Περί τα 10 άτομα θα εργαστούν στη ΔΕΥΑΚ μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 

Περίπου 10 άτομα θα εργαστούν στη ΔΕΥΑΚ μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρός της κ. Νίκος Ξανθόπουλος. «Με τα άτομα αυτά θα καλύψουμε πολλές λειτουργικές ανάγκες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως «θα ενισχυθούμε με περίπου 10 άτομα επιπλέον προσωπικό από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, είναι κάποιες ειδικότητες τις οποίες πράγματι χρειαζόμαστε κι όχι μόνο αυτές. Θα θέλαμε περίπου 15 με 20 άτομα, αλλά εν πάση περιπτώσει με αυτά τα 10 άτομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πράγματα τα οποία δεν είχαμε τη δυνατότητα λόγω της έλλειψης προσωπικού και του γεγονότος ότι οι ΔΕΥΑ μολονότι δεν είναι επιχειρήσεις που θεωρούνται φορείς γενικής κυβέρνησης χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά έχουν δικά τους έσοδα και δεν θα έπρεπε να ισχύει η απαγόρευση των προσλήψεων όταν υπάρχουν επιβεβλημένες ανάγκες, αλλά δυστυχώς αφορά και εμάς όπως και όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας. Η επιχείρηση έχει αφεθεί εδώ και τουλάχιστον 10-12 χρόνια χωρίς να έχει τη δυνατότητα να κάνει κάποια πρόσληψη προσωπικού».

Δ.Δ. ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Αναφορικά με τη διανομή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Διαμέρισμα  Φιλίππων μέσω των ΕΛ.ΤΑ., ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως «αυτή είναι μια εξέλιξη που δρομολογήσαμε ήδη από πέρσι, δεν είναι τωρινή. Και βέβαια μού έκανε φοβερά μεγάλη εντύπωση το γεγονός του ερωτήματος στα προ ημερησίας θέματα από τον τέως δήμαρχο  κ. Σιμιτσή αυτής της απόφασης που πήραμε, κι όπως εξήγησα στο Δημοτικό Συμβούλιο την πήραμε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ο κυριότερος από αυτούς ήταν ότι διανομή στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων δεν γινόταν. Οι λογαριασμοί χύμα αφήνονταν στα καφενεία των χωριών, στο Κοινοτικό Κατάστημα και θα έπρεπε ο κάθε κάτοικος να πάει από κει να πάρει το λογαριασμό του. Εξήγησα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι διανομή δεν είχαμε γιατί πάρα πολύ απλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ήταν επιφορτισμένοι με αυτήν τη δουλειά δεν διένεμαν τους λογαριασμούς. Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορέσαμε να δρομολογήσουμε λύση μέσα από δικούς μας υπηρεσιακούς παράγοντες για να διασφαλίσουμε την παραλαβή των λογαριασμών έγκαιρα από τους καταναλωτές, προχωρήσαμε σε αυτήν την εξέλιξη που ήδη δρομολογήθηκε από πέρσι. Επειδή έληξε η περσινή σύμβαση κάναμε νέα διαγωνιστική διαδικασία που εξελίσσεται και θα αναθέσουμε και πάλι για το 2017 τη διανομή όχι πλέον μόνο στη Δ.Ε. Φιλίππων, αλλά και στο Παληό και στην Άσπρη Άμμο και στη Νέα Καρβάλη και στη Λεύκη και στο Χαλκερό. Η διανομή θα γίνεται πάντα και στην Καβάλα και στο αστικό κομμάτι της πόλης αλλά και στα χωριά πάντα σε φακέλους. Έχουμε κάποια θέματα με τις διευθύνσεις που κάποιες από αυτές είναι λάθος, ξεκινήσαμε μια τεράστια προσπάθεια επικαιροποίησης των στοιχείων που εξελίσσεται η οποία σε περίπου έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί, άρα λοιπόν και με διευθύνσεις σωστές θα μπορούμε να επικοινωνούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τους καταναλωτές».

ΠΑΓΙΟ ΤΕΛΟΣ

Για το πάγιο τέλος ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως «εξήγησα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το πάγιο τέλος που χρεώνεται στους λογαριασμούς στη Δ.Ε. Φιλίππων δεν είναι τωρινή απόφαση, είναι απόφαση του 2013. Την πήρε ο ίδιος ο κ. Σιμιτσής ως διοίκηση τότε, προφανώς το είχε ξεχάσει. Η απόφαση αυτή έλεγε ότι οι καταναλωτές της Δ.Ε. Φιλίππων θα χρεώνονται με 32 κυβικά ελάχιστη κατανάλωση και 20 ευρώ εφάπαξ στον πρώτο λογαριασμό. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε το τιμολόγιο που η διοίκηση Σιμιτσή το 2013 αποφάσισε. Οι εντολές που πήραμε από τη δήμαρχο είναι να αλλάξουμε την απόφαση, να τη βελτιώσουμε επί το αναλογικότερο και όταν είναι έτοιμη θα έρθει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και κατ΄ επέκταση θα πάει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα λοιπόν το πάγιο τέλος που χρεώθηκε στη Δ.Ε. Φιλίππων δεν είναι εξαιτίας της πριν από ένα μήνα διαδικασίας που ξεκινήσαμε εμείς και έχει παγώσει λόγω εντολής της δημάρχου. Είναι εξαιτίας του ότι εφαρμόζουμε τον κανονισμό, την τιμολογιακή πολιτική που ο ίδιος ο κ. Σιμιτσής ως διοίκηση το 2013 αποφάσισε και υλοποίησε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση