Ο Σύλλογος Πολυτέκνων ζητά από τον Δήμο Καβάλας την μείωση των δημοτικών τελών

Επιστολή προς τον Δήμο Καβάλας έστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Καβάλας  ζητώντας να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τα μέλη του. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωάννης Βοϊδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως ανέφερε αρχικά  «Εμείς όντως στείλαμε μια επιστολή στο Δήμαρχο Καβάλας και σε όλες τις παρατάξεις του Δήμου Καβάλας σχετικά με τα δημοτικά τέλη και την ύδρευση! Μετά το έγγραφο που στείλαμε στον δήμαρχο κ. Μουριάδη,  ο σύλλογος, πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. επισκεφθήκαμε κατόπιν ραντεβού το Δήμαρχο και μιλήσαμε μαζί του σχετικά με αυτό το θέμα.

Οι πολύτεκνοι σηκώνουν βάρος, βοηθούν στην στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων και τόσα άλλα και εμείς ζητάμε έκπτωση έως 50% και στα δημοτικά τέλη και στην ύδρευση. Άμεσα ήρθε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης ο οποίος υποσχέθηκε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση μια και τα περιθώρια είναι στενά.

Το καλύτερο δυνατό μας υποσχέθηκε ο Δήμαρχος και για τα δημοτικά τέλη. Αναμένουμε και νέα συνάντηση βέβαια».

ΤΑ ΜΕΛΗ

Πρόσθεσε δε πως «Τα μέλη του συλλόγου στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι 2050 οικογένειες. Αυτός ο αριθμός είναι μικρός αν σκεφθεί κανείς ότι πριν από 15 χρόνια είχαμε περί τις 60 νέες πολύτεκνες οικογένειες ενώ πέρσι είχαμε 12 οικογένειες και φέτος έχουμε μόνο 4!!!! Αν βρεθούν και άλλες μέχρι το τέλος του έτους θα το δούμε. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πληθυσμιακά η Ελλάδα είναι στην καταστροφή.

Η Ελλάδα συρρικνώνεται και αυτό είναι αρνητικό. Το 2018 στην Ελλάδα οι θάνατοι ήταν 120 χιλιάδες περίπου και οι γεννήσεις ήταν 87 χιλιάδες. Στην ΑΜΘ οι θάνατοι ήταν 7384 και οι γεννήσεις 4831! Στο Ν. Καβάλας οι γεννήσεις ήταν 914 ενώ οι θάνατοι ήταν 1793 άνθρωποι. Το νούμερο είναι πολύ ανησυχητικό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων είναι πάνω από 65 ετών τότε η χώρα λέγεται χώρα γερόντων.

Στην πατρίδα μας όμως το 21% είναι πάνω από 65 ετών και η χώρα λέγεται χώρα υπεργερόντων. Ο αριθμός των ηλικιωμένων αυξάνεται φοβερά και ο αριθμός των νέων μειώνεται.

Εμείς είπαμε στο Δήμαρχο να βάλει ένα λιθαράκι στο αίτημα μας. Η κεντρική κυβέρνηση βέβαια είναι αυτή που θα κάνει το έργο αλλά μπορεί να πάρει μέτρα και ο Δήμος Καβάλας».

ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

 Στο ερώτημα αν το μέτρο της κυβέρνησης να επιδοτεί με 200 ευρώ την γέννηση κάθε παιδιού απάντησε πως «Αυτές οι 2000 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά όλα είναι ψίχουλα. Με αυτά τα μέτρα ποια αύξηση παιδιών να δούμε; Καταργήθηκαν και πολλά μέτρα. Αν έδιδαν σε νέες οικογένειες δάνεια για παράδειγμα και αυτά χαρίζονταν τότε θα ήταν καλό. Με τα 4 παιδιά αν δεν πλήρωνε κανείς φόρο θα ήταν κίνητρο. Όμως 2000 ευρώ για κάθε γέννα είναι κάτι αλλά είναι λίγο. Χρειάζονται κίνητρα και αυτό είναι το σημαντικό  Σημείωσε δε  ότι νέα ζευγάρια που ενδεχομένως να κάνουν 4 παιδιά να έπαιρναν διαμέρισμα δωρεάν γιατί αυτό θα ήταν ένα τρομερό κίνητρο. «Μήπως αν η μητέρα των 4 παιδιών θεωρούνταν δημόσια υπάλληλος με μισθό εσαεί δεν θα ήταν κίνητρο; Ο νέος σήμερα δεν αποκτά καν οικογένεια. Πως να κάνει παιδιά;» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast