Πλούσια εβδομάδα δραστηριοτήτων για τους Γιατρούς του Κόσμου

Εξετάσεις πραγματοποίησε σε παιδιά στην Κεραμωτή, Κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου και σήμερα θα συνεχίσουν στις Πηγές. Σύμφωνα με την κα Άννα Γιοβανιού το Σάββατο θα συνεχίσουν στο Νευροκόπι.

Η κα Γιοβανιού δήλωσε ότι «στην Κεραμωτή ήμασταν για τη στοματική υγιεινή. Εξετάστηκαν 75 παιδιά στο Δημοτικό σχολείο, δόθηκαν οδηγίες για σωστή στοματική υγιεινή και κάναμε διανομή από οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες. Την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) θα είμαστε στις Πηγές με παιδίατρο για εμβόλια σε παιδιά ανασφάλιστα και Ρομά. Και το Σάββατο θα είμαστε στο Νευροκόπι, στο Κέντρο Υγείας, με ορθοπεδικό και καρδιολόγο, για να εξετάσουμε δωρεάν ενήλικες. Αρωγός μας σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι η Inner wheel, αλλά έχουμε και προσωπικές χορηγίες».

ΑΠΟΔΟΧΗ

Για την στάση των πολιτών στις πρωτοβουλίες τους ανέφερε ότι «Τα πρώτα χρόνια συναντήσαμε επιφυλακτικότητα από τον κόσμο. Διότι όλοι πίστευαν ότι ήμασταν κάποιος κρατικός φορέας ο οποίος τους έχει ξεχάσει κλπ. Όταν, όμως, εξηγήσαμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους ποιοι ακριβώς είμαστε και ότι προσφέρουμε εθελοντικά αυτό που θέλουμε, χωρίς αμοιβή, η αποδοχή ήταν συγκινητική. Ακόμη και από τα παιδιά. Έχουν φροντίσει οι δάσκαλοι προηγουμένως να τα ενημερώσουν και ακόμη και τα πιο μικρά παιδιά της Α’ και της Β’ Δημοτικού ξέρουν ποιος είναι ο εθελοντής και τι προσφέρει. Οπότε, η υποδοχή είναι συγκινητική.

Στη σημερινή εποχή είναι δύσκολο να είσαι εθελοντής. Είναι δύσκολες οι εποχές, οι περισσότεροι προσπαθούν να προσφέρουν και στα παιδιά τους. Αισθάνομαι, όμως, φοβερά περήφανη για την πόλη μου. έχει πάρα πολλούς εθελοντικούς συλλόγους, πάρα πολλούς εθελοντές, που προσφέρουν στους συνανθρώπους τους ό,τι καλύτερο μπορούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *