«Ο τουρισμός είναι το μέλλον μας» εκτιμά η Πρόεδρος της «Δημωφέλεια»  Αναστασία Ιωσηφίδου

Το άνοιγμα της  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλεια»  στην Ινδία έχει ήδη αποδώσει καρπούς  όπως λίγο αναμενόταν. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι

«Είναι γεγονός πως το ξεκίνημα έγινε και τα πρώτα θετικά βήματα άρχισαν να φαίνονται. Θα πρέπει ωστόσο στο σημείο αυτό να εξάρουμε την καταπληκτική δουλειά που κάνει ο εκεί συνεργάτης μας κ. Ρουσέρ, ο οποίος ήρθε κοντά μας όταν για πρώτη φορά επισκεφθήκαμε την Ινδία, στη διάρκεια μιας αναζήτησης των πιθανών συνεργασιών, μαζί μάλιστα με την κ. Κουντουρά, υπουργό Τουρισμό και φυσικά και τον ΕΟΤ.

Ο άνθρωπος αυτός, με τον οποίο έχουμε υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας, προσπαθεί συνεχώς να κερδίσει επισκέπτες για τον τόπο μας. Προωθεί αποκλειστικά την Καβάλα και ήδη όπως μας έγινε γνωστό, Ινδοί τουριστικοί πράκτορες αναζητούν πλέον καβαλιώτες τουριστικούς πράκτορες  προκειμένου να τους δώσουν πακέτα φιλοξενίας για Ινδούς στην Καβάλα.

Θα έρθουν σε επαφή και θα έχουν και περαιτέρω συνεργασία ενώ μόλις αρχίσουν να έρχονται οι πρώτοι Ινδοί τουρίστες η τοπική οικονομία θα ωφεληθούν άμεσα. Ξενοδοχεία, μαγαζιά θα ωφεληθούν από πρώτη στιγμή».

ΤΑΙΝΙΕΣ

Η κ. Ιωησηφίδου μίλησε και για το ενδεχόμενο να γυρισθούν στην περιοχή μας ταινίες από την Ινδία. «Υπάρχουν ειδικοί παραγωγοί από την Ινδία που θέλουν να γυρίσουν εδώ τις ταινίες τους. Ήδη κινούμαστε προς την κατεύθυνση έκδοσης βίζας των ανθρώπων αυτών. Με όλα αυτά βέβαια, ως Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της Τουριστικής Επιτροπής, νοιώθω πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη από όλα όσα θετικά μας αφορούν. Μιλάμε για την Ινδία, μια τεράστια και σε χρήμα και σε πληθυσμό αγορά και λογικό είναι να νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση με τις εξελίξεις. Και η κ. Κουντουρά κάνει τις ανάλογες επαφές και εμείς προσπαθούμε και ελπίζουμε σε μια αγορά που μπορεί να μας επιμηκύνει την τουριστική περίοδο.

Το αν έρθουν εδώ οι Ινδοί και τους αρέσει, νομίζω δεν χρειάζεται να το παλέψουμε. Το δύσκολο είναι να καταφέρουμε να τους φέρουμε. Δεν είμαστε νησί και όλοι οι ξένοι όταν λένε Ελλάδα σκέφτονται ελληνικά νησιά.

Άρα το δύσκολο είναι να φέρεις τους τουρίστες στην περιοχή μας, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα μας σε σχέση με αυτά του νησιού που έτσι και αλλιώς κερδίζουν τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Ο ξένος ακόμη και στην τουριστική έκθεση σκέφτεται όταν ακούει Ελλάδα: Μύκονος, Σαντορίνη και Κρήτη. Δεν σκέφτεται κάτι άλλο. Άρα άμα μπορέσουμε να τον φέρουμε εδώ τότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα του αρέσουν οι τοπικές μας ομορφιές».

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ

Η κ. Ιωσηφίδου σχολίασε ότι «Τα ελληνικά νησιά μας είναι πανέμορφα, αλλά υπάρχουν και άλλες ομορφιές. Και εμείς έχουμε και θάλασσα και άλλα περισσότερα από τα νησιά. Και διαβάζω ότι δημιουργούνται και γεννιούνται καινούρια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα γιατί όταν ανοίγουν νέα καταστήματα βλέπουν οι ιδιοκτήτες ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν νέες δομές για να φιλοξενήσουν τους εν δυνάμει επισκέπτες μας. Γιατί φαίνεται ότι το χρήμα θα κινηθεί τελικά. Άλλωστε νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα γίνει μέσα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Οι επαγγελματίες έχουν καταλάβει ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας και όποιος επενδύσει στον τουρισμό θα βγει πολλαπλά κερδισμένος».

 

ΒΟΡΕΙΑ

Αναφορικά με τους επισκέπτες από την Ρωσία η ίδια δήλωσε ότι  «στις 5 Ιουνίου μας ήρθε το πρώτο αεροπλάνο από την Ρωσία και δη την Αγία Πετρούπολη. Έγινε στα μέσα Μαΐου η πρώτη πτήση Μόσχα – Καβάλα ενώ η πρώτη πτήση που ανέφερα ήταν πλήρης και δεν υπήρχε καν άδεια θέση. Άλλη μια καινούρια αγορά ανοίγει, μαζί με την αδελφοποιημένη πόλη της Πετρούπολης

Μάλιστα ο πρώτος επισκέπτης από την Πετρούπολη ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, που είναι ένας άνθρωπος κλειδί για την συνεργασία Αγίας Πετρούπολης – Καβάλας, όχι μόνο για το πρωτόκολλο συνεργασίας, αλλά συνέβαλε να γίνει η επαφή και η αεροπορική σύνδεση με την εταιρεία ELLINAIR και την εταιρεία του κ. Μουζενίδη. Η αρχή έγινε.

Και οι Ρώσοι ήρθαν και δήλωσαν ήδη ενθουσιασμένοι. Ήρθαν καλοκαίρι αφήνοντας πίσω τους τα χιόνια. Πήγαν στην θάλασσα, χάρηκαν μια τέλεια θερμοκρασία για αυτούς ενώ έπεται και συνέχεια. Η σύνδεση με την Ρωσία θα είναι μέχρι Σεπτέμβριο και αναμένεται νέα συνέχεια μετά με κάτι καλύτερο, με σύνδεση και μετά τον Οκτώβριο.

Βέβαια για την πρώτη χρονιά το εγχείρημα που γίνεται είναι πολύ δυναμικό, για αρχή πήγαμε πολύ καλά, θα φανεί και η συνέχεια και νομίζω ότι θα είναι πιο δυναμική».

Μάλιστα η ίδια τόνισε ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ο Δήμος Καβάλας προσπαθούν να προβάλλουν περισσότερο αυτό το εγχείρημα».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Σε ό,τι αφορά τέλος τη Δημοτική Αγορά η ίδια σχολίασε ότι  «Κάναμε κάποιες κινήσεις, βάλαμε υψηλούς στόχους, κάναμε και την κλήρωση σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε περισσότερο κόσμο. Η διαφήμιση με το δίκυκλο βοήθησε να κινηθεί περισσότερο η αγορά μια και αρκετοί ήρθαν στην αγορά λόγω αυτού. Αλλά συνεχίζουμε μια και η Δημοτική Αγορά είναι μοχλός για το Δήμο και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα.

Όσο για τον πρώην παιδότοπο ΝΕΦΕΛΕΣ θα γίνει η δεύτερη φάση της δημοπρασίας. Στην πρώτη διαδικασία υπήρξε ενδιαφέρον από έναν δημότη αλλά επειδή δεν υπήρχε δεύτερος απέσυρε την προσφορά για να έρθει και άλλος ενδιαφερόμενος. Αλλά τώρα έδειξαν ενδιαφέρον επιπλέον άτομα που δεν ήξεραν καν την πρώτη διαδικασία. Οπότε αναμένω και άλλους ενδιαφερόμενους στη δεύτερη φάση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση