Παρακολουθεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Αλέξης Πολίτης

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για Ευρωπαϊκά Προγράμματα κ. Αλέξης Πολίτης, γιατρός στο επάγγελμα,   πλέον έχει αναλάβει τα καθήκοντα του και ήδη ασχολείται με τον τομέα του.

Όπως εξήγησε «Πράγματι το διάστημα που πέρασε από τις εκλογές είναι όντως μικρό. Πέρασαν και οι καλοκαιρινοί μήνες και είχαμε σειρές επαφών ενώ και μελέτες κάναμε οπότε ήταν δύσκολοι και κουραστικοί μήνες.

Η 1η Σεπτέμβρη δεν μας βρήκε εντελώς ανέτοιμους και διαφωνώ με όσους το λεν. Ξεκινήσαμε δυνατά και είμαστε  αρκετά έως και πολύ έτοιμοι. Σίγουρα το περιβάλλον είναι διαφορετικό, σίγουρα τα καθήκοντα είναι αυξημένα.

Πέρασα από το Νοσοκομείο Καβάλας, βρέθηκα μετά από 10 χρόνια όμως μακριά από τον φυσικό χώρο εργασίας μου, σε αυτόν που έδωσα και την ψυχή μου και ανέλαβα τα νέα καθήκοντα μου.

Ήταν μια τεράστια αλλαγή στην ζωή μου και σιγά σιγά βρίσκω τον βηματισμό μου. Στις 31 Αυγούστου έληξε η σύμβαση μου περίπου και ανέλαβα τα νέα μου καθήκοντα. Βέβαια πολλοί θεώρησαν ότι εγώ σκοπίμως έφυγα από το Νοσοκομείο για να αναλάβω το νέο μου πόστο αλλά εγώ την ιατρική μου δεν θα την αφήσω έτσι απλά.

Ό,τι και να γίνει η πολιτική ενδεχομένως να είναι κάτι εφήμερο. Σίγουρα η συγκυρία ήταν τέτοια. Η σύμβαση μου με το Νοσοκομείο δεν μπορούσε να ανανεωθεί μια και ήταν απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απαγορεύθηκαν οι όποιες παρατάσεις των συμβάσεων.

Ήμουν συμβασιούχος, αυτές οι συμβάσεις παλαιότερα ανανεώνονταν εσαεί, αυτό πλέον δυστυχώς δεν γίνεται οπότε πρέπει κάθε συνάδελφος μόλις λήξει η θητεία του να φύγει και να αναζητήσει το μέλλον του εντός ή εκτός αυτού. Είμαι μεγάλο παιδί πλέον για να περιμένω σε μια ατέρμονη σειρά επετηρίδας, οπότε πρέπει να δω το μέλλον μου είτε και σε ιδιωτικό επίπεδο.

Έχω αποφασίσει και θα ανακοινώσω τα σχέδια μου».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ο ίδιος όντας περιφερειακός σύμβουλος τόνισε αναφορικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τα οποία είναι αρμόδιος ότι  «Έχω κάνει μια αρκετά καλή και εις βάθος έρευνα αγοράς για το αντικείμενο που μου ανετέθη. Έχω αναλύσει τα δεδομένα, έχω μιλήσει με τους προκατόχους μου και βλέπω ότι ασχολούμαι με ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι που ίσως κάποιοι συνάδελφοι να μην γνωρίζουν καν.

Μιλάμε για επιθυμητές επενδύσεις τις οποίες θα ενισχύσουμε από εδώ και στο εξής.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις με την παράταξη Τοψίδη τόνισε ότι  «Θεωρώ ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Ειδικά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος θα επουλώσει τουλάχιστον πληγές. Στην Οικονομική Επιτροπή της Παρασκευής άλλωστε υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα, κόντρα στις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα υπήρχαν φωνές και παραφωνίες. Μακάρι ο χρόνος όλα να τα γιατρέψει. Έγιναν και συνεργασίες και γενικά όλο αυτό έχει πολιτικά ενδιαφέρον και εμείς θέλουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αλλά εμείς θέλουμε να τα αφήσουμε όλα στο παρελθόν και  μόνο την καθημερινότητα θα τρέξουμε».

Αναφορικά με την έκθεση του Επιμελητηρίου όπου θα παραβρεθεί και ο Περιφερειάρχης τόνισε  «Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Περιφερειάρχης  κ. Μέττιος στις ομιλίες του αναφέρεται  πάντα για έργα και προθέσεις για δράσεις,  υπάρχουν όμως σχέδια που θα ανακοινωθούν όταν υπάρξει πραγματικά εξέλιξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *