«Πλέον έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία», δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, για το Βιοτεχνικό Πάρκο

Σύσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σιμιτσή και Αντωνιάδη προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας για το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας ώστε να αναδειχθεί νέο ΔΣ και να προχωρήσει η λειτουργία του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα ήταν μία πολύ εποικοδομητική σύσκεψη όπου τέθηκαν οι βάσεις για την πλήρη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Ο κ. Δέμπας δήλωσε ότι «πλέον έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία. Την  προηγούμενη βδομάδα υπήρξε μια πολύ καλή συνάντηση, άτυπη μεν, και με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αντωνιάδη και Σιμιτσή, καθώς και με εκπρόσωπο του δημάρχου Καβάλας, τη γραμματέα κ. Ταβουλτσίδου. Έγινε μια σύντομη παρουσίαση, γιατί έχουμε κάποια στοιχεία από τη μελέτη βιωσιμότητας- σκοπιμότητας και μέσα από τη συζήτηση φάνηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα πλέον στη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου για το ΒΙΟΠΑ. Από ‘κει και πέρα στη συνάντηση με τους υφιστάμενους και σε μια προσπάθεια για την εύρεση και νέων επενδυτών που θέλουν να εγκατασταθούν στο ΒΙΟΠΑ, να ξεκινήσουμε όλες αυτές τις ενέργειες έτσι ώστε ο βιοτεχνικός χώρος της Καβάλας να πάρει σάρκα και οστά. Να είναι ένας χώρος σύγχρονος, μοντέρνος, υποδοχής επενδυτικών σχεδίων και ο σκοπός που το ξεκινήσαμε πριν από 10-12 χρόνια, έχει φτάσει η ώρα, παρά τα προβλήματα και τις διακυμάνσεις που είχαμε όλο τον τελευταίο διάστημα, να καταλήξει και μέσα από τις ενέργειες που θα κάνουμε ως περιφέρεια, ως δήμος και ως επιμελητήριο, σε κάτι πολύ θετικό για τις επιχειρήσεις μας».

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Για την παραχώρησή του Βιοτεχνικού Πάρκου  στο Επιμελητήριο, είπε ότι «δεν είναι κάτι που ζητάμε. Η σκέψη είναι να λειτουργήσει. Εμείς έχουμε κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση, υπάρχουν αντιπροτάσεις. Το θέμα είναι ότι και οι 3 εταίροι δηλαδή Επιμελητήριο, Δήμος Καβάλας και Περιφέρεια βλέπουμε θετικά τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου. Τώρα, ανάλογα με το τι θα συνεισφέρει και τι θα προσφέρει ο καθένας, τα ποσοστά θα αλλάξουν. Αλλά εμείς δεν θέλουμε σώνει και καλά το Επιμελητήριο να είναι ο ιδιοκτήτης του Βιοτεχνικού Πάρκου. Μπορεί να είναι ο διαχειριστής, έχουμε τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες, μπορούμε να το διαχειριστούμε σωστά και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μέσα σ’ αυτόν το χώρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *