Περιμένουν τον αποσπασμένο υπάλληλο για το Ειρηνοδικείο Θάσου

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το νέο Δικαστικό έτος για την Καβάλα καθώς έχουν καλυφθεί τα περισσότερα κενά σε δικαστικούς υπαλλήλους. Παρ` όλα αυτά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το Ειρηνοδικείο της Θάσου καθώς έχει ξεμείνει από δικαστικούς υπαλλήλους, όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Δημήτρης Μπακόλας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το πρόβλημα της Θάσου είναι αυτό που καίει αυτήν την περίοδο. Γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο για την κάλυψη. Ήδη απ’ ό,τι μάθαμε θα φύγει έγγραφο προς όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, για τυχόν εθελοντική απόσπαση. Στη συνέχεια αν αυτό δεν ευδοκιμήσει θα προχωρήσει σε αναγκαστική απόσπαση για 1+1 χρόνο, προφανώς από τις δικαστικές υπηρεσίες της Καβάλας που αυτό, φυσικά, θα φέρει νέο πρόβλημα. Διότι από εκεί που θα αποσπαστεί ο υπάλληλος θα δημιουργηθούν προβλήματα. Οι υπάλληλοι που περιμένουμε ακόμη είναι δύο. Στον τελευταίο διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης μία υπάλληλος θα έρθει στο Πρωτοδικείο Καβάλας και μία στο Ειρηνοδικείο. Είναι θέσεις που προβλεπόταν από τους διαγωνισμούς του 2017 και του 2018. Λόγω των εκλογών και των άλλων κωλυμάτων στο ΑΣΕΠ, έχουν καθυστερήσει και πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος του έτους οι υπάλληλοι θα είναι στις θέσεις τους.

Κατά τα άλλα, η δικαστική χρονιά ξεκίνησε κανονικά. Ήδη τρέχουν οι δικάσιμες, τα προβλήματα είναι τα τρέχοντα καθημερινά, Έχουμε προβλήματα εδώ με τη συντήρηση του κτηρίου, προσπαθούμε να τα λύσουμε. Βρισκόμαστε σε φάση συλλογής προσφορών για τα υδραυλικά που έχουν πρόβλημα για την υγρομόνωση στην ταράτσα και την ενίσχυση της θέρμανσης στα ακροατήρια. Και προχωράμε».

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ

Για το Ειρηνοδικείο Θάσου πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένας επιμελητής ο οποίος δεν έχει δικαίωμα υπογραφής και είναι για τη συλλογή των εγγράφων των καταθέσεων. Είναι η Ειρηνοδίκης η οποία φυσικά δεν μπορεί να ασχοληθεί με γραμματειακή εργασία. Καλύπτεται στις δικασίμους που αφορούν το Ειρηνοδικείο από συναδέλφους της Καβάλας και σε ό,τι αφορά το μεταβατικό, φεύγουν από το Πρωτοδικείο Καβάλας από το ποινικό τμήμα υπάλληλοι μία-δύο φορές το μήνα ανάλογα, που συνεδριάζει. Δικάζουν εκεί κανονικά. ο θέμα είναι ότι οι δικογραφίες δουλεύονται εκεί, έρχονται εδώ. Είναι αυτό το θέμα της μετάβασης το οποίο δημιουργεί δυσκολίες και στους διαδίκους και στους δικηγόρους, τους υπαλλήλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *