Ο Όμιλος «Η Καβάλα μπροστά» εγκαινίασε την Τετάρτη έκθεση Καβαλιωτών ζωγράφων

Ο Όμιλος «Η Καβάλα μπροστά» εγκαινίασε την Τετάρτη μία έκθεση καλλιτεχνών ζωγράφων στην Δημοτική Καπναποθήκη και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου κ. Γιάννη Εριφυλλίδη από την έκθεση πέρασαν τουλάχιστον 400 άτομα που είδαν εκθέματα από διάφορους καλλιτέχνες.

Ο κ. Εριφυλλίδης δήλωσε ότι «είχαμε την Τετάρτη τα εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστική περιπλάνηση 2019». Ήταν μια εξαιρετική βραδιά. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 13 ζωγράφων οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ στην περιοχή μας. Είναι μια πάρα πολύ πλούσια έκθεση. Μπορεί κανείς να θαυμάσει τον πλούτο της καλλιτεχνικής παραγωγής εδώ στην Καβάλα. Τόσοι πολλοί καλλιτέχνες ο καθένας με το δικό του διαφορετικό στυλ και τεχνοτροπία. Τα εγκαίνια τα τίμησε ο κόσμος. Υπολογίζουμε ότι πέρασαν έως και 400 άτομα το βράδυ, τις ώρες που ήταν ανοιχτή η έκθεση. Ελπίζω ο κόσμος να συνεχίσει να έρχεται. Η έκθεση θα είναι μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου ανοιχτή για το κοινό. Υπήρχαν και επίσημοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Σιμιτσής, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ.  Μαρκόπουλο και  Γρανάς, επίσης ο βουλευτής κ. Πασχαλίδης ήρθε και περιηγήθηκε στην έκθεση. Πραγματικά ήταν μια όμορφη βραδιά, πλαισιώθηκε με τη μουσική του Κρίστοφερ Μπάκα ο οποίος αυτοσχεδίαζε. Οι χορηγοί μας προσέφεραν στον κόσμο τα προϊόντα τους. Διαβάστηκε ένα ποίημα της Χρυσούλας Βακιρτζή που το έγραψε ειδικά για τη βραδιά των εγκαινίων. Ήταν μια πολύ συγκινητική βραδιά».

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο κ. Εριφυλλίδης πρόσθεσε πως «Η έκθεση είναι στη Δημοτική Καπναποθήκη. Είναι ένα υπέροχο στολίδι για την πόλη, που ελπίζω σύντομα να δοθεί πλήρης στη χρήση όλων των Καβαλιωτών. Αυτό που έθεσε ο Όμιλος στον μικρό χαιρετισμό που απηύθυνα κι εγώ, είναι ότι αίτημά μας είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη δημοτική πινακοθήκη. Θεωρούμε ότι το καλύτερο κτήριο για’ αυτήν τη δουλειά θα ήταν το κτήριο των παλιών δικαστηρίων στις Καμάρες. Είναι ένα κτήριο που θα πρέπει να το σώσουμε γιατί έχει μείνει τόσο καιρό κλειστό και θα ήταν ό,τι καλύτερο να γίνει. Είπα ότι ενδεχομένως να προβούμε και σε μία κατάληψη του κτηρίου. Να πάρουμε τα έργα των ζωγράφων να τα κρεμάσουμε και να γίνει de facto μια δημοτική πινακοθήκη, ούτως ώστε να αναγκαστούν οι αρμόδιοι φορείς να την παραχωρήσουν στο δήμο για κάτι τέτοιο. Ήταν κρίμα που δεν ήρθε κάποιος εκπρόσωπος του δήμου, παρ’ όλο που είναι συνδιοργανωτής με τη Δημωφέλεια. Ούτε ο δήμαρχος ήταν, ούτε κάποιος εκπρόσωπος της Δημωφέλεια, αλλά αυτό θα το θέσουμε γραπτώς και ως αίτημα και ως πρόταση. Είναι μια πρόταση που αγκαλιάστηκε κι από τους ζωγράφους. Ήταν ενθουσιασμένοι μ’ αυτήν την πρόταση. Το θεώρησαν μια εξαιρετική ιδέα, καθώς θέλουν να είναι σε συνεχή επαφή με το κοινό τους αλλά και το κοινό θέλει να βλέπει τα έργα των Καβαλιωτών ζωγράφων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *