Περίπου 800 παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας

Περί τα 800 παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας, ενώ 110 περίπου παιδιά έμειναν εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ευαγγελία Δρακονάκη. Η πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη της για τα 110 παιδιά που αποκλείστηκαν κάτι που στερεί πόρους και στο Νομικό Πρόσωπο.

Συγκεκριμένα η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «φέτος νομίζω θα φτάσουμε πάλι στο περσινό νούμερο, δηλαδή 800 παιδιά θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς, θα δούμε βέβαια δεν έχω ακριβή αριθμό γιατί έρχονται ακόμα κάποιοι γονείς καταθέτουν τα voucher για να δούμε τι γίνεται με το ΕΣΠΑ. Στο σύνολο θα είμαστε περίπου στα περσινά παιδιά, απλά με τα σημερινά δεδομένα αλλάζει λίγο η αναλογία των παιδιών του ΕΣΠΑ σε σχέση με τα παιδιά του μη ΕΣΠΑ. Αυτό φέρνει τα γνωστά προβλήματα στα οποία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, αφενός για τις οικογένειες που δεν έχουν πάρει το πολυπόθητο voucher υπάρχει η αναγκαία καταβολή των τροφείων, στις εποχές που διανύουμε και τα 40 και τα 80 ευρώ των τροφείων είναι ένα ποσό που πληγώνει την ελληνική οικογένεια. Και από την άλλη το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στο νομικό πρόσωπο όπως και σε όλα τα νομικά πρόσωπα που έχουν Παιδικούς Σταθμούς, η μεγάλη οικονομική πληγή, γιατί κάθε παιδί του ΕΣΠΑ επιφέρει και την αντίστοιχη χρηματοδότηση η οποία δεν καλύπτεται σε καμία περίπτωση από τα αντίστοιχα τροφεία».

ΜΙΑ ΛΥΣΗ

Συμπλήρωσε δε πως «ελπίζουμε και ευχόμαστε να δοθεί μια λύση, να ενισχυθεί δηλαδή το πρόγραμμα της ΕΤΑΑ με εθνικούς πόρους, έτσι ώστε να δώσει τουλάχιστον σε κάποιους ακόμα αυτό το voucher, το εισιτήριο που είναι φέτος για να μπορέσουν να μπουν στους Παιδικούς Σταθμούς, για να μπορέσει λίγο να κλείσει αυτή η μεγάλη πληγή που έχει δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου. Αυτόματα με μια απόκλιση των 100, 110 παιδιών σε σύγκριση με πέρσι που είναι φέτος λιγότερα του ΕΣΠΑ, μιλάμε για ένα οικονομικό άνοιγμα της τάξεως των 250 με 300 χιλιάδων ευρώ, ένα ποσό που δεν μπορεί πολύ εύκολα να καλυφθεί, όσο και αν κόβεις από άλλους κωδικούς του προϋπολογισμού. Είναι ένα αναγκαίο ποσό για να μπορέσουμε να καλύψουμε με συνέπεια τις πληρωμές των 74 συμβασιούχων που έχουμε. Γιατί εδώ να τονίσουμε για ακόμα μια φορά ότι στην ουσία η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στηρίζεται στη γενναία χορηγία και επιχορήγηση του δήμου που είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου και στην ουσία τα λεφτά του ΕΣΠΑ τα χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τη μισθοδοσία των συμβασιούχων. Είναι αρκετά άτομα που τα χρειαζόμαστε καθώς το σύνολο των παιδιών που θα φιλοξενήσουμε στους Παιδικούς Σταθμούς είναι μεγάλο».

Κλείνοντας η κ. Δρακονάκη ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας. «Ελπίζω να βρεθεί μια λύση ώστε να μπορέσουμε ανώδυνα να περάσουμε τη σχολική χρονιά και να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση