«Πάμε γερά για έργα ουσίας» δηλώνει ο νέος Αντιδήμαρχος Καβάλας  Δημοσθένης Τουλκίδης

Ο νέος Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Δημοσθένης Τουλκίδης αρμόδιος επί τεχνικών θεμάτων και του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), ανέλαβε πλέον τα καθήκοντα του.  Ένα πόστο δύσκολο που χρειάζεται πολύ δουλειά..

«Ανέλαβα τυπικά  από την 1η Μαρτίου. Τότε βγήκε και επίσημα η απόφαση της Δημάρχου» σημείωσε αρχικά ο κ. Τουλκίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν χρειάζεται μία περίοδο προσαρμογής, απάντησε ότι χρειάζεται μία περίοδο ενημέρωσης, η οποία άρχισε και συνεχίζεται. «Δεν ήταν η αρμοδιότητα μου τα τεχνικά έργα. Γι αυτό και χρειάζομαι προσαρμογή. Στο κομμάτι της ανάπτυξης όμως, σαφώς και δεν χρειάζομαι καμία προσαρμογή. Συνεχίζω από εκεί που τα άφησα ως εντεταλμένος σύμβουλος. Πλέον έχω την θέση της Αντιδημαρχίας, με τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ψηφιακών Υπηρεσιών – όπου και ήμουν εντεταλμένος πριν – και επιπλέον έχεις τις διευθύνσεις της δόμησης και του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Βέβαια και εμείς έχουμε θέμα με το προσωπικό ως Αντιδημάρχία. Από εκεί που είχαμε κόσμο που δεν ήξερε τι να κάνει, τώρα έχουμε κενά και δεν φτάνει το προσωπικό. Όμως με καλή διάθεση, οργάνωση όλα μπορούν να γίνουν.

Εμείς έχουμε την Πολεοδομία Καβάλας υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, που βγάζει όμως άδειες για όλο το νομό. Και σαφώς εκεί υπάρχει μια καθυστέρηση. Έχω μιλήσει ήδη με τον διευθυντή και η πρώτη κουβέντα ήταν με το διευθυντή Τεχνικών και η δεύτερη με την Πολεοδομία.

Έγιναν λοιπόν κάποιες κουβέντες, υπάρχει σχέδιο συνεργασίας με το Δήμο Παγγαίου και το Δήμο Θάσου, που έχουν τις πάρα πολλές υποθέσεις λόγω των τουριστικών θεμάτων. Υπάρχουν επομένως κάποιες συζητήσεις για να μπορέσουμε να αποφορτίσουμε τη δική μας Πολεοδομία.

Και υπάρχει και η συζήτηση με το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ) που προσπαθεί και αυτό με ομάδες εργασίας να βοηθήσει να ξεμπλοκάρουμε την Πολεοδομία που είναι πράγματι μπλοκαρισμένη. Κάνουμε επαφές, έχω μιλήσει με τον Αντιδήμαρχο της Θάσου, θα μιλήσω με τον ομόλογο του στο Παγγαίο. Γενικά προχωράμε».

ΕΡΓΟ

Σχετικά με το φιλόδοξο πρόγραμμα έργων ΒΑΑ , είπε ότι προτεραιότητα έχουν, τα ώριμα έργα του προγράμματος, και παρέθεσε κατά σειρά τα έργα: της ανάπλασης του οικοπέδου Κρέη, της βιοκλιματικής αναβάθμισης του 12ου δημοτικού σχολείου, των έργων στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη και του έργου του προσήνεμου μόλου, που πάντως θα δημοπρατηθεί από τον ΟΛΚ.

«Οι δημοπρασίες θα γίνουν αρχές του καλοκαιριού, δεδομένης και της βιασύνης της διαχειριστικής αρχής να παρουσιαστεί απορροφητικότητα για όλο το πακέτο έργων του ΒΑΑ.

Σχετικά με το δημοτικό έργο στο κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, ναι μεν αποχώρησε ο σύλλογος του σκάκι, θα αποχωρήσουν κι οι υπόλοιποι δύο σύλλογοι, αλλά αυτή την περίοδο γίνεται συνεννόηση, για να φιλοξενηθεί αλλού το αρχείο της εφορίας, που κι αυτό καταλαμβάνει χώρο στους ορόφους, όπου θα εκτελεστεί το δημοτικό έργο. Τα τεχνικά έργα έχουν μεγάλες διαδικασίες και σαφώς σημειώνονται καθυστερήσεις. Έχουμε επαφές, θα αδειάσουν και αρχεία και σύντομα θα έχουμε μεγάλα και καλά νέα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

Για τις ασφαλτοστρώσεις ο Κ. Τουλκίδης είπε ότι είναι ουσιαστικά δύο εργολαβίες σε εξέλιξη και συμπληρωματικές παρεμβάσεις με μπαλώματα. Άφησε να εννοηθεί ότι οι ασφαλτοστρώσεις θα έρθουν και θα είναι περισσότερες από ποτέ στο Δήμο Καβάλας, με τη βοήθεια φυσικά των καιρικών συνθηκών, που αναμένεται να βελτιωθούν κι άλλο. «Τα συνεργεία είναι μονίμως έξω και διορθώνουν δρόμους. Οι  αιτήσεις των πολιτών μπαίνουν πια σε μια σειρά».

Ο Δ. Τουλκίδης παραδέχθηκε ότι το έργο της μεγάλης λέσχης δεν προλαβαίνει την προθεσμία που του έδωσε το Δημοτικό συμβούλιο να ολοκληρωθεί τέλος Μαρτίου. Θα λάβει κι άλλη άφησε να εννοηθεί. Πάντως προβλέπει ότι το έργο της ανακαίνισης της  Μεγάλης Λέσχης θα τελειώσει σύντομα, ίσως πριν το καλοκαίρι.

Για τις παιδικές χαρές, είπε ότι οι εργασίες έχουνε μπει σ΄ ένα ρυθμό συγκεκριμένο, όπως επίσης και η διαδικασία για την προμήθεια νέων παιχνιδιών, που θα τοποθετηθούν στις παιδικές χαρές οι οποίες ανακαινίζονται. «Δεν έχω πλήρη ενημέρωση αλλά γενικά όλες έχουν μπει σε ρυθμό. Δεν ήταν αδειοδοτημένες, εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Υπάρχουν έτοιμες οι εργολαβίες και τα ποσά για τις αγορές των παιχνιδιών και τις προετοιμασίες των χώρων. Λίγο λίγο όλες θα τις φτιάξουμε».

Τέλος ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς Σιμιτσή, ότι ειδικά στο πρόγραμμα ΒΑΑ, τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι έργα που στηρίζονται σε δική του ιδέα και προετοιμασία. Αυτό δεν το αρνούμαστε για τα ώριμα έργα, είπε ο Δ. Τουλκίδης, συμπληρώνοντας ότι στο ΒΑΑ υπάρχουν και έργα που είναι πρωτοβουλία της σημερινής διοίκησης. «Η στρατηγική χαράχτηκε σε αυτά τα έργα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση