«Παραμένει το αδιέξοδο στα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου» δηλώνει ο   Νίκος Τσιλογιώργης μέλος της Θασιακής Ένωσης  Καβάλας 

Παραμένει το αδιέξοδο στα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου, καθώς καθημερινά από 1ης Νοεμβρίου αυτά μειώθηκαν σε 2!!!  Τα παράπονα των Θασίων πολλά και ο κ. Νίκος Τσιλογιώργης μέλος της Θασιακής Ένωσης  Καβάλας  έκανε νέες δηλώσεις στην εφημερίδα μας για το όλο πρόβλημα..

Αρχικά τόνισε πως «Είναι γεγονός πως σε δύο μειώθηκε ο αριθμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της γραμμής Καβάλας – Πρίνου σύμφωνα με το χειμερινό πρόγραμμα το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από την πρώτη ημέρα του Νοέμβρη. Και στο σημείο αυτό θα πω  ότι θα πρέπει να διευκρινίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές για ποιο λόγο τα τέσσερα ζητούμενα δρομολόγια κατέβηκαν σε τρία προκειμένου να καταλήξουν τελικά στα δύο. Αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο δρομολόγιο από τον Πρίνο προς την Καβάλα θα εκτελείται στις 12:15 κι άρα για το υπόλοιπο της ημέρας το νησί θα είναι αποκομμένο από το χερσαίο τμήμα. Την ίδια στιγμή, από τη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα θα εκτελούνται είκοσι δρομολόγια. Δεν ξέρω ποιος φταίει…..».

ΗΤΑΝ 3

Πρόσθεσε δε πως «Στη διάρκεια της περσινής χειμερινής περιόδου τα δρομολόγια ήταν τρία, έστω κι αν ο αριθμός δεν κρινόταν ικανοποιητικός. Κάναμε ένα φοβερό αγώνα και έστω ας πούμε ότι κάτι έγινε. Ωστόσο, το φετινό δρομολογιακό καθεστώς γυρίζει το επιβατικό κοινό στο δυσάρεστο παρελθόν ενός αποκομμένου νησιού. Αυτό το θέμα επαναλαμβάνεται σταθερά και εκτιμώ ότι το πρόβλημα επίλυσης των δρομολογίων είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής απόφασης.

Φέτος σημειώθηκε μια κίνηση τακτικής – όχι πρωτόγνωρο –  εκ μέρους των ναυτιλιακών εταιρειών και ειδικότερα εκ μέρους της ΑΝΕΘ, που δήλωσε ότι δέχεται να εκτελεί κατά τους χειμερινούς μήνες με το πλοίο «Άγιος Παντελεήμονας» δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Έτσι όμως αφαίρεσε από το αρμόδιο υπουργείο τη δυνατότητα επιβολής δημόσιας υπηρεσίας προς όφελος του κοινού, με τα δρομολόγια που η ίδια θα επιθυμούσε. Αυτό όμως συνεπάγεται πως οι πάντες θα είναι ανήμποροι κι άρα οι ναυτιλιακές θα καθορίζουν τον αριθμό των δρομολογίων κατά το δοκούν;

Αυτό το κουραστικό γαϊτανάκι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου θα πρέπει επιτέλους να πάψει. Αν θέλουν να κλείσουν τη γραμμή ας την κλείσουν. Οι ναυτιλιακές εταιρείες κάνουν βεβαίως τη δουλειά τους και μάλιστα πολύ καλά, εμείς όμως από την πλευρά μας τι κάνουμε; Αποδεχόμαστε την πολιτική τους; Όλα τα λέμε στους βουλευτές αλλά εμείς δεν υποστείλαμε την σημαία. Η Θασιακή θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι όχι. Γιατί υποπτεύομαι ότι μέσα στον χειμώνα δεν θα έχουμε καν δρομολόγια. Για Νοέμβριο  και Δεκέμβρη θα μας πει κάποια εταιρεία ότι έκανε δρομολόγια. Ο Φιλιάγκος θα κάνει για τους άλλους δύο μήνες; Ή θα μείνει το πλοίο για κατασκευή;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση