Παράνομη η αναβολή των χθεσινών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρό του, Γιώργο Γραμμένο

Παράνομη χαρακτήρισε την αναβολή των χθεσινών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος. Ο ίδιος σημειώνει ότι αυτή η αναβολή είναι αντίθετη με την νομοθεσία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχαν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κι αφού στάλθηκαν οι σχετικές προσκλήσεις στους δημοτικούς συμβούλους, τις επόμενες μέρες στάλθηκε νέο mail με το οποίο αναβάλλονται οι δύο συνεδριάσεις, λόγω του ότι δεν έχει έρθει η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την εκλογή των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων του δήμου. Αυτό ήταν το θέμα της δεύτερης συνεδρίασης που περιλάμβανε κι άλλα τακτικά θέματα. Αυτή η αναβολή είναι αντίθετη στον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και αντίθετη στο νόμο. Ο κανονισμός αναφέρει ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αναβάλλονται μόνο για έκτακτα περιστατικά τα οποία προέκυψαν για λόγους ανωτέρας βίας. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αναβάλλονται μόνο όταν έχουμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Επίσης ένας λόγος θα μπορούσε να ήταν η έκτακτη απουσία ή ασθένεια του δημάρχου, το πένθος. Συνεπώς, όταν αναβάλουμε μία συνεδρίαση επειδή δεν έχουμε τα σχετικά ενός θέματος ή δεν είμαστε έτοιμοι αν υποστηρίξουμε ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης, η αναβολή όλης της συνεδρίασης είναι παράνομη. Πολύ περισσότερο, είναι αντίθετη στο καταστατικό. Διότι είχαμε και μία χωριστή συνεδρίαση στις 7μμ, στην οποία το μοναδικό θέμα ήταν ο απολογισμός του 2018. Αναβλήθηκε και αυτή η συνεδρίαση. Νομίζω ότι θα πρέπει στα θέματα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου να είμαστε πιο προσεκτικοί Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου. Θα μπορούσε η διοίκηση να αποσύρει το ένα θέμα, όπως έχει το δικαίωμα, και να συζητηθούν όλα τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό το ζήτημα έχει σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και έχει δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *