«Παραμένουν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καβάλας» δηλώνει η  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων   Κατερίνα Πετράκη

Παραμένουν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων  κ. Κατερίνα Πετράκη.  Προσλήψεις μονίμου προσωπικού δεν έχουν γίνει παρά  μόνον συμβασιούχοι μέσω του ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε αρχικά «Μιλάμε για μια δύσκολη περίοδο. Και αυτό γιατί εργασιακά έχουμε μια περίοδο αδειών οπότε τα κενά είναι περισσότερα και οι απαιτήσεις ομοίως είναι αυξημένες. Η περιοχή μας είναι τουριστική, ο κόσμος που έρχεται είναι πολύς και οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν για αυτό και οι απαιτήσεις δεν καλύπτονται.

Προσλήψεις μόνιμες και τακτικές δεν έχουν γίνει. Υπήρχαν μόνες κάποιες θέσεις που καλύφθηκαν από προγράμματα του ΟΑΕΔ αλλά αυτά τα κενά δεν καλύπτονται με τέτοιου είδους προσλήψεις.

Διότι 1-2 προσλήψεις μονίμου προσωπικού και ενός τραυματιοφορέα δεν είναι προσλήψεις. Μιλάμε για αριθμούς που δεν καλύπτουν τίποτε. Και από την άλλη τα προγράμματα είναι αυτά που γίνονται με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ οπότε οι άνθρωποι  που εργάζονται μέσω αυτών έχουν κάποιους περιορισμούς.

Δηλαδή δεν μπορούν να εργαστούν Σαββατοκύριακα, ούτε μπορούν να κάνουν τις εργασίες που κάνουμε εμείς, πρέπει να τηρήσουν το πρόγραμμα τους και για να προσφέρει ένας εργαζόμενος να είναι σε θέση να σταθεί μόνος του, θα πρέπει να περάσει ένας χρόνος εκπαίδευσης.

Για αυτό λέμε ότι δεν μπορούν να σταθούν οι εργαζόμενοι μόνοι τους όταν πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις και χωρίς διάρκεια».

ΠΕΡΙ ΡΕΠΟ

Ακολούθως αναφορικά με τα ρεπό τόνισε πως «Από την άλλη ρεπό παίρνουμε, δεν έχουμε τραγικό θέμα. Έχουμε με τις άδειες κάποια θέματα μια και δεν μπορούμε να πάρουμε από δέκα ημέρες άδεια μέσα στο καλοκαίρι αλλά ευτυχώς είμαστε σε μια παραθαλάσσια πόλη… Αλλά γενικά υπάρχει κόπωση, δουλεύουμε τόσα χρόνια και γενικά είναι δύσκολα τα πράγματα. Τέλος στον τομέα της καθαριότητας είμαστε καλά, εκεί όπου υπάρχει εργασιακή ειρήνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *