Παρών δηλώνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής

Ο υπουργός Εσωτερικών  κ. Θεοδωρικάκος προωθεί την αλλαγή του Κλεισθένη για τους Δήμους και τις Περιφέρειες ώστε να μην υπάρχει ακυβερνησία καθώς πολλοί δήμαρχοι για παράδειγμα δεν θα μπορούν να ορίσουν προέδρους στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων τους. Ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής έκανε σχετικές δηλώσεις.

Αρχικά ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης  και τις εκλογές τονίζοντας ότι «Μπορεί ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας να ήταν πίσω 200 σταυρούς την πρώτη Κυριακή  αλλά τη δεύτερη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη πήρε απόλυτη πλειοψηφία. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα για παράδειγμα  βάσει νόμου  έχει την πλειοψηφία.

Εμείς θέλουμε κυβερνησιμότητα. Από την στιγμή που κέρδισε κάποιος με 51% πρέπει να κυβερνήσει. Σωστά δίδει τις πλειοψηφίες στις Επιτροπές και στα Νομικά Πρόσωπα! Όπου υπάρχει οικονομική εμπλοκή και οικονομικά εμβάσματα πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία των 2/3.  Οι μεγαλύτερες γκρίζες ζώνες είναι τα εμβάσματα των 300 και 500 ευρώ.

Πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία των 2/3. Αν δεν υπάρχει ας πηγαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και εκείνο μέσα σε 15 ημέρες ας αποφασίσει τι πρέπει να γίνει. Στα υπόλοιπα πρέπει να δοθεί δυνατότητα κυβερνησιμότητας του Δήμου.

Και να ξέρετε ότι δεν υπάρχει ευρύτητα αντίληψης. Πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία σε θέματα σοβαρά. Ας πούμε στα οικονομικά με 2/3 θα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση! Πρέπει να γίνει κάτι σωστό.

Δεν μπορούν να υπάρχουν κονδύλια που μοιράζονται όπως θέλουν. Χρειάζεται πλειοψηφία 2/3. Οι δαπάνες δεν είναι όλες μεγάλες.

Να λειτουργήσουν οι Δήμοι, σαφώς. Αλλά να υπάρχει και πλήρης διαφάνεια!».

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Ο ίδιος μίλησε για ξεκαθάρισμα στην ΕΡΤ . «Όλα θα γίνουν ως πρέπει. Πήγε η ΕΡΤ στο Μαξίμου και μου αρέσει το προεδρικό μοντέλο του Μητσοτάκη. Να κάνει ο υπουργός κάτι αλλά ο πρωθυπουργός να ξέρει τι γίνεται.

Ο Μητσοτάκης και εμένα με εξέπληξε θετικά . Ήξερα τις δυνατότητες του. Αλλά ο Μητσοτάκης ξέρει τι θέλει, ξέρει πως γίνεται, προχωρά γρήγορα και πρέπει και οι συνεργάτες του να δουλέψουν. Οι υπουργοί να σταματήσουν να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και καιρός είναι να κάνουν δουλειά.

Ο υπουργός κ.  Χρυσοχοϊδης δεν πήγε στη δεξίωση γιατί έπρεπε να είναι στην Τανάγρα. Αυτά πρέπει να βλέπουν όλοι. Οι εκδηλώσεις να γίνονται, να υπάρχει αναγνώριση και τιμή αλλά χρειάζεται και προσοχή.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ερωτηθείς  για το πολιτικό του μέλλον καθώς δεν εξελέγη βουλευτής απάντησε ότι «Το μέλλον του Καλαντζή; Είμαι 64 ετών. Ο κόσμος δεν με ξέχασε. Μάλιστα 7500 άνθρωποι με ψήφισαν και εγώ δεν θα τους αφήσω αυτούς μετέωρους. Εγώ ήξερα ότι θα είμαι υποψήφιος, δεν μπορούσα όμως να το πω. Αυτό είναι σημαντικό. Είμαι παρών, παρακολουθώ και συγχαίρω το Νίκο Παναγιωτόπουλο που πήρε υπουργείο Άμυνας, είναι σημαντικό. Και θα μιλήσω για τους μικρόψυχους που χαίρονται επειδή για 600 ψήφους η ΝΔ έχασε την 4η έδρα. Εγώ δεν λυπάμαι. Πιστεύω στο Νίκο Παναγιωτόπουλο και προσωπικά θα είμαι πάντα παρών και θα είμαι και πρώτος επιλαχών βουλευτής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *