Πιο «χαλαρά» στην Καβάλα τα δικαστήρια σ’ αυτό το lock down σε σχέση με την άνοιξη

 

 

 

Χωρίς καθυστερήσεις απονέμεται η Δικαιοσύνη στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργο Γραμμένο τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας τηρούνται αυστηρά ενώ η πρόσβαση των πολιτών είναι η πλέον εύκολη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα δικαστήρια της Καβάλας είναι από τις ανοιχτές υπηρεσίες. Σε σχέση με την προηγούμενη αναστολή, της άνοιξης, είμαστε λίγο πιο χαλαρά, με την έννοια ότι γίνονται κάποιες διαδικασίες που δεν επιτρεπόντουσαν τότε. Γενικά δεν γίνονται τα ακροατήρια όπου υπάρχουν μάρτυρες σε ποινικές δίκες. Είναι, μεν, περισσότερες οι διαδικασίες που γίνονται αλλά όλες έχουν να κάνουν με τον περιορισμένο αριθμό διαδίκων.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι από την πρώτη στιγμή αυτά που έχουν ληφθεί και τηρούνται αυστηρά. Δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα από άποψη κρουσμάτων. Οι υπηρεσίες έχουν ελαττώσει την επαφή με το κοινό και απαιτείται κάποια συνεννόηση. Να τονίσω ότι σε σχέση με τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες η πρόσβαση των πολιτών στο δικαστήριο είναι η πλέον εύκολη και δεν απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες για να πάρει κάποιος ένα χαρτί. Γενικά, σαν δικηγορικοί σύλλογοι είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων. Ελπίζουμε να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς, αισιοδοξώντας ότι δεν θα έχουμε επιδείνωση της κατάστασης σε σχέση με τα κρούσματα και θα αποδώσουν τα μέτρα. Αν πάμε σε αυστηρότερα μέτρα δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα εξακολουθήσει αυτή η λειτουργία των δικαστηρίων ή θα ληφθούν περισσότερα μέτρα. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πάμε έτσι».

ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ

Πρόσθεσε ότι «έχουν ανασταλεί όλα τα ποινικά δικαστήρια για να μην υπάρχει ακροατήριο, πλην κάποιων εξαιρέσεων, παραγραφές κλπ. Συνήθως στα ποινικά ακροατήρια υπάρχει ο συνωστισμός των πολιτών, κατηγορούμενοι, μάρτυρες, δικηγόροι. Και οι πολιτικές δίκες δεν γίνονται, όπου υπάρχει εξέταση μαρτύρων. Όπου υπάρχει γραπτή εξέταση μαρτύρων, οι διαδικασίες επιτρέπονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *