυσά Χριστούγεννα» τα οποία θα αρχίσουν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου. Συνολικά σε όλο το δήμο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 90 εκδηλώσεις και δράσεις. Στις δηλώσεις της η δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι επιλέχθηκε ο τίτλος «Χρυσά Χριστούγεννα» γιατί η χρονιά που φεύγει ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη, λόγω της ένταξης των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, του χρυσού μεταλλίου της Σταυρούλας Τσολακίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού, αλλά και των δυο χρυσών τιμητικών βραβείων που απέσπασε η Καβάλα στο θεσμό Best City Awards.

«Η χρυσή χρονιά για το δήμο μας κλείνει με τις χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τα παιδιά. Για μια ακόμη χρονιά συνεργαστήκαμε με τοπικούς φορείς και συλλόγους. Αξιοποιήσαμε όλες τις δομές του δήμου, αλλά και το αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό που έχει η περιοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Καβάλας.

 

«Οι πολλές εκδηλώσεις και ο πλούσιος διάκοσμος σε όλο το δήμο έχουν ένα σημαντικό στόχο. Να στηρίξουν την τοπική αγορά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αγορές άλλων πόλεων. Καλώ όλους να συμμετέχουν στις 90 και πλέον εκδηλώσεις και να γίνουν αγγελιοφόροι του μηνύματος που φέρνουν τα «Χρυσά Χριστούγεννα», συμπλήρωσε η Δήμητρα Τσανάκα.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το απόγευμα της Παρασκευής με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τις μελωδίες από την φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου, στην σκηνή της κεντρικής πλατείας. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Εκμέκ», ενώ στους πεζοδρόμους Φιλελλήνων και Ερμού θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας θα παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 10 το βράδυ, γιορτάζοντας έτσι με τη σειρά του την έναρξη των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου τόνισε ότι ο δήμος δίνει μεγάλη σημασία στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, οι οποίες, όπως υπογράμμισε θα είναι δωρεάν εκτός μίας, ενώ επισήμανε ότι ο μεγάλος στόχος είναι να βγουν οι καβαλιώτες από τα σπίτια τους.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολική Αγωγή Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη ανέφερε ότι το νομικό πρόσωπο μετέχοντας στις εκδηλώσεις έχει σαν στόχο την εξωστρέφεια, να δείξει δηλαδή το έργο που γίνεται σε παιδικούς σταθμούς και Κ.Α.Π.Η.

Τα «Χρυσά Χριστούγεννα» συνδιοργανώνουν με το δήμο η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Π.Ε. Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας. Χορηγός είναι η Egnatia Aviation, ενώ εθελοντικά μετέχει η Action Team.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου   10ΗΜΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-12-2016

19:30 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

Έναρξη των Εκδηλώσεων «Χρυσά Χριστούγεννα» από τη Δήµαρχο Καβάλας κα Δήµητρα Τσανάκα.

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, µελωδίες Χριστουγέννων από τη Φιλαρµονική Ορχήστρα Καβάλας υπό τη διεύθυνση του Αρχιµουσικού Θανάση Παρµενίδη, χριστουγεννιάτικα δρώµενα, τεχνητό χιόνι και ρίψη πυροτεχνηµάτων. Συµµετοχή 60 εθελοντών από την Action Team καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Ο Εµπορικός Σύλλογος Καβάλας παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστηµάτων του έως τις 22:00 για να γιορτάσει την έναρξη των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

20:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

Εναρκτήρια Συναυλία µε το Συγκρότηµα «ΕΚΜΕΚ»

Οι «Εκµέκ», ένα από τα δυναµικότερα νέα ελληνικά συγκροτήµατα, για πρώτη φορά στην Καβάλα µε ανανεωµένο µουσικό πρόγραµµα και την µοναδική τους εξωστρέφεια,

παρουσιάζουν µια µουσική παράσταση βασισµένη στην προσωπική τους πορεία αλλά και στα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών από το παρόν και το παρελθόν.

Μια ξεχωριστή βραδιά που υπόσχεται ένα υπέροχο µουσικό ταξίδι!

Οι «Εκµέκ» είναι: Αλέκος Σπανίδης – Τύµπανα,

Σάκης Ραπτόπουλος – Ακκορντεόν, Στέργιος Γιάννος – Μπάσο,

Γιώργος Αβραµίδης – Τροµπέτα, Άλκης Κανίδης – Κιθάρα – Φωνή

Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

22:00 Πεζόδροµοι Φιλελλήνων και Ερµού Επίδειξη Μόδας

Επίδειξη µόδας ρούχων και αξεσουάρ, µια συνεργασία των καταστηµάτων, Lorez και Daily’s Crepe and

Espresso Bar,  υπό τους ήχους ζωντανής µουσικής µε µπαλάντες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το µουσικό σχήµα «Χρήστος και Ζωή».

ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2016

11:00 – 12:30 Μουσείο Καπνού Δήµου Καβάλας

Εργαστήρι Δηµιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά 7-12 χρονών: «Τα Καραβάκια των Ευχών»

Με αφετηρία το Μουσείο Καπνού, φέτος τα Χριστούγεννα, αφήστε τις ευχές σας να ταξιδέψουν ως τα πέρατα της γης…!!

Γιατί οι Έλληνες παραδοσιακά στολίζουν καράβι τα Χριστούγεννα; Τι συµβολίζει; Πως ξεκίνησε το έθιµο;

Πως συνδέεται το καράβι µε τον καπνό;

Ελάτε να δώσουµε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω σ’ ένα πρόγραµµα από την Κοιν.Σ.Επ. Τεχνολογία, Εκπαίδευση,

Αθλητισµός, Πολιτισµός, Περιβάλλον (Κοιν. Σ. Επ. ΤΕΑΠΠ) που συνδέει τη γνώση, τη διασκέδαση και τη δηµιουργία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510 223344

Μέγιστος αριθµός συµµετεχόντων: 30 παιδιά.

12:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γιορτάζουν…

Οι Συνοικιακοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι Χωράφας, Κηπούπολης – Καλαµίτσας, Αγίου Λουκά, Αγίας Παρασκευής, Ποταµουδίων και Αγίας Βαρβάρας παρουσιάζουν χορούς από την Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Θράκη, τη Μακεδονία και τα νησιά.

18:30 Δηµοτικός Κινηµατογράφος Όσκαρ

Gala Όπερας

Το Δηµοτικό Ωδείο Καβάλας και ο Ροταριανός Όµιλος Καβάλας «Νεάπολις», σε συνεργασία µε εκλεκτούς καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσιάζουν φιλανθρωπικό Gala Όπερας µε ορισµένες από τις οµορφό- τερες άριες και ντουέτα από όπερες διάσηµων συνθετών. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά µηχανήµατος υπερήχων καρδιάς για την Καρδιολογική Κλινική του Γ. Ν. Καβάλας.

Εισιτήρια: 12€ ενήλικες – 8€ µαθητές

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12-2016

10:00 – 14:00 Πλατεία Καπνεργάτη

«Γίνε για µια Μέρα… Παιδί»

Το Σώµα Ελλήνων Προσκόπων και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Παιδιού διοργανώνουν εκπαιδευτική και φιλανθρωπική δράση µε χριστουγεννιάτικο επιδαπέδιο παιχνίδι.

11:30-13:00 Μουσείο Καπνού Δήµου Καβάλας

Οικογενειακό Εργαστήρι Δηµιουργικής Απασχόλησης: «Μύρισε Χριστούγεννα»

Το Μουσείο Καπνού περιµένει γονείς και παιδιά να γεµίσουν τους χώρους του µε χρώµατα, αρώµατα και µοναδικές χριστουγεννιάτικες δηµιουργίες σ’ ένα εργαστήρι που θα ζήλευαν ακόµα και οι βοηθοί του Άϊ Βασίλη.

Τα υλικά που υπήρχαν στα σπίτια των καπνοκαλλιεργητών (λινάτσα, ξύλο, σπάγκος) συνδυάζονται µε διάφορα αρωµατικά µπαχαρικά και µετατρέπονται σε µοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά.

Επιµέλεια: Κοιν.Σ.Επ.Τεχνολογία, Εκπαίδευση, Αθλητισµός,

Πολιτισµός, Περιβάλλον (Κοιν.Σ.Επ.ΤΕΑΠΠ).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510 223344

Μέγιστος αριθµός συµµετεχόντων: 30 άτοµα.

16:30 Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου (Οδός 13ης Σεπτεµβρίου 1944)

«Βάλε το Στολίδι σου»

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου

«Ο Δρόµος του Νερού», διοργανώνει για τέταρτη χρονιά, χριστουγεννιάτικη γιορτή µε εορταστικό στολισµό, αφήγηση παραµυθιών και ζωγραφική προσώπου για όλη την οικογένεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12-12-2016

18:00 – 20:30 Παλιά Μουσική

Χριστούγεννα µε τους Παραµυθάδες

Αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραµυθιών και αναγνώσεις χριστουγεννιάτικων διηγηµάτων µε παράλληλη χρήση µουσικών οργάνων από τα µέλη της Οµάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραµυθιού και Παιχνιδιού. Τις δράσεις πλαισιώνουν δηµιουργική απασχόληση παιδιών και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

19:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γιορτάζουν…

Η Φιλαρµονική Ορχήστρα Κρηνίδων, τα χορευτικά τµήµατα του Μουσικοχορευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αµυγδαλεώνα, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού «Ο Υψηλάντης» και της Πολιτιστικής Στέγης Κρηνίδων παρουσιάζουν εορταστικές µελωδίες και χορούς από Θεσσαλία, Πόντο και Θράκη, καθώς και προσφέρουν τοπικά εδέσµατα στους επισκέπτες.

ΤΡΙΤΗ 13-12-2016

18:00 – 20:30 Παλιά Μουσική

Χριστούγεννα µε τους Παραµυθάδες

Αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραµυθιών και αναγνώσεις χριστουγεννιάτικων διηγηµάτων µε παράλληλη χρήση µουσικών οργάνων από τα µέλη της Οµάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραµυθιού και Παιχνιδιού. Τις δράσεις πλαισιώνουν δηµιουργική απασχόληση παιδιών και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

19:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

Εορταστική Συναυλία

Οι «Pasta Tomato»δηµιουργήθηκαν στην Καβάλα το 2013 από τέσσερις µουσικούς προερχόµενους από διαφορετικές µουσικές σκηνές, µε κοινό στόχο την δηµιουργία µιας πιο φρέσκιας και εναλλακτικής µουσικής πρότασης. Συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικά µουσικά στυλ, ξεκίνησαν µε βάση ρεµπέτικες, λαϊκές και ρετρό επιτυχίες, διασκευασµένες πάνω σε Gypsy Swing, BalkanκαιLatin ρυθµούς, ενώ αργότερα, εµπλούτισαν το άκουσµά τους µε ηχοχρώµατα από µουσικές της Κάτω Ιταλίας αλλάκαι της κέλτικης µουσικής παράδοσης. Από το ξεκίνηµά τους ακόµα έχουν χαρίσει αξέχαστες µουσικές στιγµές, ενώ το κοινό της πόλης αγκαλιάζει µε ιδιαίτερο ενθουσιασµό κάθε νέο τουςβήµα. Έχουν εµφανιστεί στα σηµαντικότερα µουσικά στέκια της Καβάλας, καθώς επίσης σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Οι Pasta Tomato είναι:

Δηµήτρης Στογιάννος – Κιθάρα – Τραγούδι,

Χρύσα Παπαδοπούλου – Τραγούδι,

Κώστας Παπανικολάου – Κοντραµπάσο,

Σπύρος Λαµπρινόπουλος – Ακορντεόν

Θάνος Αναγνωστόπουλος – Βιολί,

Κώστας Αποκατανίδης – Κρουστά

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-12-2016

18:00 – 20:30 Εργαστήρι του Άϊ Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

«Όλη η πόλη µια αγκαλιά, κι εµείς του κόσµου η ελπίδα. Θα ζήσουµε και φέτος το όνειρο στην πόλη, που απ’ το Κάστρο ως το βουνό θα λάµψει πάλι όλη»

Χριστουγεννιάτικες δράσεις, µπαζάρ και κατασκευές από τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθµούς του Δήµου Καβάλας.

18:30 Χωράφα (Οδός Γεωργίου Κίτσου 46)

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στις Γειτονιές…

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή στα γραφεία του µε παραδοσιακούς χορούς, εορταστικό γλέντι και εδέσµατα για όλους.

19:00 Παλιά Μουσική

Χριστούγεννα στην Παλιά Μουσική

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο», διοργανώνει την καθιερωµένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του µε τη Φιλαρµονική Ορχήστρα Καβάλας, µε τραγούδια από την χορωδία του 5 Γυµνασίου,  παραδοσιακούς χορούς, εορταστικό φωτισµό και στολισµό, χειροποίητα δώρα από τον Άϊ Βασίλη καθώς και πολλές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια.

ΠΕΜΠΤΗ 15-12-16

18:00 – 20:30 Εργαστήρι του Άϊ Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

«Όλη η πόλη µια αγκαλιά, κι εµείς του κόσµου η ελπίδα. Θα ζήσουµε και φέτος το όνειρο στην πόλη, που απ’ το Κάστρο ως το βουνό θα λάµψει πάλι όλη» Χριστουγεννιάτικες δράσεις, µπαζάρ και κατασκευές από τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθµούς του Δήµου Καβάλας.

18:00 Πλατεία Καπνεργάτη

Έθιµα του Δωδεκαηµέρου

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος» παρουσιάζει έθιµα του δωδεκαηµέρου, παραδοσιακούς χορούς και προσφέρει τοπικά εδέσµατα στους επισκέπτες.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί στο Αµφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

21:00 Δηµοτικός Κινηµατογράφος Oscar

Ύµνοι και Κάλαντα του Δωδεκαηµέρου

Εορταστική Συναυλία µε τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεµµανουήλ.

Συµµετέχουν ο Βυζαντινός Χορός, «Οι Δοµέστικοι της Δράµας» και η Παραδοσιακή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράµας. Συµπράττει και συνοδεύει το Σύνολο Παραδοσιακών και Λαϊκών Οργάνων:

Γιώργος Δεληγιάννης – Βιολί,

Θανάσης Κουλεντιανός – Κανονάκι,

Θόδωρος Κιουπλιώτης – Λαούτο,

Χρήστος Τότσιος – Κρουστά,

Στέλλα Τσιότσιου – Βιολοντσέλο

Το πρώτο µέρος της συναυλίας περιλαµβάνει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύµνους και απαγγελίες από χριστουγεννιάτικα διηγήµατα του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη. Το δεύτερο µέρος αποτελείται από παραδοσιακά κάλαντα πολλά εκ των οποίων ακούγονται σπάνια – µε τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας που αποτελείται από κορυφαίους σολίστες µουσικούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-12-2016

17:30 Πάρκο Αγίου Λουκά

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στις Γειτονιές…

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά, διοργανώνει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις µε το άναµµα του χριστουγεννιάτικου δέντρου για όλη την οικογένεια.

18:00 – 20:30 Εργαστήρι του Άϊ Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

«Όλη η πόλη µια αγκαλιά, κι εµείς του κόσµου η ελπίδα. Θα ζήσουµε και φέτος το όνειρο στην πόλη, που απ’ το Κάστρο ως το βουνό θα λάµψει πάλι όλη»

Χριστουγεννιάτικες δράσεις, µπαζάρ και κατασκευές από τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθµούς του Δήµου Καβάλας.

19:30 Κεντρικοί Δρόµοι Καβάλας

Με Τύµπανα και µε Φωνές Καλές σας Εορτάδες!

Η πολυµελής Μπάντα Δρόµου του «Κρουστόφωνου», αποτελείται από µουσικούς που παίζουν κρουστά (αφρικάνικα τύµπανα, βραζιλιάνικα, νταούλια, κλπ) και τροµπέτες, εν κινήσει. Το ρεπερτόριο αποτελείται από χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσµο (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλόφωνα κ.ά.) διασκευασµένα µε κέφι για κρουστά και χορό.

20:00 Δηµοτική Καπναποθήκη Καβάλας

20 Χρόνια Τέχνης 1996 – 2016

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας για τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Ώρες λειτουργίας: Καθηµερινά 10:00 – 13:00, Τρίτη – Τετάρτη – Παρασκευή 18:00 – 21:00

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 16 έως και Πέµπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου: Θεατρική παράσταση «Είµαι η Ζωή», στις 20:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *