Παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ ζητά η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας

Παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών για το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ ζητά η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας. Ο πρόεδρός της κ. Χαράλαμπος Δράκος με αφορμή τις συλλήψεις των 8 πολιτών ζητά την παρέμβαση των βουλευτών για να αρχίσει διάλογος της εταιρείας με τους διαφωνούντες.

Για το θέμα αυτό είπε ότι «την άποψή μας ως Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, εμείς την έχουμε πει. Τη Δευτέρα με ένα Δελτίο Τύπου το οποίο δώσαμε στη δημοσιότητα και τι κάναμε στην ουσία; Ζητούσαμε από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να φωνάξουν τους μεν και του δε, απεργούς πείνας –έχει σημασία αυτό- τον Θέμη και όλη την Επιτροπή που απαρτίζουν του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, για να συζητήσουν μαζί με τον ΤΑΡ την περίπτωση αλλαγής όδευσης. Αυτό ζητήσαμε και τίποτα περισσότερο. Και είδατε ότι τη στιγμή που δεν ακούμε τέτοιο πράγμα και φτάνουμε στο μεσημέρι που πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις που λένε, είχαμε αυτά που είχαμε. Το οποίο βέβαια είναι τραγικό. Προς το παρόν δεν θα υπάρξει άλλη παρέμβαση από εμάς, η ιστορία είναι στο δικαστήριο. Ας τελειώσουν με τη δικαιοσύνη η οποία λειτουργεί όπως λειτουργεί –νομίζω με τον καλύτερο τρόπο και έχει επίγνωση του θέματος. Νομίζω ότι θα δώσει την κατάλληλη λύση, προς το παρόν και για την προσωρινή κράτηση των 8 ατόμων».

ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Για την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ σχετικά με το σκοπιανό είπε ότι «θα ξεκινήσω από την ανεξαρτητοποίηση κι άλλου βουλευτή των ΑΝΕΛ, του κ. Λαζαρίδη, της Β’ Θεσσαλονίκης. Συνήθως εμείς δεν σχολιάζουμε προσωπικές επιλογές που αφορούν εσωτερικά θέματα άλλων κομμάτων. Παρακολουθούμε, ωστόσο, τις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύονται μεταξύ του βουλευτή και των ΑΝΕΛ και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Διότι, ό,τι περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ –τραγικά, τραγελαφικά πράγματα- περί αιώνιων όρκων πίστης που φέρεται να έχει δώσει ο βουλευτής παρουσία της Καμένου και του Τσίπρα, μάλλον παραπέμπουν σε άλλα πράγματα, πάντως όχι σε πολιτικά κόμματα. Οπότε, μάλλον, πρέπει να ρωτήσουμε τους ίδιους που έχουν ορκιστεί και κυρίως να τους πούμε τι όρκο έχουν δώσει. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται ότι το σκοπιανό είναι ένα θέμα το οποίο το υποτίμησαν πολύ και τώρα αρχίζουν τα όργανα. Βέβαια αυτό φαίνεται ότι δεν θα περάσει τόσο εύκολα από το ελληνικό Κοινοβούλιο διότι όσο κι αν ο κ. Τζανακόπουλος και η Κυβέρνηση φαίνεται να αλλάζουν από μέρα σε μέρα άποψη.

Για τη συμφωνία το έχουμε πει πολλές φορές. Αν αυτή η συμφωνία έρθει από τον Τσίπρα και τον Καμένο στη βουλή και κυρωθεί, τα περιθώρια διπλωματικών ελιγμών τα οποία θα έχουμε στη συνέχεια, θα είναι εξαιρετικά στενά. Δεν το συζητώ καθόλου. Κι αυτό γιατί πριν την κύρωσή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο, οι Σκοπιανοί θα έχουν προχωρήσει στο δημοψήφισμα, θα έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους και θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Θα είναι, άλλωστε, πολύ πιο δύσκολο σ’ ένα κράτος που έχει αλλάξει ήδη το Σύνταγμά του να του επιβάλλεις μια ακόμη αναθεώρηση. Αυτό είναι ένα βασικό πράγμα το οποίο ό,τι και να είναι πρέπει να το δούμε. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι αυτή τη συμφωνία δεν την ψηφίζουμε, ούτε σ’ αυτήν ούτε στην επόμενη Βουλή αν φυσικά το προτιμήσουν από το να πάνε σε εκλογές. Δεν θα τη φέρουμε καν για κύρωση στη Βουλή αν τη βρούμε σε εκκρεμότητα όταν γίνουμε κυβέρνηση. Η θέση μας είναι απλή. Προειδοποιήσαμε εγκαίρως ότι είναι μία επιζήμια συμφωνία, κάναμε την πρόταση δυσπιστίας, γι’ αυτόν το λόγο και οι 153 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της ψήφου της Κυβέρνησης ανέλαβαν και τις ευθύνες τους. Και με την ευκαιρία, θα είχε ενδιαφέρον να ρωτηθεί ο κ. Λαζαρίδης τι άλλαξε από προχθές στο χθες και άλλαξε άποψη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *