Ο Σύλλογος Λιμεναρίων Θάσου ανέλαβε την πρωτοβουλία να φτιάξει χειρουργικές μάσκες για φορείς Υγείας

Ο Σύλλογος Λιμεναρίων Θάσου ανέλαβε την πρωτοβουλία να φτιάξει χειρουργικές μάσκες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Λάμπρο Λαμπρινίδη ο σύλλογος τους ανέλαβε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να ενισχύσουν τα ιδρύματα που τις έχουν ανάγκη.

Ο κ. Λαμπρινίδης σημείωσε ότι «Εμείς ως πολιτιστικός σύλλογος έχουμε πολύ παλιά και βαθιά δράση Είμαστε άλλωστε γνωστοί σε όλους .

Αυτό που βλέπουμε γύρω μας είναι πρωτόγνωρο αλλά μπορεί να δώσει ώθηση ώστε να ξαναξεκινήσουμε να γίνουμε άνθρωποι. Μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο γεμάτο χρυσάφι. Αν δεν έχουμε ανθρώπους όμως δεν κάνουμε τίποτε. Ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει ας το δούμε μετά».

Εν μέσω πανδημίας και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των υπουργών και των υπευθύνων για την ετοιμότητα της χώρας απέναντι στην πανδημία, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

ΠΕΡΙ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ

«Καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, μαρτυρίες, καταγγελίες, απεγνωσμένες κλίσεις γιατρών και συνολικά του προσωπικού των νοσοκομείων, για έλλειψη υγειονομικού υλικού, το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να δώσουν την μάχη με ασφάλεια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και για άλλους ασθενείς που μπορεί να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Ακούσαμε και την έκκληση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αντωνίου και αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε βάσει των δυνατοτήτων που έχουμε βέβαια.

Η κίνηση των φοιτητών της Ιατρικής, να θέσουν τον εαυτό τους σε αυτή τη μάχη, είναι για εμάς ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς η κοινωνία μπορεί να βοηθήσει, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις γνώσεις του καθενός.

Γνωρίζουμε ότι η εθελοντική προσφορά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες που έχουν τα νοσοκομεία. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αυτή είναι η αποστολή και υποχρέωση του κράτους και για αυτό απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τόσο πίσω από τις ιατρικές μάσκες, όσο και πίσω από τους αριθμούς των ασθενών, των διασωληνωμένων και των νεκρών βρίσκονται άνθρωποι. Άνθρωποι δικοί μας και δεν μπορούμε να δούμε μόνο την ατομικότητά μας.

Για αυτό τον λόγο, ως πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», παίρνουμε την πρωτοβουλία να ραφτούν χειρουργικές μάσκες και να αποσταλούν σε μονάδες του ΕΣΥ. Πιστεύω ότι σε μια εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να δώσουμε τις μάσκες αλλά θα κρατήσουμε και ένα ποσοστό μια και οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Πρέπει να δράσουμε συλλογικά. Εμείς θα απευθυνθούμε σε όσα ιδρύματα μας χρειάζονται.  Πρώτα θα απευθυνθούμε στο Κέντρο Υγείας Θάσου και αν δεν θέλουν και έχουν θα πάμε όπου μας ζητήσουν.  Εμείς κάνουμε και καμπάνια για να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τα  6948 834172 και 2593051977, 2593112004 είναι  τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Καλούμε όποιον και όποια ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει με το 6987013085 ( Τασία).»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *