Παρουσίαση του Βιβλίου του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Καβάλας σας προσκαλούν  την Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (4ος όροφος) στην παρουσίαση του τρίτου βιβλίου της μυθιστορηματικής τριλογίας του συγγραφέα και δημοσιογράφου

Βαγγέλη Παπαδόπουλου με τίτλο:

 «ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Αικατερίνη Κακιλή , δημοσιογράφος
  • Κωνσταντίνος Βλαστάρης, εκπαιδευτικός – υποψ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αθηνά Παναγιωτίδου, παιδαγωγός & συγγραφέας.
    Αποσπάσματα θα αναγνώσουν μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Θεάτρου Παίδευσις»:
    Μαρία–Μαριέλλα Κωνσταντινίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και η Ελευθερία και η Ελευθερία Λασκαρίδου, Νηπιαγωγός.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος κατάγεται από την Καβάλα, είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών, (ΕΣΗΕΑ) και από τα πιο παλιά στελέχη της ΕΡΤ.

Εργάσθηκε ως ρεπόρτερ, συντάκτης γραφείου, αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και διευθυντής  στις εφημερίδες και περιοδικά:

Ταχυδρόμος, Ελληνικός Βορράς, Ημερησία, Ελεύθερος Κόσμος, Απογευματινή, Ελεύθερη Ώρα, Ακρόπολη, Χώρα, Επίκαιρα, Πολιτικά Θέματα.

Ίδρυσε τις εφημερίδες και τα περιοδικά:

Ημερολόγιο, Δραμηνά, Σκύλος, Πειραϊκή, Επαρχιακοί Αντίλαλοι, Δημοσιογραφία, Πορτραίτα-βιογραφίες, Αλαρμ.

Εργάστηκε στα γραφεία τύπου:

Υπουργείου Εμπορίου, Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων και μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων.

Από τα πιο παλιά και έμπειρα στελέχη της ΕΡΤ δραστηριοποιήθηκε σχεδόν σε όλα τα δημοσιογραφικά της τμήματα ( ρεπόρτερ στα Χρονικά της ημέρας, ρεπόρτερ στην υπηρεσία Ενημέρωσης, συντάκτης δελτίων ειδήσεων, χρονογράφος, συντάκτης στη Φωνή της Ελλάδος για τον απόδημο ελληνισμό, ρεπόρτερ- συντάκτης στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης, πολιτικός συντάκτης και σχολιαστής, αρχισυντάκτης της πρωινής ζώνης της τηλεόρασης της ΕΡΤ Ι )

Η τηλεοπτική του εκπομπή Ραντεβού το μεσημέρι πήρε το πρώτο βραβείο κοινού για την καλύτερη ενημερωτική εκπομπή το 1991, ενώ μπήκε αρκετές φορές στο τηλεοπτικό βαρόμετρο συγκεντρώνοντας  ποσοστό ρεκόρ τηλεθέασης 52%  που ως σήμερα δεν ξεπεράστηκε από κανένα ειδησεογραφικό ενημερωτικό μαγκαζίνο. Στην εκπομπή αυτή, για πρώτη φορά, καθιέρωσε από την κρατική τηλεόραση ξενόγλωσσα δελτία στην Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση