«Παρακολουθούμε μια παρωδία» τονίζει ο αντιδήμαρχος Γ. Φιλόσογλου αναφορικά με  το κόστος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας και το κόστος αυτών, ενώ η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση που επικρίνει το κόστος τους. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φιλόσογλου έκανε σχετικές δηλώσεις υπεραμυνόμενος την τακτική του Δήμου Καβάλας, σημειώνοντας πως «υπάρχει ένας προϋπολογισμός για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, το στολισμό και οτιδήποτε άλλο αφορά όλο το δήμο της τάξεως περίπου των 175.000 ευρώ. Όσοι παρακολουθούν τα πράγματα ξέρουν ότι ο προϋπολογισμός δεν εξαντλείται πάντοτε και πιθανότατα θα οδηγηθούμε σε ένα κόστος εξόδων πολύ χαμηλότερο από το προϋπολογισμένο».

ΠΑΡΩΔΙΑ

Και όπως σχολίασε χαρακτηριστικά «παρακολουθούμε μια παρωδία. Την ώρα που παρατάξεις της αντιπολίτευσης γκρινιάζουν για το ύψος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και του στολισμού, την ίδια ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο παραπονιούνται γιατί έχουν μείνει κάποιες γειτονιές αστόλιστες και χωρίς λαμπάκια. Εδώ πέρα θα πρέπει κάποια στιγμή να έχουμε τη δυνατότητα και να προσπαθούμε να προσεγγίζουμε τα πράγματα και ως αντικειμενικοί παρατηρητές, θυμίζουν σε τίποτα τα Χριστούγεννα του 2015 και του 2014 και τα φετινά στην πόλη μας  τα Χριστούγεννα του 2012 και του 2013; Δηλαδή δεν έχουμε τόσο κοντή μνήμη. Από τη μια είχαμε μια νεκρή πόλη χριστουγεννιάτικα και από την άλλη έχουμε μια ζωντανή πόλη κατά το μέτρο του δυνατού, φωτισμένη και όσο το δυνατόν πιο λαμπερή. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά δεν μπορώ να ακούω παράπονα για το κόστος και από την άλλη να ακούω παράπονα γιατί δεν έχουμε εξαντλήσει το στολισμό σε κάθε γωνιά του δήμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον τελευταίο καιρό αναλάβει εργολαβικά μία επίθεση κατά του Δήμου Καβάλας. Να θυμίσω ότι έχουν εκδοθεί κάποιες ανακοινώσεις οι οποίες αφορούσαν τελευταία τους Παιδικούς Σταθμούς με επίθεση κατά της κ. Δρακονάκη και τώρα ήρθε να μας κάνει και υπόδειξη για το πώς ο Δήμος θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του. Αυτό το παραληρηματικό σχέδιο που έχουν θέσει δεν ανταποκρίνεται πρώτον στην πραγματικότητα και δεύτερον στο θεσμικό τους ρόλο. Καταρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εκπροσωπείται τουλάχιστον με δύο δημοτικούς συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έχουν θέσει ποτέ τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ανάμειξη κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε μια κατάσταση η οποία δηλητηρίαζε τους δημότες σε όλη την Ελλάδα και σιγά σιγά ο κόσμος έχει αρχίσει να την ξεπερνάει. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καλό θα ήταν να προσπαθεί να προωθεί την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες της Καβάλας. Να κάνει ενέργειες για την απάλειψη της ανεργίας που δεν έχει κάνει και αν παρακολουθούσε τι έχει συμβεί στο Δήμο Καβάλας τα τελευταία δυο χρόνια θα διαπίστωνε ότι περίπου 1.500 οικογένειες βρήκαν εργασία έστω και πρόσκαιρη στο Δήμο Καβάλας και στις οποίες καταβλήθηκε ποσό περίπου 2,5 εκ. ευρώ. Μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ο οποίος στηρίζει και την κυβέρνηση τι έχει κάνει για το θέμα της ανεργίας στο νομό μας; Αλλά τι έχει κάνει και στο Δήμο Καβάλας εν προκειμένω».

ΑΡΜΟΔΙΟ

Και όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλόσογλου «αρμόδιο να χαράσσει την οικονομική πολιτική του δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και η διοίκηση. Τελεία και παύλα. Δεν θα ακούσουμε τι θα μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ή τι θα μας πει η ΝΔ ή η Δημοκρατική Συμπαράταξη για το πώς θα διαχειριστούμε τα χρήματα του δήμου. Αλίμονο. Αν θέλανε να είναι χρήσιμοι θα μπορούσαν να έχουν εξαντλήσει μέχρι τώρα τις δυνατότητες που έχουν και την πρόσβαση στην κυβέρνηση την οποία στηρίζουν ώστε να επιστραφεί το ποσό που δαπάνησε ο Δήμος Καβάλας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Για αυτό γιατί δεν έχουν βγάλει μια ανακοίνωση; Δεν τους ενδιαφέρει; Δεν είναι χρήματα των Καβαλιωτών αυτά; Γιατί για αυτό κρατάνε σιωπηρή στάση; Μα η ανάμιξη των κομματικών οργανώσεων στα τοπικά δρώμενα με ανακοινώσεις είναι ανεπίτρεπτη. Τι έχουν κάνει για την Κοινωφελή Εργασία; Βγάλανε καμιά ανακοίνωση; Θυμίζω ότι με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αυτή θα υλοποιούνταν με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Σεπτέμβρη. Χιλιάδες άνεργοι περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού αυτό το πρόγραμμα το ευρωπαϊκό για να απασχοληθούν για 8 μήνες προκειμένου να πάρουν οι κάτω των 25 ετών 425 ευρώ και οι άνω των 25 ετών 490 ευρώ. Τι έχουν κάνει για αυτό; Γιατί δεν βγάζουν μια ανακοίνωση; Αυτά δεν είναι σοβαρά θέματα; Με τις ενέργειες αυτές θέλουν να πετάξουν την μπάλα αλλού, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο προκειμένου να μην ασχολείται με την πορεία της χώρας την οικονομική, η οποία κανείς δεν αμφιβάλει ότι είναι διαχρονική, δεν είπαμε ότι στη χώρα ξαφνικά ήρθε η λιτότητα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι έχουμε πλέον δύο χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *