Πανέτοιμος ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για τη σημερινή Black Friday

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας είναι πανέτοιμος για την σημερινή Black Friday. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι πολύ μεγάλα.

Ο ίδιος είπε ότι «η αγορά είναι έτοιμη εδώ και μέρες. Τα καταστήματα είναι έτοιμα και περιμένουμε αυτήν τη μέρα που θα υπάρχουν πάρα πολύ καλές τιμές. Θα υπάρχουν πολύ μεγάλες προσφορές, όχι μόνο από τα πολυκαταστήματα αλλά και από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, τις μικρές επιχειρήσεις έτσι ώστε οι πολίτες να καταναλώσουν, να ψωνίζουν κάτι σε πολύ καλές τιμές.

Επειδή δεν πήγε καλά το εκπτωτικό 15ήμερο του Νοεμβρίου, δεν πήγε όπως περιμέναμε, λίγο η προσμονή της Black Friday, λίγο οι καιρικές συνθήκες που δεν βοήθησαν, αυτή τη μέρα, επειδή ξέρουμε ότι μετά κάνει μια «κοιλιά» η αγορά μέχρι τις γιορτές, θα υπάρχουν πολύ μεγάλη ποσοστά. Μπορεί να φτάσουν και το 60% και το 70% σε πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις. Το 15ήμερο του Νοεμβρίου υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για να φύγουν κάποια προϊόντα τα οποία είτε ήταν εκτός σεζόν, είτε για να ρεφάρει το κατάστημα και να ρευστοποιήσει. Κι από τη στιγμή που δεν «περπάτησε» το 15ήμερο, θεωρώ ότι θα τα δώσουμε όλα, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, αυτές τις μέρες προκειμένου και εμείς να αποκτήσουμε τη ρευστότητα που χρειάζεται αλλά και οι καταναλωτές να αποκτήσουν στην καλύτερη δυνατή τιμή».

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ 15ΗΜΕΡΟ

Για το εκπτωτικό 15ήμερο, εκτίμησε ότι δεν πήγε καλά διότι «ίσως δεν βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες. Είχαμε ακόμη καλοκαίρι. Για ανοίξει ο κόσμος την ντουλάπα του και να δει τι του λείπει, πρέπει να τον βοηθάν και οι καιρικές συνθήκες. Το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου ήταν πάρα πολύ ζεστό, οπότε δεν είχαν δημιουργηθεί ανάγκες να παρθεί κάτι καινούργιο για τη χειμερινή περίοδο. Συν ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα ξεκίνησαν πάρα πολύ νωρίς τη διαφήμιση για την Black Friday με αποτέλεσμα ο κόσμος να περιμένει αυτήν τη μέρα και όχι το εκπτωτικό 15ήμερο που ούτως ή άλλως εμείς δεν το πιστεύουμε και ζητάμε να καταργηθεί πανελλαδικά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα στα ταμεία των επιχειρήσεών μας. Θέλουμε να υπάρχουν μόνο δύο εκπτωτικές περίοδοι, το χειμώνα και το καλοκαίρι, για να υπάρχει και ουσία στις εκπτώσεις που γίνονται στα καταστήματα. Όταν αλλάζει η σεζόν, θέλει ένα κατάστημα να ρευστοποιήσει τα προϊόντα της προηγούμενης σεζόν για να βάλει τα καινούργια».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Για τη συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη είπε ότι «δεν κατέστη δυνατόν να συναντηθούμε γιατί προέκυψαν κάποια έκτακτα καιρικά φαινόμενα και ήταν απασχολημένος. Βρεθήκαμε μόνο την προηγούμενη εβδομάδα σε μία συνάντηση φορέων όπου συζητήσαμε για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Περιμένουμε μέσα στην  εβδομάδα να γίνει μια συνάντηση για να του θέσουμε τα προβλήματα που έχει η αγορά της πόλης».

Για την αγορά είπε ότι είναι εν αναμονή της Black Friday γι’ αυτό και ο Εμπορικός Σύλλογος κάνει μια στοχευμένη διαφήμιση για να  κλείσουν τα ταμεία των καταστημάτων όσο το δυνατόν καλύτερα, σε ένα ήδη άσχημο δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *