Πλήγμα για τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω του κορωνοϊού, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας

Μεγάλο είναι το πλήγμα στον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας με την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε Καβάλα και Ξάνθη λόγω του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας έκανε λόγο για πάγωμα της αγοράς και απώλειας εσόδων στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο πανικός στη χώρα μας είναι ένας κακός σύμβουλος. Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν. Εκεί που είχαμε μια πολύ καλή ιδέα, με σκεπτικό ότι θα μπορούσε και η Καβάλα να έχει κάποια οφέλη από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που γίνονται στην Ξάνθη, καθώς πολλοί επισκέπτες μένουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου στην πόλη μας, δυστυχώς η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων έφερε την αναβολή όλων των εκδηλώσεων με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ο Δήμος Καβάλας ότι αυτές οι εκδηλώσεις τουλάχιστον δεν θα μπορούν να είναι κάτω από την ομπρέλα του δήμου. Είναι ένα πάγωμα για την αγορά. Η αγορά που προσπαθεί έτσι κι αλλιώς να φύγει από το γύψο και την παγωμάρα που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, ένα τριήμερο που θα μπορούσε να φέρει έσοδα στα καταστήματα, νομίζω ότι θα φέρει δυστυχώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Είναι μια απόφαση, δεν είναι να παίζουμε με την υγεία, αλλά αυτό που λέω είναι ότι η απλή γρίπη έχει πολύ περισσότερα θύματα. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 17 θανάτους από την κοινή γρίπη. Επομένως βλέπουμε ότι με τον κορωνοϊό έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα μεγάλης ανησυχίας. Ελπίζω να καταλαγιάσει. Ελπίζω να τηρήσουμε όλοι μας αυτά που λένε οι ειδικοί, έτσι ώστε να περιοριστεί το συντομότερο δυνατόν. Το καλοκαίρι πλησιάζει και το να δείχνουμε την εικόνα μιας χώρας σε πανικό που σταματάει εκδηλώσεις και περνάμε ίσως ένα μήνυμα στους ξένους ότι υπάρχει κάποιο θέμα, νομίζω ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να το καταλαγιάσουμε και να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Για την παραίτηση του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Παναγιωτίδη είπε ότι «ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις, τις κοινοποιεί, από ‘κει και πέρα το Επιμελητήριο και τα όργανά του συνεχίζουν να λειτουργούν. Δεν επηρεάζει το οτιδήποτε κάνουμε στο Επιμελητήριο. Κι έχουμε πολλά πράγματα σε εξέλιξη και κάνουμε. Προχθές υποβάλλαμε και επίσημα την πρότασή μας για χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Εκθεσιακού Κέντρου στη Νέα Καρβάλη, σε πρόγραμμα της Περιφέρειας. Μια πρόταση περίπου στις 700 χιλιάδες ευρώ. Το ενεργοβόρο κτήριο θα βελτιωθεί πάρα πολύ με τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε.

Έχουμε σε εξέλιξη την ειδική εκπαίδευση την ερχόμενη Δευτέρα με το Ινστιτούτο Τουριστικών Επαγγελμάτων, το Σχολείο τουρισμού, που θα έχουμε δύο μέρες στην Καβάλα και δύο στη Θάσο. Οι εξελίξεις τρέχουν. Οποιαδήποτε διαδικασία αντικατάστασης του αντιπροέδρου θα γίνει στο επόμενο 15μερο-20μερο και θα συνεχίσουμε κανονικά αυτά που πρέπει να κάνουμε προς όφελος του Καβαλιώτη επιχειρηματία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *