«Παιχνίδι με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα οι ισχυρισμοί της διοίκησης περί έλλειψης προσωπικού» εκτιμά ο  Άρης Βέρρος

Κριτική για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών  κ. Άρης Βέρρος.  Μία κριτική που έχει να κάνει και με τα προβλήματα που προέκυψαν στον Τομέα Καθαριότητας.

Όπως επεσήμανε «Είναι αλήθεια πως προβληματιζόμαστε πάρα πολύ με την λειτουργία και συμπεριφορά από την πλευρά της διοίκησης, διότι είναι γνωστό πως ως δημοτική παράταξη εδώ και πάρα πολύ καιρό τους έχουμε πει, ότι θα πρέπει τουλάχιστον στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, δηλαδή στις υπηρεσίες που πληρώνουν οι πολίτες και άρα έχουμε υποχρέωση να παρέχουμε τις καλύτερες και όσο το δυνατό πιο αποδοτικές και ποιοτικές  υπηρεσίες απέναντι τους, η διοίκηση δεν κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό που πρέπει να υπάρξει.

Και όλα αυτά όταν από τον Φεβρουάριο του 2016 είχε γίνει η άρση της απαγόρευσης όσο αφορά τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού, διότι το είχαν καταλάβει έστω και αργά οι της κεντρικής διοίκησης, η σημερινή διοίκηση του κράτους, κατάλαβε ότι δεν μπορεί να απαγορεύει την πρόσληψη μονίμου προσωπικού, όταν αυτό το προσωπικό δεν πληρώνεται από το γενικό λογιστήριο του κράτους, αλλά από τους πολίτες.

Έτσι από τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε η άρση της απαγόρευσης και οι Δήμοι μπορούσαν να προχωρήσουν στην πρόσληψη του μονίμου προσωπικού, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας  και η κ. Τσανάκα δεν προχώρησαν στην πρόσληψη μονίμου προσωπικού, παρά προτίμησαν να παίρνουν προσωπικό με συμβάσεις και κυρίως με δίμηνα για ευνόητους λόγους!

Αυτό είναι ό,τι χειρότερο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους και για τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν προς τους πολίτες. Η σημερινή διοίκηση μας είπε ότι δεν έχει το απαραίτητο ανθρώπινο προσωπικό αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Πρόσθεσε δε πως «Να θυμίσω ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε περισσότερους εργαζόμενους από αυτούς που θα έπρεπε να έχει. Και να μην ξεχνάμε ότι είχε στη διάθεση της  και άτομα 165 επιπλέον μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, όπου ο Δήμος και οι δημότες δεν πλήρωσαν τίποτα. Παράλληλα έχουν και 40 άτομα μόνιμο προσωπικό ενώ συνεχώς παίρνουν άτομα με συμβάσεις συγκεκριμένες. Άρα είναι απλή δικαιολογία το ότι δεν έχουν προσωπικό και αυτό που επιδιώκει η διοίκηση είναι να κρατάει σε πολιτική ομηρία τους εργαζομένους και σκέψη της είναι πως θα δημιουργήσει μια άλλου είδους σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Και αυτό είναι το χειρότερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *