Παραμένει εκτός λειτουργίας το υδροπτέρυγο λόγω παρατεταμένης βλάβης

Έχουν διακοπεί τα δρομολόγια με το Υδροπτέρυγο στην γραμμή Καβάλας- Πρίνου από τις 27 Ιουνίου λόγω βλάβης, γεγονός που προβληματίζει το επιβατικό κοινό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη, αναμένεται το Υδροπτέρυγο να ξεκινήσει δρομολόγια την Δευτέρα.

Ο κ. Τσιλογιώργης δήλωσε ότι «το δελφίνι αποδείχθηκε ότι έχει πρόβλημα και μάλιστα παρατεταμένο. Μίλησα με το Λιμεναρχείο Καβάλας, μου είπαν ότι κάτι επίσημο δεν έχουν για το πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια. Φαίνεται ότι η ακινησία λόγω βλάβης είναι παρατεταμένη, οι πληροφορίες όμως που δεν είναι επίσημες λένε ότι ενδεχομένως από τη Δευτέρα να ξεκινήσει τα δρομολόγια. Να αποκατασταθούν οι βλάβες. Δρομολόγια έχει να κάνει από τον προηγούμενο μήνα, 27 Ιουνίου ήταν τα τελευταία που έκανε. Αποδείχθηκε ότι έχει προβλήματα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό. Ο κόσμος περίμενε πώς και πώς την δρομολόγηση του υδροπτέρυγου και αποδείχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα».

ΘΑ ΦΥΓΕΙ;

Για την πιθανότητα να κάνει δρομολόγια το Υδροπτέρυγο  μέχρι το τέλος του Αυγούστου και μετά να αποχωρήσει, είπε ότι «δεν γνωρίζω ποια είναι η πολιτική της εταιρείας που έχει το υδροπτέρυγο. Πάντως δεν αποκλείεται να συμβεί κι αυτό. Μόλις αποκατασταθεί η βλάβη να ξεκινήσει τα δρομολόγια, να κάνει και τον Αύγουστο που η κίνηση είναι αυξημένη και ενδεχομένως μετά, το φθινόπωρο, να σηκωθεί να φύγει. Δεν το γνωρίζω όμως. Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις και να το σκεφτώ αυτό.

Το υδροπτέρυγο είναι απαραίτητο γιατί εξυπηρετεί ένα σημαντικό κομμάτι του επιβατικού κοινού και μάλιστα λέγαμε να διευρύνουμε τα δρομολόγια και να συνδέει το υδροπτέρυγο την Καβάλα και με τον Πρίνο. Αποδείχθηκε, όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα. Κατακαλόκαιρο να είναι σε ακινησία λόγω βλάβης, σημαίνει ότι η βλάβη είναι σημαντική και δεν ξέρω αν απορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και να κάνει δρομολόγια».

ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΒΑΛΑΣ- ΠΡΙΝΟΥ

Για τη γραμμή Καβάλας- Πρίνου είπε ότι «πηγαίνει καλά και βλέπω ότι έχει αρκετή κίνηση. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι αν τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή σταθεροποιηθούν και γνωρίζει ο κόσμος πόσα είναι και με ποιο πλοίο θα ταξιδέψει, όπως γίνεται στην Κεραμωτή, νομίζω ότι θα πάνε καλά αυτά τα δρομολόγια. Δεν θα υπάρχει επιχείρημα από τις ναυτιλιακές εταιρείες ότι είναι ζημιογόνος η γραμμή, δεν αφήνει κέρδη κλπ. Πιστεύω ότι αυτή η γραμμή αν δεν απαξιωθεί από τις ναυτιλιακές εταιρείες θα πάει καλά. Έχουμε ετοιμάσει και μία επιστολή για τον νέο υπουργό Ναυτιλίας για να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση. Πιστεύω ότι αν αυτά τα δρομολόγια σταθεροποιηθούν, η γραμμή θα κρατηθεί. Και πρέπει να κρατηθεί. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως Θασιακή Ένωση και εγώ προσωπικά».

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Για την τουριστική κίνηση στο νησί είπε ότι «κίνηση υπάρχει, απλώς φέτος έχουμε και πρόβλημα με τον καιρό. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν χειμωνιάτικος. Αν αποκατασταθεί ο καιρός θα υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση. Έχει πάντως αρκετό κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *