«Παρακολουθούμε στενά το θέμα της ΒΦΛ και το κομμάτι της νομιμότητας» δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης

«Παρακολουθούμε στενά το θέμα της ΒΦΛ και το κομμάτι της νομιμότητας» δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μορφίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου για πιθανές δοσοληψίες της με τη ΒΦΛ.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Μορφίδης σημείωσε πως «δεν μπορώ να πω ότι τρέχει κάτι συνταρακτικό, εμείς απλά παρακολουθούμε την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είτε με τις άδειες είτε με τη λειτουργία του εργοστασίου και πώς βαδίζει και εξελίσσεται. Προσπαθούμε να ελέγχουμε αν τηρείται η νομιμότητα, αν κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν και γίνονται και αυτό τίποτα παραπέρα. Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι να είναι νεότερο και ανακοινώσιμο».

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ;

Κληθείς να εκτιμήσει ο κ. Μορφίδης αν βλέπει να υπάρχουν πιθανότητες να επιστρέψουν στην εργασία τους οι απολυμένοι, σημείωσε πως «υπάρχει ένας πόλεμος. Αυτό το πράγμα είναι μια μεγάλη πολεμική που έχει αναπτυχθεί από την πλευρά της εταιρίας απέναντι στους εργαζόμενους, που τους απέλυσε κάνοντάς τους μηνύσεις, εκμεταλλευόμενη έναν πανάρχαιο νόμο που προβλέπει κάτι τέτοιο. Και δεν μιλάμε μόνο για την αποζημίωση που χάνουν και δεν παίρνουν, αλλά δεν μπορούν να πάρουν ούτε το επίδομα ανεργίας. Και με παρεμβάσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που κάποιοι από αυτούς δουλεύουν και δικαιούνται μετά το τέλος της εργασίας τους, δηλαδή έπιασαν δουλειά κάπου αλλού και μετά το τέλος αυτής της δουλειάς δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, έχουμε παρεμβάσεις στο να μη το πάρουν ή να το καθυστερήσουν δύο με τρεις μήνες έτσι ώστε να τους εξαντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οικονομικά. Δηλαδή είναι ένας πόλεμος, ακήρυχτος πόλεμος, κηρυγμένος μάλλον κι όχι ακήρυχτος απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους οδήγησαν εσκεμμένα στον οικονομικό μαρασμό. Είναι γνωστό βέβαια ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους, ότι θα δικαιωθούν λογικά στα δικαστήρια κάποια στιγμή, αλλά το θέμα είναι ότι μέχρι τότε θα έχουνε υποφέρει τόσα πολλά από μια ανάλγητη πολιτική της εταιρίας απέναντί τους. Και είναι τραγικό ότι μπροστά σε αυτές τις καταστάσεις και εμείς νιώθουμε αδύναμοι και δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν εξαντληθεί όσα δικαιώματα εργατικά υπήρχαν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πράγματα λόγω της εποπτείας που υπάρχει σε όλα αυτά από την τρόικα και όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται αυτές τις μέρες που αρνούνται ακόμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

One thought on “«Παρακολουθούμε στενά το θέμα της ΒΦΛ και το κομμάτι της νομιμότητας» δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης

 • 25 Μαρτίου, 2017, 11:57 πμ
  Permalink

  Αφού νιώθεις αδύναμος, ενω εχουν δίκιο, παρατατα και φύγε σπίτι σου.
  Ντεμεκ αριστερά της πλάκας.
  Και τα χρέη προς το δημόσιο; παλι ο Ελληνας πολίτης;

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση