Πάγια πρόταση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας να εκτελούνται 4 δρομολόγια στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου τον χειμώνα

Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Λαζαρίδη, αν ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης εφαρμόσει με νόμο ότι οι Ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα θα είναι υποχρεωμένες να εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου, τότε αυτές δεσμεύονται να κάνουν και 3 ή και  4 δρομολόγια τον χειμώνα καθημερινά στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως ανέφερε αρχικά «Πάγια θέση της Θασιακής Ένωσης ήταν αυτή που αναφέρθηκε. Αυτό που ζητούσαμε ήταν όποια εταιρεία δραστηριοποιείται στη γραμμή της Κεραμωτής να κάνει αντίστοιχα και τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου.

Εμείς θεωρούμε αυτές τις γραμμές ενιαίες και δεν μπορεί κάποιος να τις θεωρεί διαφορετικές γραμμές. Μπορεί του χρόνου να έρθει ακόμη μια εταιρεία σε αυτή τη γραμμή. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις; Ο καθείς θα μπορεί να επιλέξει ποια γραμμή θέλει;

Δεν γίνεται μια εταιρεία να εκμεταλλεύεται την καλοκαιρινή γραμμή και μετά τον Οκτώβρη να παίρνει τα πλοία της και να πηγαίνεις την Σαλαμίνα ή αλλού. Αυτή είναι η βασική μας θέση ενώ δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση με τις ναυτιλιακές γραμμές ούτε με κανέναν. Όταν βλέπω πλοίο της γραμμής να έχει λίγο κόσμο στεναχωριέμαι. Άρα αυτό που θέλουμε είναι διαρκή δρομολόγια όλες τις ημέρες του χρόνου.

Είναι σωστό και λογικό να δοθεί λύση. Εμείς άλλωστε στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας  κ. Πλακιωτάκη προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος».

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Και πρόσθεσε πως «Αλλά πρέπει και οι 3 εταιρείες να κάνουν αυτό που πρέπει.  Είχαμε στείλει τις προτάσεις μας στο υπουργείο Ναυτιλίας και κάθε φορά ενημερώναμε τα υπουργικά στελέχη για το τι ζητάμε. Η επιστολή μάλιστα κοινοποιήθηκε και σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Πρέπει επομένως να προκαλέσουμε και πάλι συζήτηση γύρω από την πορθμειακή γραμμή ενώ πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα και λύση. Κάθε χρόνο δεν μπορούμε να λέμε τα ίδια πράγματα».

Ο ίδιος θύμισε ότι όταν ήταν ο κ. Πασχαλίδης βουλευτής «είχαμε κατεβεί μαζί με  τον κ. Πασχαλίδη στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  (ΣΑΣ)  και με τον Δήμαρχο της Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ και ενημερώσαμε σχετικά. Κατά συνέπεια εγώ προσωπικά εκπροσωπώντας την Θασιακή δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δέχομαι όμως διαμαρτυρίες και παράπονα συνεχώς.

Επίσης θέλω να πω ότι όλο το βάρος των δραστηριοτήτων των ναυτιλιακών εταιρειών – και πραγματικά χαίρεσαι να ταξιδεύεις με τα σύγχρονα πλοία των εταιρειών αυτών μια και είναι σύγχρονα – πέφτουν στην Κεραμωτή και στον Πρίνο τα πλοία από μόνα τους απαξιώνουν τη γραμμή αυτή. Βλέπεις τα πλοία και λες να μπω ή να μην μπω».

*Υπενθυμίζεται ότι είναι πάγια πρόταση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας να εκτελούνται 4 δρομολόγια στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου τον χειμώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *