Περιμένουν τα αντιδραστήρια στο Νοσοκομείο Καβάλας για να μπορούν να βγάζουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον κορωνοϊό, δηλώσεις Κλειτσιώτη

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως δεν υπάρχουν νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα είπε χθες το πρωί ότι «προς το παρόν τα νέα είναι ήσυχα. Έρχεται κόσμος, παίρνουμε δείγματα. Την Πέμπτη, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ πήραμε από δείγμα από 12 ύποπτα περιστατικά. Σήμερα (σ.σ. χθες) θα φύγουν για ΑΧΕΠΑ και περιμένουμε κάθε απόγευμα τα αποτελέσματα. Δυστυχώς την Πέμπτη το απόγευμα δεν είχαμε αποτελέσματα πλην ενός που το ζητήσαμε επειγόντως κι ευτυχώς ήταν αρνητικό. Το ζητήσαμε επειγόντως γιατί ήταν ένας έντονος πυρετός και το κάναμε για να είμαστε πιο βέβαιοι για την υγεία του αρρώστου. Θα αντιμετωπιστεί σαν περιστατικό που ήταν εμπύρετο.

Ίσως και σήμερα θα μας έρθουν τα αντιδραστήρια και σε μας και θα αρχίσουμε να παίρνουμε κι εμείς δείγματα και αποτελέσματα αμέσως. Αυτό είναι ένα από τα θετικά. Θέλω να πω στους Καβαλιώτες να έχουν εμπιστοσύνη στο Νοσοκομείο Καβάλας. Έχουμε έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η ομάδα που έχουμε ετοιμάσει για να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτό το δύσκολο έργο, είναι ικανότατη. Όσοι έρχονται και τους παίρνουμε δείγμα αντιμετωπίζονται από τους γιατρούς μας με ιατρική εμπεριστατωμένη άποψη. Οι περισσότεροι φεύγουν στο σπίτι τους σε καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα. Όλες οι οδηγίες τηρούνται από τους ίδιους κατά γράμμα. Παίρνουμε και τηλέφωνο στα σπίτια τους για να διαπιστώσουμε ότι είναι εκεί. Τηρούμε κι εμείς τις οδηγίες για να κάνουμε σωστότερα τη δουλειά μας».

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό δειγμάτων ανά μέρα, που έχει αυξηθεί, είπε ότι «ίσως ο ΕΟΔΥ μας στέλνει άτομα με μικρότερες επιπλοκές αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τα πάρουμε για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να σταματήσουμε την αλυσίδα του κορωνοϊού. Στέλνονται από τον ΕΟΔΥ πολύ περισσότερα περιστατικά τώρα. Η οδηγία είναι να αποκόψουμε αν είναι δυνατόν και στο ελάχιστο την αλυσίδα.

Το ΑΧΕΠΑ όμως αργεί και γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη κι εμείς να ξεκινήσουμε άμεσα να βγάζουμε αποτελέσματα. Δεν ήταν υπαιτιότητα του νοσοκομείου μας, έφταιγαν οι προμηθεύτριες εταιρείες που δεν μας έφεραν έγκαιρα τα αντιδραστήρια. Ελπίζω σήμερα να είναι εδώ. Τα πρώτα τεστ θα τα κάνουμε σε συνδυασμό με το ΑΧΕΠΑ για να διαπιστώσουμε ότι λειτουργούμε σωστά κι από Δευτέρα- Τρίτη θα έχουμε κι εμείς άμεσα αποτελέσματα από εδώ. Θα είμαστε το πρώτο νοσοκομείο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, πλην της Αλεξανδρούπολης που είναι νοσοκομείο αναφοράς, το οποίο θα βγάζει αποτελέσματα».

Για την 55χρονη Καβαλιώτισσα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είπε ότι «πάει αρκετά καλά και μάλλον σε 4-5 μέρες θα πάει στο σπίτι της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast