Πικρή γεύση άφησε στους καταστηματάρχες της Καβάλας η χριστουγεννιάτικη περίοδος

Πικρή γεύση άφησε στους επαγγελματίες καταστηματάρχες της Καβάλας η χριστουγεννιάτικη περίοδος καθώς η αγορά δεν κινήθηκε όπως θα περίμεναν. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε το όλο γεγονός.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έγινε αυτό που δυστυχώς   περιμέναμε. Οι τζίροι ήταν αρκετά χαμηλοί σε σχέση με την εορταστική περίοδο κατά την οποία ευελπιστούσαμε ότι θα γίνει κάτι καλύτερο. Ούτε η Κυριακή προ Χριστουγέννων, ούτε η παραμονή που είναι οι δύο από τις καλύτερες μέρες της χρονιάς, δεν είχαν την ανάλογη κίνηση. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ίσως είναι συσσωρεμένη όλη η οικονομική κατάσταση που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Λειτούργησε έτσι ώστε ο κόσμος να μην καταναλώσει σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Πάντως το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό. Έμειναν λίγες μέρες για να βγάλουμε και το 2019. Πάντα λέμε να φύγει η χρονιά να έρθει η επόμενη αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο αισιόδοξοι θα μπορούμε να είμαστε για το 2020».

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ

Συνέχισε λέγοντας ότι «αισθανόμασταν νωρίτερα πως η κίνηση δεν θα είναι μεγάλη αυτές τις μέρες. Το μήνυμα που παίρναμε απ’ όλη την Ελλάδα είναι αυτό. Δεν είμαστε η άκρως χειμωνιάτικη πόλη με μεγάλη επισκεψιμότητα. Αυτό συντελεί στο να μην έχουμε πάρα πολύ κόσμο, τουρίστες δηλαδή. Αλλά και σε πόλεις με τη μέγιστη επισκεψιμότητα η αγορά δεν δούλεψε. Κόσμο από άλλες περιοχές δεν είχαμε πολύ. Ένας λόγος είναι ότι αυτήν τη στιγμή δεν μπήκαν επιδόματα, μερίσματα. Οπότε ίσως αυτά τα λεφτά που ήταν της αγοράς, δεν ήρθαν στην πραγματική οικονομία. Ένας άλλος λόγος μπορεί να ήταν το θέμα της ψυχολογίας. Τα σπίτια δεν ήταν ιδιαίτερα στολισμένα, το ίδιο και τα μαγαζιά. Δεν είναι μια εορταστική περίοδος που θα ζηλεύαμε. Όλα αυτά παίζουν το ρόλο τους. Είναι κάτι που φαινόταν ότι έρχεται από τις αρχές του Δεκέμβρη και συνέβη. Όταν δεν έχουν δουλειά οι πιο παραγωγικές μέρες, δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο στις 3-4-5 εργάσιμες μέρες που μένουν».

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Για τις εκπτώσεις είπε ότι «είναι θεσμοθετημένες. Είναι τη δεύτερη Δευτέρα του Γενάρη. Ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου. Είναι μια περίοδος των παραδοσιακά θεσμοθετημένων εκπτώσεων αλλά έτσι κι αλλιώς περάσαμε έναν Νοέμβριο που για πάνω από τις μισές μέρες υπήρχαν εκπτώσεις. Ίσως κι αυτός να ήταν ένας λόγος που το Δεκέμβριο δεν υπήρχε δουλειά. Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν το σωστό ρόλο που θα μπορούσαν να έχουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *