ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Πληγή» για την πόλη τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Σοβαρό παραμένει το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στην πόλη της Καβάλας. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης το χαρακτήρισε ως πληγή ενώ ο Δήμος καβάλας έχει σύμβαση με ιδιώτη που τα απομακρύνει σταδιακά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα είναι μια πληγή για την πόλη μας. Είναι ό,τι χειρότερο για την τουριστική εικόνα της πόλης και όχι μόνο, από τη στιγμή που αυτά καταλαμβάνουν και δημόσιες θέσεις στάθμευσης που είναι λιγοστές στην πόλη μας. Υπάρχει θέληση από τη νέα δημοτική Αρχή να απομακρυνθούν όλα τα αυτά τα αυτοκίνητα. Υπάρχει σύμβαση από παλιά με ιδιώτη ο οποίος θα τα μεταφέρει από τη θέση που τα έχουν παρατήσει οι ιδιώτες αλλά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με βάση τη νομοθεσία. Από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να παραδώσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, είναι υποχρεωμένος να το αφήσει σε ιδιόκτητο χώρο. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν αυτό με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα από 25 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στους δρόμους της πόλης και είναι αυτά που γνωρίζουμε. Διότι καθημερινά φτάνουν πληροφορίες και για νέα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Υπάρχει θέληση, όμως θα πρέπει από τη στιγμή που θα εντοπιστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο και θα κολληθεί επάνω του το σηματάκι της δημοτικής αστυνομίας, να περάσουν περίπου 135 μέρες έτσι ώστε να προηγηθούν όλες οι διαδικασίες, να ψάξουμε να βρούμε τον ιδιοκτήτη του και σύμφωνα με το νόμο να έρθει ο ιδιώτης και να το πάρει να το πάει στο χώρο που φυλάγεται για άλλες 10 μέρες και μετά πηγαίνει για καταστροφή. Είναι μια δαιδαλώδης διαδικασία και θα πρέπει να το συντομεύουμε, αλλά η νομοθεσία αυτό λέει προς το παρόν».

ΣΤΕΓΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Για τη στέγη του κλειστού κολυμβητηρίου είπε ότι «το κολυμβητήριο από το 2010 και μετά παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα με τη στέγη του. Αυτήν τη στιγμή έχουμε βάλει στον προϋπολογισμό του δήμου χρήματα που θα μας βοηθήσουν ώστε να διορθώσουμε το πρόβλημα. Υπάρχει μια μελέτη από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και σύντομα θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για να είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο να προχωρήσουμε στην αλλαγή της στέγης. Είναι πολύ βασικό αυτό, γιατί καθημερινά καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες πετρελαίου για να θερμάνουμε την πισίνα και τους άλλους χώρους. Παράλληλα, πήραμε απόφαση σαν δημοτική Αρχή να προχωρήσουμε και να βάλουμε αντλίες θερμότητας. Λειτουργεί μόνο μία στη μεγάλη πισίνα και θα πρέπει να τοποθετηθούν άλλες δύο. Με όλα αυτά που κάνουμε προσπαθούμε να ρίξουμε το κόστος λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ

Για το ανοιχτό κολυμβητήριο είπε ότι «υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που είναι σε  συμφωνία μαζί μου και με το Δήμο Καβάλας. Ζητούν να πάρουν το ανοιχτό κολυμβητήριο και να το εκμεταλλευτούν αρχής γενομένης από το καλοκαίρι. Έτσι θα μπορέσουμε να ζωντανέψουμε εκεί την περιοχή και να λειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *