Κύριο άρθροΠολιτική

Πετυχημένο το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας που έγινε με τηλεδιάσκεψη

Συνεδρίασε τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη. Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κώστας Πεφάνης σημείωσε πως ήταν μία πρωτοφανής συνεδρίαση καθώς ο Δήμος Καβάλας συνεδρίασε πρώτος στην χώρα με τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Πεφάνης δήλωσε ότι «ήταν μία πρωτοφανής συνεδρίαση. Πρέπει να ήμασταν από τους πρώτους δήμους –δεν ξέρω αν ήμασταν ο πρώτος στην Ελλάδα- που εφάρμοσε την τεχνολογία και κάναμε τηλεδιάσκεψη. Κάναμε το δημοτικό συμβούλιο μέσω μίας πλατφόρμας, on line, βλεπόμαστε αλλά δεν είμαστε στην ίδια αίθουσα, τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει η ζωντανή επαφή. Ήταν κάτι διαφορετικό, είχαμε την πολύτιμη βοήθεια του Γιώργου Μιχαηλίδη, εντεταλμένου συμβούλου καινοτομίας και τεχνολογίας του Δήμου Καβάλας, αλλά και όλες τις υπηρεσίες μηχανογράφησης του Δήμου Καβάλας. Δούλεψαν επί μέρες, μας έμαθαν πώς δουλεύει το σύστημα και τα καταφέραμε μια χαρά».

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν είπε ότι «ο δήμαρχος κ. Μουριάδης  ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, αλλά είναι και η οδηγία που υπάρχει από την κυβέρνηση. Δεν είναι εύκολο να παρθούν κάποια μέτρα από τον δήμο. Πρέπει να υπάρχει οδηγία από το κράτος και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πράγματι, θα βοηθήσουμε τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους έχουν κλείσει τα καταστήματά τους και δεν γίνεται να πληρώνουν ενοίκιο στο δήμο. Θα παρασχεθεί η κάθε δυνατή βοήθεια προς τους δημότες της Καβάλας για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν ήταν απαραίτητο να παρθούν για όλα αποφάσεις  διότι καλυπτόμαστε από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Συζητήθηκε το θέμα, έγιναν πιο συγκεκριμένα κάποια πράγματα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τη χρονική διάρκεια των μέτρων. Οι αποφάσεις που πήραμε μπορεί να αλλάξουν και θα αλλάξουν σίγουρα. Γενικώς κρατάμε το ότι είμαστε στο πλευρό όλων των δημοτών, επαγγελματιών, ευαίσθητων ομάδων, ανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξη όλων μας. Κι εδώ είναι και η βοήθεια του δήμου σημαντική αλλά και η βοήθεια των εθελοντών. Έγινε σημαντική προσπάθεια κι άρχισε να αποδίδει η στήριξη των διάφορων υπηρεσιών, «Βοήθεια στο σπίτι», ΚΑΠΗ, γιατρών κ.ο.κ. του δήμου, στον τηλεφωνικό αριθμό 2513-500000. Καλό είναι οι συμπολίτες μας να τηλεφωνούν για οποιονδήποτε λόγο. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της μετακίνησης. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να μετακινηθούν, που πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Αυτοί χρειάζονται βοήθεια και αυτά τα αναλαμβάνει όλα ο Δήμος Καβάλας.

Πέραν των υπηρεσιών που έχουν οργανωθεί υποδειγματικά, υπάρχουν πολλοί εθελοντές. Έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με διάφορες εθελοντικές ομάδες και οι εθελοντές είναι ήδη 38 στο δήμο Καβάλας. Ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές δείχνουμε τον χαρακτήρα μας και πόσο ευαίσθητοι είμαστε με τους συνανθρώπους μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *