Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν σε πολίτες της Καβάλας

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν σε πολίτες της Καβάλας που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο Παθολόγος κ. Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον ανησυχητική.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Δευτέρα ήταν μια δύσκολη μέρα για το νοσοκομείο και το εργαστήριό μας. Κοινοποιήθηκαν 4 θετικά δείγματα, σε έναν 26χρονο, σε μία 66χρονη, σε μία 37χρονη και σε έναν 69χρονο ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Μέχρι τώρα, στους 2-2,5 μήνες που λειτουργεί το εργαστήριο μοριακής βιολογίας, έχει πάρει περίπου 1400 δείγματα και μόνο 4 ήταν ως τη Δευτέρα θετικά. Το εισαγόμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο, δύο από τη Σερβία και ένα ακόμη. Τη Δευτέρα, μέσα σε μία μέρα, είχαμε άλλα 4 θετικά κρούσματα. Αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί. Συνολικά αυτή την στιγμή 4 συμπατριώτες μας νοσηλεύονται στην Αλεξανδρούπολη. Είναι ο 85χρονος από το Κωνστάντειο, η 83χρονη ασθενής της κλινικής μας, ο 53χρονος που διακομίστηκε το Σάββατο και θεωρώ ότι είναι ο βαρύτερα απ’ όλους, σύμφωνα με πληροφορίες μου έχει διασωληνωθεί και τέλος η διακομιδή της Δευτέρας, ένας 69χρονος. Όλο αυτό σημαίνει ότι ο ιός είναι ανάμεσά μας, στην Καβάλα, στον πρώην δήμο Φιλίππων, στο Παγγαίο, στη Θάσο. Γι’ αυτό λέμε, να παρακαλέσουμε, να τηρούμε όσο το δυνατόν τις οδηγίες. Η μάσκα εκεί που χρειάζεται να τη φοράμε, και να μην σχολιάζουμε όποιους τηρούν τα μέτρα, όπως συνέβη στην Εορδαία με την απαράδεκτη συμπεριφορά του ρασοφόρου, που πρόσβαλε μπροστά στο πλήθος μία κυρία που φορούσε μάσκα. Αυτά είναι απαράδεκτα.

Επίσης, τα σούπερ μάρκετ και όλοι οι χώροι που πρέπει να φοράμε μάσκες, να φοράμε όλοι, να εναρμονιστούμε όλοι. Δεν πρέπει να κάνουμε τον μάγκα, ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Σέβομαι και την αντίθεση άποψη, αλλά οι προσωπικές απόψεις του καθένα για τον αν υπάρχει ο ιός και η πανδημία, δεν μας αφορούν. Ακόμη και συνάδελφοι έχουν ερωτήματα και υποκύπτουν σε κάποιες θεωρίες συνομωσίας. Όμως άλλο η προσωπική άποψη και άλλο η εναρμόνιση στις οδηγίες. Ο ιός είναι εδώ, ανάμεσά μας, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να ξεχάσουμε τα πανηγύρια, μικρά και μεγάλα. Έρχονται μεγάλες γιορτές τον Αύγουστο, πρέπει να εναρμονιστούμε. Είμαστε προβληματισμένοι, ο διοικητής του νοσοκομείου, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, εγώ, ο νομίατρός μας. Όλοι όσοι έχουμε μια θέση και γνωρίζουμε νούμερα και πράγματα αγωνιούμε. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να τηρούμε τα μέτρα».

Χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε και νέο κρούσμα με 30χρονο, κατά πάσα πιθανότητα σερβητόρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *