Κύριο άρθροΠολιτική

Ο φράχτης προχωρά όπως δηλώνει κατηγορηματικά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς

Ουδέποτε έγινε καταπάτηση ελληνικού εδάφους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ενώ προχωρά η κατασκευή του προστατευτικού φράχτη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς διαβεβαίωσε ότι μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει η κατασκευή του φράχτη.

 Ο κ. Πέτροβιτς αρχικά σημείωσε πως «Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε έγινε καταπάτηση ελληνικού εδάφους, ουδέποτε έγινε παραβίαση των ελληνικών συνόρων.

 Αυτό για να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση και να απαντήσουμε σε συνδυασμό δημοσιευμάτων που αναμετέδιδαν ανακρίβειες. Αυτό που πρέπει επίσης να εξηγήσουμε είναι ότι κάποιοι μέσω αυτών των ενεργειών επιχειρούν να καθυστερήσουν την κατασκευή του φράκτη. Και δη την επέκτασή του.  Αυτό άλλωστε συζητήσαμε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ.  Μιχάλη Χρυχοχοίδη ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή του Έβρου και ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση του υπουργείου είναι να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν ο φράκτης να επεκταθεί από τις Καστανιές και προς το νότο σε διάφορα σημεία τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως προσπεράσματα».

 Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ

Ο Αντιποεριφερειάρχης Έβρου πρόσθεσε πως «Ο φράκτης προχωρά, προχωρά η μελέτη με τους μηχανικούς να κάνουν έρευνα στην περιοχή προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη και να παραδοθεί περί τα τέλη Ιουνίου με στόχο μέσα στον Ιούλιο να ξεκινήσει η επέκταση του φράκτη.

 Και αυτό για να σφραγισθούν καλύτερα τα σύνορα. Ήδη ενισχύεται ακόμη περισσότερο η Αστυνομία με 400 άλλους αστυνομικούς που θα έρθουν από διάφορες περιοχές της χώρας ενώ προχωρά και η διαδικασία των τεστ προκειμένου να αξιολογηθούν όσοι  πέτυχαν στο διαγωνισμό των συνοριοφυλάκων.

 Είναι άλλα 400 άτομα που εκτιμάται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

 Και το ηθικό στην περιοχή είναι ακμαιότατο. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και αυτό το απέδειξαν όλοι εδώ στον Έβρο με την κρίση την Καθαρά Δευτέρα εκείνο το δύσκολο τριήμερο που δεκάδες χιλιάδες μετανάστες με προτροπή της τουρκικής κυβέρνησης κατευθύνθηκαν στα σύνορα. Τους είπαν ότι τα σύνορα είναι ανοικτά και άρα μπορούν να περάσουν από εκεί στην Ευρώπη. Ένα ακόμη ψέμα που προκάλεσε την κρίση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *