Περιοδεία στην Καβάλα έκαναν την Πέμπτη τέσσερεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν την Πέμπτη στην Καβάλα και μάλιστα επισκέφθηκαν και το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με τον Συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Μπόνο ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των  προσφύγων.

Ο κ. Μπόνος δήλωσε ότι «βρέθηκαν στην Καβάλα ο Κώστας Αρβανίτης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Θέμης Καλπάκης και ο Γιόνι Μουχαμαντί. Όλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα μέρα και για μένα και για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές. Το πρωί επισκεφθήκαμε το καμπ των προσφύγων στο Ασημακοπούλου, όπου ακούσαμε από τους εργαζόμενους αλλά και από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες πολλά διάφορα και πολύ ενδιαφέροντα, κάποια από αυτά και απογοητευτικά.

Μεταξύ άλλων ακούσαμε ότι μόνο στην Καβάλα και τη Δράμα απ’ όλη την Ελλάδα, οι υπηρεσίες του δήμου δεν εξυπηρετούν τους πρόσφυγες όσον αφορά την έκδοση ΑΜΚΑ, προφασιζόμενοι πράγματα τα οποία είναι απογοητευτικά. Το θέμα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Ένας πρόσφυγας που δεν έχει ΑΜΚΑ στερείται βασικών παροχών της ελληνικής κοινωνίας. Δεν έχει πρόσβαση σε καμία δομή υγείας και πολλά άλλα. Μας αναφέρθηκαν κι άλλα προβλήματα όπως το θέμα της καθαριότητας και το θέμα της διαχείρισης γεγονότων τα οποία αφορούν την απομάκρυνση και καλή συντήρηση του στρατοπέδου».

ΒΦΛ, ΚΕΘΕΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Μετά είχαμε μία συνάντηση με τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Λιπασμάτων. Ήταν μία πολύ σημαντική ενημέρωση όπως μου είπαν εκ των υστέρων και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Ήταν μία συζήτηση και ευαισθητοποίηση και αυτών για να θέσουν ένα τόσο σημαντικό θέμα σε όσο το δυνατόν πιο υψηλό επίπεδο. Ήταν πολύ σημαντικό να βρεθούν φωνές και να μεταφέρουν το πρόβλημα που υπάρχει σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου, όχι μόνο με τους εργαζόμενους αλλά και με όλα τα άλλα που είναι γνωστά στην καβαλιώτικη κοινωνία.

Ακολούθησε μία συνέντευξη Τύπου και συζήτηση με το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ που ήταν ενδιαφέρουσα και βγήκαν μέσα από αυτήν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως το πώς αντιλαμβάνεται η Ελλάδα και η Ευρώπη τον τρόπο της απεξάρτησης, για το αν είναι «στεγνή» ή γίνεται μέσω υποκατάστατων. Το ΚΕΘΕΑ Καβάλας εφαρμόζει τη στεγνή απεξάρτηση και η ευρωβουλευτής κα Κούνεβα θα μεταφέρει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές εκεί όπου χρειάζεται να δοθούν.

Υπήρξε, επίσης, μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με τις καθαρίστριες σχολικών κτηρίων. Ήταν συγκινητική η υποδοχή που επεφύλαξαν οι καθαρίστριες στην κα Κούνεβα που υπήρξε καθαρίστρια και είναι γνωστή η ιστορία της. Βγήκαν κι εκεί πολύτιμα συμπεράσματα για το πώς αντιμετωπίζονται από τους διάφορους εργοδότες μέσα στους χώρους εργασίας. Και μετά είχαμε την  πολιτική μας εκδήλωση στο καφέ Marine στο λιμάνι, που ήταν ενδιαφέρουσα και πολυπληθής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *