«Πάμε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο και αναμένουμε να εισακουσθούν οι προτάσεις μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών   Γιάννης Παναγιωτίδης

Η κυβέρνηση θα διοργανώσει τον Νοέμβριο  αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή με την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Γιάννης Παναγιωτίδης.

Όπως τόνισε αρχικά «Παρουσία και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη συνεχίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας οι προετοιμασίες της κυβερνητικής παράταξης για το περιφερειακό συνέδριο στην Κομοτηνή. Όπως περίπου έχει επίσημα ανακοινωθεί, αυτό θα γίνει στα μέσα Νοέμβρη στην πρωτεύουσα της ΑΜΘ.

Όλα λοιπόν εξαρτώνται από την κυβέρνηση. Αν αυτό  το συνέδριο μείνει στην ιστορία είναι καθαρά θέμα των κυβερνώντων. Έχουν γίνει συνέδρια στην Λάρισα και στα Ιωάννινα και τώρα ήρθε η σειρά μας.

Εγώ θεωρώ ότι θα καταλήξει σε  ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης αν δεν ακουσθούν οι φορείς της Περιφέρειας μας. Από την άλλη από όσο εγώ θυμάμαι νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση κάνει κάτι τέτοιο σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο στις Περιφέρειες. Ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι θα γίνει και μετά να κρίνουμε.

Σαφώς και δεν μπορεί κάτι να φανεί άμεσα. Θα δούμε αν η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ακούσει τους φορείς. Για αυτό και έγιναν οι συναντήσεις την περασμένη εβδομάδα, για αυτό και λέω ότι πρέπει να δούμε τι θα συμβεί. Ο κ. Αλεξιάδης ο οποίος για την Καβάλα τουλάχιστον είναι αυτός που οργανώνει αυτή τη διαδικασία, είχε συναντήσεις μαζί με τον βουλευτή κ. Παπαφιλίππου μάλιστα με όλους τους φορείς.

Ένωση Ξενοδόχων, τοπικοί και άλλοι σύλλογοι, άπαντες έχουν τις απόψεις της κοινωνίας. Στη δε Κομοτηνή είχε προηγηθεί η συνάντηση των Προέδρων των Ομοσπονδιών με κυρίαρχο θέμα ποιες προτάσεις θα υποβάλλουμε στην κυβέρνηση. Μιλάμε στις 13  Νοεμβρίου  όπου ένα μεγάλο κυβερνητικό κλιμάκιο θα είναι στην Κομοτηνή εν όψει του συνεδρίου.

Τώρα, εμείς και οι πέντε πρόεδροι των Ομοσπονδιών μπορούμε να μιλήσουμε αλλά καλύτερα είναι να υπάρχει μια ενιαία στάση και ήδη έχει ετοιμασθεί ένα υπόμνημα που περιλαμβάνει τις γενικές θέσεις αλλά και εξειδίκευση για κάθε νομό.

Αυτό έγινε στην συνάντηση της Καβάλας και νομίζω ότι η κυβέρνηση θέλει να δει τις ανάγκες και τα προβλήματα του κάθε νομού».

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι θα υπάρξουν λογικά εξελίξεις για καίρια θέματα όπως.

*Οργανισμός Λιμένα Καβάλας: Προετοιμάζονται εξελίξεις σε όλα τα μεγάλα λιμάνια του Νομού.

*Επιδόματα Συνταξιούχων ΙΚΑ: Γίνεται προσπάθεια να «κλειδώσει» νομοθετικά η άτοκη επιστροφή των χρημάτων στο ταμείο.

*Απολυμένοι ΒΦΛ: Προγραμματίζονται κυβερνητικές πρωτοβουλίες ενώ για αυτήν την εβδομάδα φημολογείται νέα σύσκεψη επί του προβλήματος στην Αθήνα.

Ο κ. Παναγιωτίδης σχολίασε ότι «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες εκκρεμότητες του Νομού ενώ συζητείται ευρύτερα το αίτημα του Δήμου Παγγαίου για την κατασκευή περιφερειακού δρόμου στην Ελευθερούπολη προκειμένου η κίνηση να μην διέρχεται από το κέντρο της. Τις ημέρες του συνεδρίου δεν αποκλείεται να έρθει στη δομή των προσφύγων ο  υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός κάτι θα έχει να ανακοινώσει για το προσφυγικό και την καβάλα»

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφορικά με τις εκλογές στο Επιμελητήριο ο ίδιος δήλωσε ότι τελείωσε η προθεσμία τακτοποίησης οφειλών προκειμένου να έχουν το δικαίωμα ψήφου.  «Νομίζω ότι οι υποψήφιοι μεμονωμένα ενημέρωσαν γνωστούς ενώ και παρατάξεις προσπάθησαν.

Η συνδρομή στο Επιμελητήριο και δικαίωμα ψήφου έχει αυτός που είναι τακτοποιημένος είτε στο Επιμελητήριο – μια και αυτή από το 2015 είναι προαιρετική – ή στο ΓΕΜΗ. Στο ΓΕΜΗ όλες οι επιχειρήσεις είναι γραμμένες στο Γενικό Μητρώο. Εκεί είναι και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα φαρμακεία αλλά αυτά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου γιατί ανήκουν αλλού.

Οι επιχειρήσεις που υπάγονται στο Επιμελητήριο και είναι στο ΓΕΜΗ τακτοποιημένες μέσα στο 2016 και όχι στο 2017 μπορούν να ψηφίσουν ακόμη και αν έχουν οφειλές στο Επιμελητήριο. Τα νομικά πρόσωπα πρέπει να είναι εντάξει με την συνδρομή στο ΓΕΜΗ.

Στο ΓΕΜΗ που ξεκίνησε το 2015 με ετήσια συνδρομή 30 Ευρώ θα πρέπει να δώσει αν χρωστά κάποιος 60 ευρώ. Βέβαια στις Α.Ε.,  στις ΕΠΕ και στις ΙΚΕ αυτό διαφοροποιείται.  Μάλιστα τα νομικά πρόσωπα επειδή χρειάζονται αρκετά έγγραφα τα οποία παίρνουν από το ΓΕΜΗ χωρίς να ταλαιπωρούνται με άλλες υπηρεσίες ουσιαστικά εξυπηρετούνται από το ΓΕΜΗ πληρώνοντας μονάχα την συνδρομή τους και παίρνουν ό,τι χρειάζονται.

Όσο για τις εκλογές γίνεται προσπάθεια να τακτοποιηθούν τα μέλη ταμειακά. Οι ταμειακά τακτοποιημένοι θα είναι το πολύ τρεις χιλιάδες. Έτσι και αλλιώς θα πλήρωναν την συνδρομή του ΓΕΜΗ οι ατομικές επιχειρήσεις γιατί αυτό είναι πια υποχρεωτικό. Κάποια κίνηση θα υπάρχει αλλά δεν ξέρω αν αυτό συνδέεται με τις εκλογές.

Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου, το 2011, είχαν ψηφίσει περίπου 1.600 μέλη».

.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *