Περιορισμένες οι μετακινήσεις στην Θάσο, έχουν έρθει στο νησί και άνθρωποι από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον Ν. Τσιλογιώργη

Περιορισμένες είναι οι μετακινήσεις στην Θάσο και μάλιστα οι κάτοικοι πρέπει να αποδεικνύουν την εντοπιότητα τους για να ταξιδεύσουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη, ό,τι ισχύει για όλη την επικράτεια ισχύει και για την Θάσο.

 Σύμφωνα με τον ίδιο « Πράγματι ό,τι ισχύει για όλη την επικράτεια ισχύει και για την Θάσο. Οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με βεβαίωση κυκλοφορίας ενώ εξαιρούνται κάποιες επαγγελματικές ομάδες που πρέπει να μεταφέρουν εμπορεύματα και άλλου είδους τρόφιμα στο νησί.

 Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με την έννοια αυτή.  Ό,τι ισχύει για όλη την χώρα ισχύει και για το νησί. Τα πράγματα έχουν βέβαια δυσκολέψει. Δεν μπορούν να μετακινηθούν όπως μπορούσαν τις προηγούμενες ημέρες, Οι ειδικοί τόνισαν ότι πρέπει να προστατευθεί ο τοπικός πληθυσμός και να μην μεταφερθεί ο ιός εκεί που δεν έχουμε κρούσμα».

 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟ…

Και πρόσθεσε πως «Το κλίμα εξάλλου είναι για όλους δύσκολο. Όλες οι περιπτώσεις εγκλωβισμένων στο νησί νομίζω ότι θα εξετασθούν.  Θα υπάρξει μέριμνα.  Δεν μπορούν να μείνουν εγκλωβισμένοι εσαεί στο νησί μας.

 Απλά τα μέτρα που ίσχυαν δεν ισχύουν μια και πλέον τα πράγματα είναι πιο αυστηρά. Δεν κινούνται ελεύθερα κάποιοι στο νησί για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.  Εμείς είχαμε αφίξεις στην Θάσο και από το εξωτερικό. Άνθρωποι που είχαν σπίτια στο νησί ήρθαν τις προηγούμενες ημέρες. Άλλοι πάλι σχεδίαζαν να έρθουν. Για αυτό πρέπει να προστατευθεί ο τοπικός πληθυσμός και για αυτό πρέπει και καλώς πάρθηκαν τα μέτρα. Όσο για τα δρομολόγια από τη γραμμή του Πρίνου γίνονται κανονικά αλλά από τη γραμμή της Κεραμωτής λογικά θα έχουμε μείωση από την στιγμή που η κίνηση δεν είναι η ίδια οπότε οι ναυτιλιακές εταιρείες λογικά θα ζητήσουν την μείωση του όλου αριθμού των δρομολογίων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *