Πανέτοιμη αποδείχθηκε η μηχανή του Δήμου Θάσου στις τελευταίες  δυνατές βροχές

Πανέτοιμη αποδείχθηκε η μηχανή του Δήμου Θάσου στις τελευταίες ισχυρές νεροποντές και ως εκ τούτου δεν έκλεισε σε κανένα σημείο το οδικό δίκτυο του νησιού. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι παρά τις καταιγίδες οι δρόμοι είναι καθαροί από φερτές ύλες, συνέστησε όμως προσοχή σε όλους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η νύχτα είχε έντονα καιρικά φαινόμενα. Ήμασταν όχι μόνο σε επιφυλακή αλλά και σε δράση. Πάρα πολύ νερό, πολλή βροχή και ραγδαία. Και μάλιστα είχε αυτά τα χαρακτηριστικά της μπόρας που σταματούσε και ξεκινούσε αλλά όλη τη νύχτα είχαμε πολύ νερό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο που να είναι κλειστό, όμως κάπου επειδή μπορεί αμέσως στο επόμενο διάστημα να ξαναβρέξει, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Καλό είναι να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία εκεί κοντά στην Αλυκή που κατεβάζει και λόγω της φωτιάς του 2016 και στο σημείο Καλλιράχη- Σωτήρος το οποίο βέβαια καθαρίζεται διαρκώς, απλώς καλό είναι να έχουν το νου τους οι οδηγοί γιατί κάτι που σήμερα είναι καθαρό, το έχουμε καθαρίσει κι έχουμε απομακρύνει τα φερτά υλικά, στην επόμενη βροχόπτωση μπορεί να έχει πρόβλημα. Μ’ αυτήν την έννοια. Ο καιρός θέλει σεβασμό και εμείς είμαστε στη διάθεση όλων με τις υπηρεσίες, την πυροσβεστική, την αστυνομία να ανταποκριθούμε σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Κατά τ’ άλλα η ζωή και ο παραθερισμός συνεχίζονται, βέβαια σε άλλους ρυθμούς όχι στις παραλίες αλλά στα εσωτερικά, στα χωριά κλπ. Αυτή είναι η εικόνα, φθινοπωρινή. Ο κόσμος άφησε τις παραλίες κι επισκέπτεται τα χωριά στον ορεινό όγκο. Είναι μια ευκαιρία να δουν οι τουρίστες και τις ομορφιές της άλλης Θάσου που δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα».

Για την κίνηση των ημερών είπε ότι «τουριστικά το νησί πάει πολύ καλά και οι κρατήσεις και η ποιότητα του κόσμου. Υπάρχει μια πολύ καλή κίνηση, είμαστε ικανοποιημένοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *