Περιφερειακή συνέλευση ιδιοκτητών Σχολών Υποψηφίων Οδηγών πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα

Περιφερειακή συνέλευση ιδιοκτητών Σχολών Υποψηφίων Οδηγών πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα όπου αποφασίστηκε να μετατραπούν σε Περιφερειακή Ένωση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ιδιοκτητών Σχολών Καβάλας κ. Ανδρέα Κορδύλη για 10 εβδομάδα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών λόγω αποχής των εξεταστών από τα καθήκοντα τους.

Όπως ανέφερε «Κάναμε μια συνέλευση σε περιφερειακό επίπεδο αυτή την φορά. Μάλιστα προτάθηκε να κάνουμε κάποιες ενέργειες πιο δυναμικές πλέον.

Στο δικό μας σύνδεσμο λοιπόν, θα έρθουν άτομα από Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα γιατί θέλουμε να κάνουμε έναν πιο μεγάλο σύνδεσμο σε περιφερειακή βάση επειδή θέλουμε να είμαστε πιο ισχυροί στην εκπροσώπησή μας.

Συζητήσαμε αυτή την εξέλιξη όπως και μια σειρά από άλλα  θέματα, για το πώς μπορούμε να αντιδράσουμε και τις πρέπει να κάνουμε. Κατευθυνόμαστε σε σχέση με τη γραμμή που μας δίδεται και από την Ομοσπονδία, την Αθήνα δηλαδή και την Θεσσαλονίκη και περιμένουμε και εκεί τις εξελίξεις ώστε την Πέμπτη (σ.σ. αύριο)  να προβούμε και εμείς σε κινητοποιήσεις.

 

Άλλωστε κάθε Πέμπτη γίνονται κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα οπότε κάτι θα κάνουμε και εδώ!!!».

 

Το είδος της κινητοποίησης δεν έχει ακόμη αποφασισθεί βέβαια αλλά σίγουρα την Πέμπτη θα γίνει κάτι.

ΤΡΑΓΙΚΗ

Ο ίδιος ο κ. Κορδύλης έκανε λόγο για τραγική κατάσταση. «Συνεχίζουμε  για 10η εβδομάδα πλέον να μην έχουμε εξετάσεις, οπότε η όλη κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Οι υποψήφιοι οδηγοί παραμένουν σε ομηρία, εμείς δεν αντέχουμε άλλο, πάσχουμε από οικονομική δυστοκία αφού κανείς δεν λέει ότι θα πρέπει να παγώσουν οι υποχρεώσεις που έχουμε μια και δεν εισπράττουμε από πουθενά… Γενικά είναι μια κατάσταση που δεν ξέρω που θα μας οδηγήσει».

ΕΠΑΦΕΣ

Πρόσθεσε  δε πως «Η Ομοσπονδία έχει καθημερινές επαφές με στελέχη της κυβέρνησης και με τον ίδιο τον υπουργό που μας έχει στον πάγο κατά κάποιο τρόπο. Δεν αλλάζει καθόλου τις ιδέες του, δεν είναι διαλλακτικός, δεν διαπραγματεύεται τίποτε απολύτως. Έχουμε κάνει βέβαια και μια ανεπίσημη επαφή με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα. Και από εκεί βέβαια δεν υπήρχε καμία απάντηση. Γενικά χτυπάμε πόρτες γενικά αλλά δεν κινείται τίποτε. Κανείς δεν ανταποκρίνεται».

Ο ίδιος επίσης ανακοίνωσε ότι έχει πάρει παράταση η οδηγία για τους ως άνω των 74 ετών οδηγούς για την ανανέωση του διπλώματος τους.. «Δεν μπορεί να εφαρμοσθεί εύκολα ο νέος νόμος  για αυτό και πήρε 3μηνη παράταση» σημείωσε .

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Έτσι, µε εγκύκλιο του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ορίζεται ότι παρατείνεται έως την ηµεροµηνία προγραµµατισµού της επανεξέτασης η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συµπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και έχουν υποβάλει αίτηση και τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της µετά την 30ή Αυγούστου 2018 ή θα υποβάλουν έως και την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Η ηµεροµηνία επανεξέτασης προσόντων και συµπεριφοράς δεν µπορεί να απέχει από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης για ανανέωση περισσότερο από:

Πέντε µήνες για όσους έχουν υποβάλει αίτηση από τις 30 Αυγούστου 2018 έως και τις 30 Νοεµβρίου 2018

Τέσσερις µήνες για όσους υποβάλουν αίτηση από την 1η ∆εκεµβρίου 2018 έως και την 31η ∆εκεµβρίου 2018

Τρεις µήνες για όσους υποβάλουν αίτηση από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Για τη συγκεκριµένη παράταση ισχύος των διπλωµάτων θα χορηγείται βεβαίωση από την αρµόδια υπηρεσία Μεταφορών.

Επιπλέον επισηµαίνεται ότι στους ενδιαφερόµενους στους οποίους έως την ηµεροµηνία έκδοσης της εγκυκλίου έχει χορηγηθεί βεβαίωση παράτασης ισχύος του διπλώµατος βάσει παλαιότερης εγκυκλίου χορηγείται νέα βεβαίωση από την αρµόδια υπηρεσία για περαιτέρω παράταση, σύµφωνα µε τη νέα ρύθµιση, για χρονικό διάστηµα έως πέντε µηνών από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης για ανανέωση.

Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών συστήνει τον προγραµµατισµό των δοκιµασιών των οδηγών άνω των 74 ετών κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και σύµφωνα µε τις ηµεροµηνίες υποβολής των αιτήσεων για ανανέωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *